Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martine (Isabelle Goguey) nastupuje jako asistentka zdravotní sestry do penzionu pro přestárlé „Doux Séjour“ na francouzském venkově. Setkává se s kolegyní Nicole (Charlotte de Turckheim) a přísnou ředitelkou Hélène (Betty Beckers). Na první pohled je osazenstvo penzionu příjemné a vstřícné, ale v noci se po chodbách plíží zlo. Když se jednoho večera vrátí Martine z kina, zjistí, že Nicole zmizela. Ředitelka jí sdělí, že kolegyně narychlo odjela, a Martine se rozhodne zjistit pravý stav věcí. (curil)

(více)

Recenze (20)

topi 

všechny recenze uživatele

Ach, ta úžasná atmosféra!!! Ta by se dala krájet! Svým pojetím mě hodně připomínala sugestivní, snovou a melancholicky potemnělou náladu, která prostupuje filmy Jeana Rollina. Exteriéry tvoří okolí zámečku na sklonku zimy s nadcházejícím jarem. Interiéry jsou zase skvostné prostory starého panství a přilehlé kotelny. Hudba - to je naprostá magie!! Ta ústřední melodie, zahraná buď na smyčce nebo na klavír, s krásným ženským hlasem. Nebo zlověstné skučení smyčců ve vypjatých situacích s až téměř rituálními ženskými vokály! Překrásnej hudební doprovod! Hlavní hrdinkou je ošetřovatelka, nádherná zrzečka, které prostě nejde nefandit! Tělesně postižený správce budovy Flavien mě hodně připomínal herce Petera Stormareho. Osazenstvo sanatoria nemá chybu. Staříci a stařenky se přes den nudí, ale jejich noční lovy za čerstvým masem v potemnělém domě jsou pořádně zlověstné! Kamera - toť celkově pastva pro oči. Gore mě taky docela překvapilo. Ano, pro takové filmy mám slabost. Škoda jen trochu ukvapeného závěru a pár trhlinek v poslední čtvrthodince, ale vzhledem k tomu, že mě dlouho nějakej snímek takhle nepřipoutal k obrazovce, tak dávám plnej kotlík! A nejlepší na tom je, když o snímku a jeho ději absolutně nic netušíte! Ten zážitek je pak dvojnásobný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „La nuit de la mort!“ je takovou pěknou vykopávkou, na kterou narazíte spíše náhodou, pokud budete mít štěstí. Je to ale pěkná ukázka toho, co se v Evropě na počátku 80. let natáčelo. Je to krvavé, i když ne přehnaně – přesto vás jedna scéna dostane – má to atmosféru a nakonec to má i herečku, na kterou se budete rádi dívat, protože je taková pěkná, přirozená a není umělá. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Netradiční hororové dílko s úchvatnou hudbou. Mladá dívka v podání krásné Isabelle Goguey přichází jako pečovatelka do jakéhosi soukromého pensionu pro seniory. Všechno vypadá docela normálně a idylicky. Majitelka a "vrchní sestra" je sice přísná a disciplinovaná žena svých vlastních, pevně daných zásad a pravidel, ale tak by to asi mělo být, že. Setkává se dokonce i s Tillem Lindemannem :) Jenže tenhle "barák" rozhodně není tradiční ústav a jeho obyvatelé mají do obvyklé představy o starých, senilních lidech také hodně daleko. Po setmění, v útrobách hluboké noci a za nejčernější tmy, vylézají ze svých pokojů na "hostinu." La Nuit de la Mort je malým, poměrně nenápadným hororovým příspěvkem s hudbou, z níž mi místy běhala "hrůza po zádech" a výbornou Isabelle Goguey v roli statečné hrdinky, jíž jsem fandila a doufala, že svůj boj proti skupině kanibalistických seniorů nakonec vyhraje. Jak nakonec dopadla, uvidíte, pokud se rozhodnete tento snímek zhlédnout. A za zhlédnutí rozhodně stojí. "Zrodili jsme se do násilí, je všude.", "Vím, že jsme monstra. Ale když se nad tím zamyslíte, o nic horší než ti, co žijí ve městě." ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No vida, už som tomu ani neveril, ale stal sa zázrak a narazil som na super starinku. Napriek tomu, že sa horor snaží držať pri zemi, čo týka gore, je to pecka! Mladá ošetrovateľka sa zamestná v sanatóriu, aby sa starala o dôchodcov, no keby len tušila, čo ju tam čaká, asi by si to rozmyslela. Všetci obyvatelia sanatória vrátane riaditeľky sú totiž kanibali, ktorí chcú žiť večne, a tak si radi pochutnávajú na čerstvom mäsku, najviac na mladých opatrovateľkách. Dosť odvážny nápad na 80. roky a fungovalo to najmä vďaka brilantnej atmosfére a hudbe. Proste ten nástup skupinky starčekov na dennú "dávku" s ich lačnými pohľadmi, to nemalo chybu. Je to pekne nakrútené, hlavná hrdinka sadla a keď už došlo k nejakej kanibalskej scénke, jednoznačne bolo na čo pozerať. Napriek niekoľkým slabinám v podobe hluchých miest to bude za veľmi silnú štvorku, pretože čakal som čokoľvek, ale určite nie taký brilantný záver. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale musím jít s hodnocením proti proudu. Ač jsem velkým milovníkem a obdivovatelem euro horroru, především pak toho italského a španělského, u toho francouzského jsem se již po několikáte spálil. Zajímavé téma je rozmělněné velmi pomalým tempem a absolutně se nehodící atmosférou. Achilovou patou je pak "snovost", kterou tak nemám rád a která ve mě tolik evokovala snímky Jeana Rollina. Vzhledem k zdejším nadšeným ohlasům jde asi jen o můj sugestivní dojem...Nicméně z francouského horroru bych doporučil nedostižný Don't Deliver Us from Evil. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama