Reklama

Reklama

Brigada - Brigáda

(série)
  • Rusko Brigada (více)
Rusko, 2002, 12 h 30 min (Minutáž: 50 min)

Epizody(15)

Příběh čtyř přátel, obyčejných mužů, kteří jsou okolnostmi donuceni vstoupit do řad zločinců a kteří se nakonec stanou zakladateli jednoho z nejvlivnějších moskevských gangů. V roce 1989 v Rusku běží na plné obrátky proces transformace od komunismu k tržnímu hospodářství. Na začátku zakládají malou vyděračskou bandu, ale záhy se dostávají přes daleko větší podniky až k pašování drog. Jde o závod, kde vítěz bere vše a ve kterém samotní gangsteři čelí zkorumpovaným politikům nebo bezohledným průmyslovým magnátům. Může být v takové bitvě skutečný vítěz? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

mira007 

všechny recenze uživatele

V době uvedení do českých televizí to bylo příjemné zpestření, protože mezi těmi americkými seriály se stejnou šablonou to byla opravdu pecka. Neoplývalo to politickou korektností jako ty unylé americké - hláška Michael Jackson je teplouš - je jasným důkazem. Jiný styl vyprávění, jiné tempo, jiné téma z toho dělaly trochu jiný seriál a ne špatný. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Tragický seriál - ne, že by to bylo tak špatné téma, horší je zpracování, nehodnověrnost, nelogičnost a nereálnost děje a jak bych mohla zapomenout - naprosto nezajímavý a nesympatický hlavní hrdina... hvězdičku dávám za mého oblíbeného Daniila Strachova, který se tam mihnul v roli menšího záporáka :) ()

Reklama

Salman 

všechny recenze uživatele

Seriál je nedoceněn. Jeho zdejší neoblibu připisuji latentnímu antirusismu. Je to nemálo klišé, to ano, ale oproti některým americkým seriálům podobného typu je to ještě zlaté!!! Reálie popsané velice dobře (v Rusku jsem delší dobu žil), kamera je velmi dobrá na seriálový typ snímku. Chybí tomu víc syrovosti, ostřejší slang, trochu je přoklašlují a v některých pasážích je to příliš schematické (až moc kamarádské věrnosti, systém je dostal na zcestí...) Za normálních okolností na 4 hvězdy, ale dávám 5, abych vyvážil nespravedlnost... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem se odhodlal sledovat jednak pro to, že Ruské produkty jsou u nás ojedinělé a kvůli mafiánskému tématu. První díly byly vynikající. Špinavé zapadlé ulice, křiklavé neony, prostituce a zhroucení SSSR na pochodu. S přibývajícími díly však tempo značně polevilo a seriál se stal velmi, velmi lenivým. "Brigáda" má hodně plusů a mínusů, řekl bych vyrovnaně. Mínusy hlavně v tempu (všech patnáct dílů by se dalo zestručnit do dvoudílného filmu 2x120 minut) a v malém výskytu akčních scén. Když točím akční seriál, musí tam být více akce. Ale když se tam nějaká rvačka objeví, je výtečně a reálně natočená. A realita a naturaličnost je ten hlavní plus. V Amerických seriálech typu "Walker, Texas ranger" nebo "Power Rangers" jsou rozdávány rány a protivník se desetkrát bez šrámu zvedne. V tomto seriálu ten, který inkasoval ránu padne, má rozseklý ret a útočník bolavou ruku. Herecké obsazení neškodí, režie dobrá. Seriál nijak festovní, je ale poctivý a nelituju v žádném případě, že jsem na jeho díly čekal až do nočních hodin. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl hodně překvapený, protože tenhle seriál není nic, co by se od něj dalo čekat. Skoro mi to až příjde, jako kdyby ho natáčeli amatéři a dokonce na to opravdu vypadá. Jenže později se objeví pár vydařených akčních scén a celkově po příběhové stránce to má spád, ale přesto jsem si nedokázal zvyknout na něco jiného, neokoukaného, ale přesto horšího. Kriminálka z východu, která v Rusku měla veliký úspěch? Ne, děkuji. Tipuju, že se spíš opět vrátím k těm ze západu. (4/10) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (4)

  • V deváté epizodě, dy Fil (Vladimir Vdovichenkov) se Sašou (Sergey Bezrukov) mluví o zrádci, mají za sebou plakát k filmu Smrtonosná past 3 (1995). Tato epizoda se však odehrává v roce 1994, tedy rok před natočením akčního filmu. (Žralok)
  • Originální soundtrackové album obsahuje citace z poslední epizody, které odhalují velký "spoiler". (ČSFD)

Reklama

Reklama