Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ukázky z tvorby Ruské republiky k nám pronikají málo, a je to škoda. Na druhou stranu ani tenhle velký slovanský národ příliš nestojí o českou tvorbu. Řada mladších Rusů už ani neví, kde Česká republika leží. Na druhou stranu kolik ze zdejších lidí zná jednotlivé státy v Ruské federativní republice? "Brigáda" je jeden z prvních pokusů natočit něco o ruské duši, a organizovaném zločinu, který se tam rozmohl především mezi bývalými vojáky, kteří po rozpadu SSSR hledali nové motivace jak žít, co dělat, jak snadno zbohatnout, protože běžný ruský voják nepůjde do fabriky, do stavebnictví, do zemědělství atd. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem se odhodlal sledovat jednak pro to, že Ruské produkty jsou u nás ojedinělé a kvůli mafiánskému tématu. První díly byly vynikající. Špinavé zapadlé ulice, křiklavé neony, prostituce a zhroucení SSSR na pochodu. S přibývajícími díly však tempo značně polevilo a seriál se stal velmi, velmi lenivým. "Brigáda" má hodně plusů a mínusů, řekl bych vyrovnaně. Mínusy hlavně v tempu (všech patnáct dílů by se dalo zestručnit do dvoudílného filmu 2x120 minut) a v malém výskytu akčních scén. Když točím akční seriál, musí tam být více akce. Ale když se tam nějaká rvačka objeví, je výtečně a reálně natočená. A realita a naturaličnost je ten hlavní plus. V Amerických seriálech typu "Walker, Texas ranger" nebo "Power Rangers" jsou rozdávány rány a protivník se desetkrát bez šrámu zvedne. V tomto seriálu ten, který inkasoval ránu padne, má rozseklý ret a útočník bolavou ruku. Herecké obsazení neškodí, režie dobrá. Seriál nijak festovní, je ale poctivý a nelituju v žádném případě, že jsem na jeho díly čekal až do nočních hodin. ()

Reklama

Dlo'h-osh 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Brigáda jeden z nejlepších akčních seriálů poslední doby. Ukazuje jak to chodí v prostředí ruských gangů. Zaujaly mě hlavně akční scény a úvodní znělka, také se mi líbil propracovaný příběh s množstvím zápletek, který sleduje 12 let Sašova života, přišel mi velmi realistický. Pro jeho pochopení je však potřeba vidět všechny díly. Brigáda byla příjemná změna po návalu amerických seriálů a také byla lepší než hodně z nich. Rozhodně nejlepší ruský seriál ....90% ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna z mých top jízd. Natočeno je to sice dost hrozně, ale nějak mě ty jejich mafiánské osudy berou. Celkově mám ráda mafiánské prostředí a to ruské je obvzláště peprné. Sergej Bezrukov je k sežrání. Jeho odhodlanost a drzost mě uchvacuje. Politické machinace jdoucí ruku v ruce s největším podsvětím. Těžká klasika. Myslím, že i u nás v ČR by se dalo něco takového klidně natočit. Osudy těch čtyřech jsem zhltla prakticky na jedno zhlédnutí. A mohla bych na to koukat pořád. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První asi 3 díly ve mě vzbudily pocit, že by to nemusel být špatný seriál, hlavní hrdina vypadal celkem sympaticky a příběh se začal vyvýjet docela zajímavě, jenže pak sem si během reklamy odskočil a hned sem se zase vrátil, ale najednou bylo všechno jinak, příběh posunutej snad o pár let dál, přeskočil pár událostí a já se v tom nějak neorientoval a to mi začal tenhle seriál poprvý dost vadit, jenže už nepřestal, od tý doby je ze sympaťáka ulízanej rusekej blbeček a děj na stejným mrtvým bodě a pořád o tom stejným. Myslim, že s timhle seriálem právě končim ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)
  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)

Reklama

Reklama