Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Lucie (J. Ježková) je hubená, až vychrtlá, nic jí nechutná a v celém království není kuchaře, který by jí dokázal vyhovět. Pořádá slavnostní obědy pro své nápadníky, ale běda, když se jí některý nezavděčí se svým darem – pokrmem! Ihned je odveden do hladomorny. Její otec, pan král (S. Skopal), je z ní nešťastný. Protože ji ale bezvýhradně miluje, podřizuje se její vůli. Jelikož je to ale král milostivý, odsouzence zase pouští na svobodu. Jednou král v přestrojení objeví na svých toulkách v jakési zapadlé hospodě skvělého kuchaře Cvalíka (A. Rašilov). Cvalík, tajně zamilovaný do princezny, se ujme úkolu zbavit ji její hubenosti i zloby – a to i za cenu vlastního života… (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pohádkové příběhy poslední dekády české produkce stojí za dvě slova, která nebudu psát, všichni však tušíme.! Smutný konec vytříbeného pohádkového vypravěčství našich předchůdců... Hvězdu dávám jen za přednes dobra vyhrávajícího nad zlem. V dnešním světě jsou pohádky=snové příběhy prakticky nutností, aby človíček, zvláště ten menší, mohl uniknout před realitou. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Na ty hrůzy, co je člověk pod slovem pohádka v poslední době nucen shlédnout, je tenhleten jednoduchoučký a občas i úsměvný příběh ještě na hranici snesitelnosti. Všichni hrají celkem dobře, Cvalík Saši Rašilova je příjemně naivní, exteriéry pohádce taky pomohly a naštěstí se tam zpívá jen při titulcích. ()

Reklama

Aileena 

všechny recenze uživatele

Ani před patnácti lety a ani odstupem času a (až na výjimky) sestupnou tendencí českých pohádek opravdu nechápu zdejší kritiku! Hodnotíte televizní pohádku a ne hollywoodský thriller proboha... Jak chutná láska je velmi příjemná pohádka, kde vše fuguje jak má. Jestli pokulhává technické (řemeslné) provedení nehodnotím, stejně tak, jako tyto věci nehodnotí děti. Ano, asi by šlo natočit lépe, ale i tak je to na pohádku pro děti více než dostačující. Příběh lásky, napraveného zla a na hodinovou stopáž dost děje, za mě by takových mohlo být víc. ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Pohádku nezachrání ani krásná Jitka Ježková a můj oblíbený královský hrad Zvíkov. Když si vzpomenu na excelentního Svatopluka Skopala v Sequencově pseudohistorickěm muzikálu Dva na koni a jeden na oslu kde mě mrzelo že to byl příšerný pseudomoderni paskvil kde režisér zabil herce tak zde ani Herci nemohli už nic zachránit Škoda i Vladyky. Pomátka právem patří do zapomění. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Problém anorexie se neobjevuje v pohádce poprvé, Lotrando a Zubejda jsou v jednom z dějů o tomtéž, i tam to souvisí s tím, že princezna nemá maminku. Docela výstih, když se vezme v potaz, že anorexie je často volání o pomoc, když v rodině něco nefunguje. K pohádce samotné - i přes aktuální problém je pohádka v duchu klasických českých pohádek, navíc je dobře obsazená (vážně mám slabost pro Jitku Ježkovou jako princeznu a Svatopluka Skopala jako jakoukoliv pohádkovou postavu) a slušně zahraná. S hodnocením bych šla výš, protože princezna Jakub Prachař byl k popukání, ale v závěru ta slepice šlapající po koláči mě opravdu pohoršila. Taky mi tedy připadá za vlasy přitažené, že princezně stačilo poponést dvě vědra a zamaže se jako čuně a zásadně změní svůj postoj k lidem. A taky nevidím důvod, aby, byť poprvé v životě hladová, jedla pečené brambory i se slupkou. Příjemná hudba uklidnila popuzeného diváka, ale plné hodnocení tomu nedám. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Královským hradem, kde se pohádka natáčela, je Zvíkov. Pro lokaci hostince U Cvalíka posloužil Kopicův statek v Kacanovech nedaleko Turnova. (rakovnik)

Reklama

Reklama