Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se těšil, ale jsem asi trošičku zklamán. Děj je v daleké budoucnosti a je velice na vážno, což beru jako pozitivum. Celé zpracování skvělost, akce a slowmotion paráda, jen tam na mě bylo pořád zbytečně moc řečí a emocí na úkor akce. Finále jsem čekal pořádnou rubačku proti armádě Velitele Urana, na kterého se dle mého ke konci zapomělo. I tak ale velice dobře zvládnutá podívaná. Je to tak na půl mezi 3 a 4... ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele

Ani na chvilku jsem se nenudila. Děj je strhující a střídá jednu akci za druhou, ale překvapil mě i dojemnými okamžiky (je až neskutečné, že si můžete zamilovat tak podivné figurky-Briareose), sympatickými postavami a pár zajímavými nápady. Jediné, co mi trochu vadilo byl mix různých animačních technik. Jsem spíš na tu starou "klasiku". ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Jsem v oboru japonských anime nováček a tohle je pro seznámení skoro ideální. Není nutné příliš spekulovat nad příběhem a zápletkami, protože ty bezostyšně vykrádají kdeco. Zato vizuální stránka bere dech. Skoro v každém záběru je co obdivovat. Doufám ale, že Japonci natáčejí i snímky s lepším příběhem, jinak by to byla brzy pěkná nuda. ()

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Appleseed je jedna velká jízda, plná vynikajícího animátorského zpracování a příběhu, který se v tomto žánru vidí ojediněle. Byl jsem i docela překvapen, že i v tolika tisících různých animátorských možností, z nichž některé byly zaručeně modernější, se šikovné japonské ručičky stále drží toho starého dobrého... 85% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Tetování na levé paži Briarea hlásá „Cogito Ergo Sum“, což je latinsky „Myslím, tudíž jsem“. Rovněž ukazuje datum 2096-2122, což je datum Briareova narození a „smrti“ – dne, kdy se stal kyborgem. (HellFire)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)

Reklama

Reklama