Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Fíla 

všechny recenze uživatele

Tohle je to pravé ořechové! Bavilo mě to od začátku do konce a nemohl jsem najít jedinou skulinku tohoto velkolepého díla, ve kterém James zazářil, jako malá hvězdička na tmavě modré až černé noční obloze. Určitě si na tom někdo najde své mouchy ale já to nebyl. Začneme na stavící se lodi, pokračujeme dodatečným přijetím na akademii a potom začne tvrdý výcvik. Ten chlapec tak trochu umí box. Je to velice skromný film, a to tomu možná dodává tu " správnou notu " . 4,5*. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Nemohu a ani nechci moc kritizovat, protože skoro není co. Annapolis je z půlky boxerský film a z části také film o námořnické akademii a výcviku. Ani v jedné linii nejde Lin nijak do hloubky, takže není ani moc co zkazit. S hodnocením bych šel klidně o stupeň výš, ale konkurence v tomto žánru je obrovská. Lepších boxerských dramat bych napočítal hned několik a i co se týká námořnictva má Annapolis velkého konkurenta ve snímku Ten nejlepší. 65% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Annapolis sa radí do kategórie "filmová jednohubka". Skrz naskrz priemerné, športové drama, ktoré v žiadnom prípade nemá ambície vyryť dieru do sveta. Ak predpokladáme, že vám vaše oči počas premietania nevypovedali službu, mali ste možnosť zhliadnuť zopár malých hviezdičiek z viac menej známych popcornov - Jordana Brewster (Rychlo a zbesilo 1), James Franco (Spiderman), Tyrese Gibson (Rychlo a zbesilo 2). Hľadáte niečo na štýl "americká oddychovka", ktorá je mimochodom nadmieru predvídateľná?..budiž.. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném Rychle a zběsile 3 bych od Lina čekal všechno, kromě učesaného a mírně klišovitého příběhu, který celou dobu stojí na hlavním hrdinovi. Inu, překvapení se dějí. Zmizely sice všechny záběry na stíhačky a výbuchy (tvůrci se nakonec nedohodli s armádou o použití exkluzivních záběrů, což nechápu, protože větší agitka tu od dob Top Gunu nebyla ;), ale James Franco v hlavní roli dokazuje, že patří mezi ty lepší herce a doslova se proboxuje vojenskou přípravkou na elitní škole v Annapolis. Klasická buzerace od nadřízených, tužení přátelství s kolegy, příprava na boxerský turnaj... nic víc nedostanete, ale nic víc ani nepotřebujete. Vynikající hudba Briana Tylera, kouzelná Jordana Brewster a solidní řemeslo od pana režiséra. Tuhle stominutovku reklamovat nebudete. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctová agitka na americké ozbrojené síly. Vše je zde standardní a tak jediným kladem je charismatický výkon Jamese Franca. Škoda, že nemá moc co hrát... Annapolisu výrazně pomáhá, že se ke konci odkoní od nudné linky s těžkým prvním rokem v přijímači a soustředí se na boxerskou vložku. Ta je sice také průměrná, ale alespoň se něco děje. Průměrná a snesitelná podíváná na jedno zkouknutí - přesně to nabízí tento film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • V magazínu „Muscle & Fitness“ byl snímek označen jako film s osmým nejlepším sportovním tréninkem. Prvenství drží Rocky (1976). (Sufferer)
  • Annapolis je hlavným mestom amerického štátu Maryland a tiež sídlom okresu Anne Arundel. Námorná akadémia bola založená v roku 1845 vtedajším ministrom námorníctva Georgeom Bancroftom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama