foto

Helen Mirren

  • nar. 26.7.1945 (71 let)
    Chiswick, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jedna z popredných britských hereckých osobností. Kariéru začala účinkovaním v divadlách ako National Youth Theatre a Royal Shakespeare Company. Má na konte množstvo televíznych ocenení a dve nominácie na Oscara. Prvú obdržala za ŠIALENSTVO KRÁĽA GEORGA, druhú za GOSFORD PARK. Filmovým debutom bol pre ňu televízny SEN NOCI SVATOJÁNSKEJ z roku 1968 a poznať ju môžete tiež zo škandalózneho CALIGULU, dobrodružného EXCALIBURU alebo kontroverznej drámy Petera Greenawaya KUCHÁR, ZLODEJ, JEHO ŽENA A JEJ MILENEC.

Mirrenová hrala vo vyše sedemdesiatich, poväčšine televíznych filmoch a od roku 1986 žila nejaký čas v Los Angeles so slávnym režisérom a producentom Taylorom Hackfordom (DIABLOV ADVOKÁT). Tvrdí o sebe, že „hviezdou ju robí predovšetkým to, ako skvelo dokáže byť nehviezdna“.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2016 Collateral Beauty
2015 Dáma ve zlatém
Eye in the Sky
Trumbo
2014 Láska na kari
2013 Audience, The (divadelní záznam)
Phil Spector (TV film)
Red 2
Univerzita pro příšerky
2012 Hitchcock
Movie: The Movie
Za zavřenými dveřmi
2011 Arthur
2010 Bouře
Černý chlapec
Dluh
Hnízdo neřesti
Legenda o sovích strážcích
Red
2009 Ein russischer Sommer
Faidra (divadelní záznam)
Glee (TV seriál)
Na odstřel
National Theatre Live (TV seriál)
2008 Inkoustové srdce
2007 Lovci pokladů: Kniha tajemství
2006 Hlavní podezřelý: Poslední případ (TV film)
Královna
2005 Královna Alžběta (TV seriál)
Stín zabijáka
Stopařův průvodce po Galaxii
Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula
2004 Smečka (TV film)
Únos
Život s Helenou
2003 Hlavní podezřelý: Poslední svědek (TV film)
Holky z kalendáře
Rozverná mládež
Římské jaro paní Stoneové (TV film)
2002 Georgetown (TV seriál)
Od dveří ke dveřím (TV film)
2001 Gosford Park
Happy Birthday
Na hraně (TV film)
Nic takového
Přísaha
Smrt Jacka Doddse
2000 Zamřížovaná zahrada
1999 Pomsta
Posedlost Ayn Randové
1998 Princ Egyptský
Sidoglio Smithee
1997 Kritická péče
Painted Lady (TV film)
1996 Hlavní podezřelý: Chybné úsudky (TV film)
Losing Chase (TV film)
Ve jménu IRA
1995 Hlavní podezřelý: Kruh přátel (TV film)
Hlavní podezřelý: Unesené dítě (TV film)
Hlavní podezřelý: Vůně temnot (TV film)
Sněhová královna
1994 Jutský princ
Šílenství krále Jiřího
1993 Dravec
Hlavní podezřelý: Divné chutě (TV film)
1992 Hlavní podezřelý: Neviňátka (TV film)
1991 Hlavní podezřelý: Cesta vzhůru (TV film)
Kam se i andělé bojí vstoupit
1990 Bethune: The Making of a Hero
Podivná pohostinnost
1989 Když připluly velryby
Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec
Red King, White Knight (TV film)
1988 Pascaliho ostrov
1987 Božské zájmy
Slavný případ (TV film)
1986 Pobřeží moskytů
1985 Bílé noci
Coming Through (TV film)
1984 Cal
2010: Druhá vesmírná odysea
1983 Audience with Mel Brooks, An (TV film)
1982 Cymbeline (TV film)
Faerie Tale Theatre (TV seriál)
Soft Targets (TV film)
1981 Excalibur
Mrs. Reinhardt (TV film)
Sen noci svatojánské (TV film)
Velekněz lásky
1980 Ďábelský plán dr. Fu Manchu
Dlouhý velký pátek
Hussy
1979 Blue Remembered Hills (TV film)
Caligula
Oresteia (TV seriál)
Quiz Kid, The
S.O.S. Titanic (TV film)
1978 Jak se vám líbí (TV film)
1976 Collection, The (TV film)
Hamlet
1975 Applecart, The (TV film)
Caesar and Claretta (TV film)
Little Minister, The (TV film)
Philanthropist, The
1974 Bellamira (TV film)
Coffin for the Bride (TV film)
Changeling, The (TV film)
1973 Šťastný to muž
1972 Divoký Mesiáš
Miss Julie
1971 Cousin Bette (TV seriál)
1970 Colpo rovente
1969 Setkání s múzou
1968 Midsummer Night's Dream, A
1967 Herostratus
1965 BBC Play of the Month (TV seriál)

Dokumentární

2015 Documentary Now! (TV seriál)
Unity
2014 And the Oscar Goes To... (TV film)
2013 Istintobrass
2012 Radioman
2011 Arábie 3D
Warren Ellis: Captured Ghosts
2009 Jazzová baronka
2008 Kiran Bedi: Yes Madam, Sir - vyp.
2006 TV's 50 Greatest Stars (TV film)
2004 Pas de Deux: Making 'White Nights'
Peace One Day
2001 Making of 'Gosford Park', The (TV film)
1996 Great War and the Shaping of the 20th Century, The (TV seriál)
1987 Invocation: Maya Deren
1984 2010: The Odyssey Continues
1981 Documentary on the Making of 'Gore Vidal's Caligula', A
1967 Omnibus (TV seriál)

TV pořady

2016 Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
The 69th Annual Tony Awards (TV pořad)
2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
The EE BAFTA Film Awards 2014 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
2012 Evropské filmové ceny 2012 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2012 (TV pořad)
2011 Nobel Peace Prize Concert (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
The 64th Annual Tony Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
82. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 60th Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 BAFTA Film Awards 2007 (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
79. Annual Academy Awards (TV pořad)
2006 The ONE Show (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Hollywoodská setkání (TV pořad)
2002 74. Annual Academy Awards (TV pořad)
2001 Lorraine (TV pořad)
1997 The 49th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1996 The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1994 The 46th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 The 45th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

2001 Happy Birthday
Na hraně (TV film)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(838)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace