Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je navždy vymazána z vesmírné mapy kvůli stupidní pilnosti těch nejodpornějších tvorů v celém vesmíru. Vteřinu před tím je zachráněn jeden z pozemšťanů, Artur Dent. Jeho mimozemský přítel v lidské podobě, Ford Prefect, ho vezme s sebou na vesmírný stop a oba se tak ocitají na lodi ničitelů Země. Tím začíná nešťastné vesmírné dobrodružství s hledáním základní otázky života, vesmíru a vůbec. Denta na něm doprovází dvouhlavý galaktický prezident Zafod Bíblbrox, jeho pozemská přítelkyně Trillian a neskutečně paranoidní android Marvin. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (899)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Slavnou knihu Douglase Adamse mám už dlouho v knihovně hned vedle série příběhů Červeného trpaslíka. Zatímco k Červenému trpaslíkovi se vracím jak v seriálové, tak v knižní podobě, a stále má pro mě příjemné kouzlo, literárního stopaře jsem ještě z důvodu časové zaneprázdněnosti nedokázal přečíst. Vzhledem k tomu, jak negativně na mě působil film, bude se na něj ještě nějakou dobu snášet prach. Nejspíš nepůjde o měsíce, ale o léta, protože film na mě působil zoufale nevtipným až odpudivým dojmem. Potenciál by tu byl, ale něco je špatně, tohle chtělo mnohem zkušenějšího filmaře, než byl debutující Garth Jennings. Celkový dojem: 25 %. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho to môže byť úplná volovyna. Pre niekoho zas skvelá komédia. Pre mňa zas niečo, čo obsahovalo tak prepracovane vyjadrené myšlienky, že som sa od úžasu nevedel ani smiať ani vypnúť sprostý BS Player. Stalo sa niečo iné. Začal som zhánať knižky pána Douglasa Noela Adamsa, ktrorý tieto myšlienky napísal. Myšlienky, ktoré sú strašne ,,ďaleko,,. Mimochodom postava Marvina by nemohla byť nominovaná na sošku. On je totiž od pozemských hercov ešte ďalej, a tak by nikto iný nemal ani kapku šance... :D ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je zábavné, jak někteří uživatelé nesmějí opomenout pochlubit se gramotností, ale toto je databáze filmová, nikoliv elektronický čtenářský deník tahání si triček.. Jennings si ukousnul veliké sousto, ovšem úplně se nezadusil, neboť ho Heimlichovým chvatem zachránilo šoumenství Sama Rockwella. Holt, takovou látku bez hranic může na filmové plátno převést leda 42.. Mimochodem, minulý týden vydala vláda ČR tiskové prohlášení, že 9 z 10 státních úředníků se hlásí k vogonské národnosti.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl ale podle její kultovnosti soudím,že mohla jít zfilmovat mnohem lépe.Takhle z toho vznikl slepec dobrých a špatných scének a stala se z toho zcela průměrná komedie (místy i podprůměrná). Celé to naštěstí drží nad vodou vynikající robot Marvin v podání Alana Rickmana.Když ten se objeví v některé scéně tak je hned jasné,že to bude sranda k popukání. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak předně, nemůžu srovnávat, protože knihu jsem nečetl (ikdyž věřím, že by mohla být hodně zábavná). Každopádně moje očekávání zůstalo spíše nenaplněno. U filmu jsem se sice nenudil, ale ani moc nepobavil. Ne že bych snad nepochopil většinu fórů, ale ty prostě nějak vyšuměly do ztracena (možná kdyby byly lépe podané, pobavily by podstatně více). Nejvíc se mi na filmu líbil komentář vypravěče a hlavně hláškující maniodepresivní robot Marvin. Film na mě celkově zapůsobil jako průměrná oddechová zábava, ale myslím si, že obrovský potenciál snímku, který zůstal podle mě nenaplněn, by se pod taktovkou zkušenějšího režiséra dal zfilmovat podstatně lépe. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Když na začátku filmu Zafod (Sam Rockwell) unáší svou maličkost společně se Srdcem ze zlata, je loď v poměru s člověkem mnohem větší, než když z ní vystupuje posádka na domovské planetě Humma Kavuli. Pro srovnání: standardní velikost Srdce ze zlata je taková, že „okna“, ze kterých se hlavní postavy dívají na planety, jsou přibližně velká jako lidské tělo. Naopak v menší verzi lodě by se do nich vešel maximálně obličej. (Lenniah)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama