Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1938 ukradnou dva gangsteři raketový motor, který patří vynálezci Howardu Hughesovi. Na útěku ho schovají na letišti, kde ho najde mladý pilot Cliff Secord. Gangstery si najal slavný herec Neville Sinclair, se kterým hraje ve filmu Cliffova přítelkyně Jenny. Další den se koná na letišti letecká show, kde Cliff díky raketovému motoru připnutému na zádech zachrání opilého pilota. Po motoru se však shání nejen jeho majitel, ale i spousta dalších lidí, kteří s ním mají obrovské plány. Jenny zjistí, že je Sinclair tajným agentem nacistického Německa, které má v plánu postavit z raketových mužů superarmádu, která po dobytí Evropy zaútočí i na Ameriku. Sinclair ji přinutí, aby Cliffovi napsala vzkaz, že má přivézt motor, jinak Jenny zemře. Podaří se mu ubránit raketový motor a zachránit přítelkyni? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dobrodruzny film v Spielbergovskom roztomilom retro style. Prvou slabinou filmu je slabsi pribeh, ktory obsahuje viacero linii, ktore sami o sebe prilis zaujimave nie su a dost dlho trva, kym sa vsetky konecne pretnu. Druhou slabinou je hlavny hrdina, ktory je absolutne nevyrazny. Ale film zachranuje skvely zaporak Timothy Dalton, ktory si svoju slizku ulohu uziva. Dalej tu je nadherna mlada Jennifer Connelly, Sympaticky pomocnik hlavneho hrdinu Alan Arkin, mafian Paul Sorvino a par dalsich znamych xichtov. Dalsim velkym plusom je spickovo prevedena oldschool akcia. Film rozhodne nebol lacny a finalny suboj na vzducholodi s mnozstvom nacistov pripomina to najlepsie z Indiana Jonesa. Takze vysledok je sice len priemer a dost velky potencial filmu ostal nevyuzity, ale aj tak pre fanusikov oldschool dobrodruznych filmov za jedno pozretie tento celkom neznamy film stoji. 5/10. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Krásně starosvětský a hladce plynoucí snímek, připomínající klasické dobrodružné filmy. Joe Johnston ovšem není žádný Steven Spielberg, takže se z Rocketeera klasika nestala. Vcelku mu to kladu za vinu, protože mimo schopného režiséra má téměř všechno potřebné. Od okouzlujícího vzhledu a sympatických postav, až po charismatického a nádherně zlého záporáka. Přijemným překvapením byla hudba Jamese Hornera a celkově zvuky. Tohle by si zasloužilo opulentní remake. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že za nedlouho na nás vletí Kapitán Amerika v režii Joe Johnstona a pomyslný kruh se uzavře, není od věci se podívat do minulosti co tomu před dvaceti lety předcházelo... Hodně odvázaná rodinná zábava co si hodně bere z Indiana Jonese a vlastně celého toho Spielbergovského feelingu 80. let. Ale hanba za hlavního hrdinu, jehož představitel Bill Campbell mě iritoval až do konce. Kdyby z toho nakonec byla série, nevím, nevím kam by to u nás absolutně neznámý The Rocketeer dotáhl. 60 % ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Hezká retro oddychovka. Bill Campbell je přesně ten typ old school hrdiny, Jennifer Connelly je dechberoucí kráska a Alan Arkin si svého "sidekicka/mentora" zahrál s takovou chutí, že je radost ho sledovat. Ta stylizace prostě funguje a i když se tenhle film nedá srovnávat s klasickými adpatacemi komiksu jako Burtonovi Batmani či Donnerovi Supermani, jedná se o velmi pohodový a příjemný snímek. Tenhle komentář píšu jen pár dní před premiérou Captaina Ameriky od stejného režiséra - pokud bude film aspoň stejně fajn jako Rocketeer, budu spokojenej ;) (7/10) ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Báječné dobrodružství z pestrobarevných komiksových stránek nechybí spielbergovská atmosféra. Odehrává se totiž tak trochu ve stylu Indiany Jonese. Takhle okouzlující, bezelstné filmy by měli vznikat pravidelně každý rok aspoň jeden. Johnstonův Captain America: První Avenger takový měl být, ale zabloudil na půl cesty. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Jennifer Connelly se při natáčení filmu sblížila s Billem Campbellem a s přestávkami spolu chodili několik let. (Roman.Ticka)
  • Stejně jako film byl i komiks vytvořen dávno po době, kterou představuje (narozdíl třeba od Kapitána Ameriky, jehož první komiksy opravdu vycházely v době druhé světové války). Komiks i film jsou tedy poctou pro kulturu 30. - 50. let. Například padouch Lothar je inspirován hororovým hercem s nezaměnitelným vzhledem Rondo Hattonem a postava Nevilla Sinclaira byla navržena podle herce Errola Flynna. (Nin)
  • Původně se plánovalo vytvořit s Rocketeerem trilogii, film se ale stal kasovním propadákem. Režisér Joe Johnston později poznamenal: "20. června 1991 se hodně mluvilo o pokračování, ale 22. června se nikdo o něčem takovém ani nezmínil." (Nin)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Rocketeer dostane pokračování

Rocketeer dostane pokračování

28.07.2016

Ve 20. století nevzniklo zase tolik dobrých comicsovek, Rocketeer mezi ně ale rozhodně patří. Zábavné retro, v němž Joe Johnston trénoval na prvního Kapitána Ameriku, v kinech bolestivě propadlo. Za… (více)

Superhrdinové se šikují

Superhrdinové se šikují

13.11.2008

Captain America, Wonder Woman a Black Panther na vás útočí v dnešní novince. Marvel Studios už našli režiséra pro First Avenger: Captain America. Svalnatý patriot v kostýmu z pruhů a hvězd by měl… (více)

Reklama

Reklama