Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

ladko 

všechny recenze uživatele

Horor, ktorý nie je založený na zbytočnom krviprelievaní, ale na poctivom budovaní atmosféry. Čo však vyzdvihuje tento film na 5 hviezdičiek je skvelá pointa, ktorá je veľmi prekvapujúca a nečakaná(a u mňa fungovala oveľa viac ako u nelogického(aj keď efektného) zvratu v SAW). ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Úprimne? čakal som viac... podľa daného hodnotenia som sa konečne odhodlal na "bu bu bu" kľúč a čakal som... nič však nenastalo. Prvá polovica filmu takpovediac spĺňa kritéria mystery až na pár kliše, avšak v druhej nečakaný zvrat... uuu tzv. thriller! Radím do fronty priemerný + sem, tam vydarená scéna. 4/10 ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kľúč určite nie je čistokrvný horor. Je to mysteriózne krimi. Síce s céčkovým obsadením, ale s podarenou pointou. K samotnému pozretiu, napriek nízkemu hodnoteniu, ma inšpirovala skutočnosť, že scenár napísal Ehren Kruger. Má na konte môj najobľúbenejší horor Kruh a tiež jeden z najlepších záverov, a to vo filme Miluj bližního svého. Tu sa mu opäť podarilo zvýšiť zážitok rozuzlením. Škoda, že prešiel na temnú stranu a začal písať popcornové bijáky pre deti a mládež. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Některé atributy jsou zajímavé, jiné divné. Třeba důvod, proč ona se stará o staré lidi je jen v tom, že kdysi nestihla pomoci vlastnímu otci. Tedy má asi nějaký zakódovaný pocit viny, ale přece jen mi zde přijde už trochu přitažené za vlasy. Je fajn, že na konci vše do sebe zapadne a složí se, jak má. Jenže pak si řeknete, proč ji kurnik hned nenapadlo použít loď a proč se snažila prorazit bránu autem? Proč ho schovávala v kůlně a neodjela i s ním rovnou pryč lodí? A podobných drobností, které zpětně nedávají takový smysl, je víc. SPOILER Třeba když potřebuju něčí tělo, nebudu po něm střílet brokovnicí, že? A ostatně i ty hranice víry/nevíry jsou rozdány poněkud vachrlatě - evidentně každý z nás na něco věří. Příjemně tíživá atmosféra, posledních dvacet minut skutečně napínavých, Kate Hudson dělá, co může, aby prodala svoje různě obnažené tělo (inu, dcera své matky), ale celkově mi to k větší spokojenosti nestačí. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Posudzovanie, či je film strašidelný, alebo nie, nechám na iných, nakoľko z doterajších skúseností mi vychádza, že v kine sa báť proste neviem. No slušná atmosféra (miestami mierne pripomínajúca zabudnutý VHS-kový kultík GRANDMA'S HOUSE) sa nepostrehnúť nedala a najvypätejšie scény dokážu vyvolať príjemné a divácky obľúbené zimomriavky, čo sa cení. Polhviezdičku k hodnoteniu pridáva až nečakane slušná (vzhľadom k čistokrvne priemerným predchádzajúcim minútam) záverečná pointa. Rozhodne jeden z najlepších zástupcov žánrového mainstreamu, aké rok 2005 zatiaľ vypľul. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno