Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je navždy vymazána z vesmírné mapy kvůli stupidní pilnosti těch nejodpornějších tvorů v celém vesmíru. Vteřinu před tím je zachráněn jeden z pozemšťanů, Artur Dent. Jeho mimozemský přítel v lidské podobě, Ford Prefect, ho vezme s sebou na vesmírný stop a oba se tak ocitají na lodi ničitelů Země. Tím začíná nešťastné vesmírné dobrodružství s hledáním základní otázky života, vesmíru a vůbec. Denta na něm doprovází dvouhlavý galaktický prezident Zafod Bíblbrox, jeho pozemská přítelkyně Trillian a neskutečně paranoidní android Marvin. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (899)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je zábavné, jak někteří uživatelé nesmějí opomenout pochlubit se gramotností, ale toto je databáze filmová, nikoliv elektronický čtenářský deník tahání si triček.. Jennings si ukousnul veliké sousto, ovšem úplně se nezadusil, neboť ho Heimlichovým chvatem zachránilo šoumenství Sama Rockwella. Holt, takovou látku bez hranic může na filmové plátno převést leda 42.. Mimochodem, minulý týden vydala vláda ČR tiskové prohlášení, že 9 z 10 státních úředníků se hlásí k vogonské národnosti.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Na filmu jsem byla kdysi v kině a dnes jsem se po osvěžení paměti rozhodla napsat komentář. S knižní předlohou se rozhodně srovnat nedá. Ano, snažili se do něj vměstnat množství hlášek, které mě v knize naprosto rozsekaly, ale tady neměly valný efekt. Nebylo to ono. Nechci úplně tvrdit, že jsem se nudila, ale asi si místo opětovné projekce dám raději znovu rande s knihou. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četl a jsem přesvědčen, že se podle ní dobrý film natočit nedá. Lépe to asi fakt nešlo. Jde o to, že v knize má čtenář dost času poznat ujetost jednotlivých postav, jenomže ve filmu jsou jednotlivé charaktery jen tak lehce načrtnuté a divák, který knihu nečte si bude muset hodně snažit aby dobře pochopil například depresivního Marvina. Všechno je zde nevysvětlené a zkratkovité. Na druhou stranu je film výborně výtvarně vyveden. Efekty a masky atd. jsou na jedničku. Také citace jsou vyvedeny dobře. Jenomže to jako film nefunguje. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Adaptace mojí oblíbené knihy mě velmi příjemně překvapila, možná proto, že podle trailerů jsem moc nečekala. Film je zábavný, nabitý hláškami, ústřední song se vryje do paměti a musíte si ho prozpěvovat. Velmi dobře se tvůrci vypořádali s obsazením, všichni jsou výborní, ale u mě osobně vede Mos Def, možná proto, že sem si Forda Prefecta jako černocha nepředstavovala, ale on ho podal tak dobře, že je nejlepší ze všech. Stopař je dostatečně bláznivý, vtipný, chytrý, Vogoni jsou úchvatní, takže jediné chybičky jsou Marvin, kterému je věnován malý prostor a navíc by byl lepší jako normální robot a ten konec. Na mě moc romantický a ještě je dobře, že vystřihli druhou dost hroznou romantickou scénu. Takže celkově 4,5*, ale určitě tohle bude jeden z filmů, co si kdykoliv ráda pustím. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si clovek uzije, kdyz splni zhruba tak tri veci. Nesmi od filmu nic moc ocekavat, nesmi znat knizni predlohu a nesmi predtim videt vynikajici serial. Ja serial videl a tohle bylo o dost horsi. Fakt to vypadalo, jak kdyz Garth Jennings dostal spoustu prachu a hral si, takze hyri spoustou vybornejch napadu a tudiz je nekolik scen fakt vtipnejch a spousta hlasek pobavi, ale zaroven tu chybi nejakej vyraznejsi pribeh nebo neco, aby byl film vic kompaktni. Takle film proste jen tak plyne a obcas se tu objevi nejakej vtip a opravdu vyjimecne nejaka ta akce. Coz ovsem neznamena, ze bych se nejak nudil, jen to proste neni nejaka zabavna jizda. Hodne se povedli triky, ktery sice nejsou dokonaly, ale pusobi fakt nadherne a ani herci nejsou nejhorsi, nejvic me asi zaujal Sam Rockwell a Bill Nighty, i kdyz i ostatni nehrajou spatne. Ne ze by se jednalo o spatnej film, jen je to proste takovy o nicem, v tomhle mel serial vyhodu, ze nekolikadilna kniha se proste lip vejde do serialu, nez do 90 minut dlouheho filmu. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Každý rok se na počest autora knižní předlohy Douglase Adamse koná tzv. ručníkový den, během kterého má s sebou každý správný fanoušek nosit ručník. Datum je stanoveno na 25. května. (imro)
  • Když na začátku filmu Zafod (Sam Rockwell) unáší svou maličkost společně se Srdcem ze zlata, je loď v poměru s člověkem mnohem větší, než když z ní vystupuje posádka na domovské planetě Humma Kavuli. Pro srovnání: standardní velikost Srdce ze zlata je taková, že „okna“, ze kterých se hlavní postavy dívají na planety, jsou přibližně velká jako lidské tělo. Naopak v menší verzi lodě by se do nich vešel maximálně obličej. (Lenniah)
  • Producenti svěřili bývalému režisérovi videoklipů Garthu Jenningsovi na jeho celovečerní debut 50 milionů amerických dolarů. Film celosvětově vydělal 104 milionů amerických dolarů. (imro)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama