Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc unavená (psychicky) na to, aby mě to nadchlo. Jo, grafika velmi dobrá na svou dobu ;-) a chvílemi, kdybych položila prsty na klávesnici a "zainprovizovala", připadala bych si, že hraji dobrou hru :-) A možná jsem divná, ale chtěla bych v té době žít. Aktivně. A tak nějak mě to zaujalo. Chvílemi jsem myslela na Orwella a chvílemi nad vlastními myšlenkami, které jsem probírala tuhle s kamarádkou, když jsme šly ze hřbitova. Budoucnost lidstva. Jeho osud. Snad je jen dobře, když je tu nechci vypisovat X-) Přesto všechno nemůžu dát více hvězdiček. Krásná myšlenka není vše, když člověk občas zazívá a touží po dalším, jiném, obrazu. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Appleseed vsadili na akci a dokonalu vizuální stránku. Právě proto jsem k filmu přistupovala spíše s menším despektem a čekala jsem jen bezduchou akční řežbu. Namísto toho mě v počátku příjemně překvapil poutavý utopický svět, kde žijí lidé a bioroidi (nová lidská rada bez emocí) v rovnováze. Tedy spíše se o to správa města snaží... Příběhu tedy nechybí zajímavá (ale dnes už trochu provařená) témata klonů a lidských strojů. Kromě akce (a menšího filozofování) má výraznou roli i romantická linie příběhu, díky níž by se snímek dal zařadit mezi mecha love story. Láska mezi hlavní hrdinkou Deunan a kyborgem Briareem ale později přerůstá v klišovité tlachání. Navíc je příběh někdy předvídatelný. Ale největším zklamáním pro mě byla závěrečná část plná nechutně velkolepého patosu, zapadajícího slunce a velkých slov... Animace je samozřejmě bezchybná a na velkém plátně musí její kvality obzvláště vyniknout. Pokud hledáte něco krásného pro oči a chcete dát mozku odpočinout (rozhodně ho ale nevypínejte!), je Appleseed dobrou volbou. 3 a ½* ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Znovu sa k nám dostáva ďalšia animovaná pecka, ktorých Japonci dokážu natočiť neúrekom (aspoň to som si myslel prvé 2/3 filmu). Vizuálna stránka je opäť úžasná, animácie postáv sú tentoraz neuveriteľne realistické a plynulé. Hlavná hrdinka sympatická, Matrixovské akčné scénky veľmi pekné samozrejme už neodmysliteľne patria k tomuto žánru. Príbeh sa začne asi 10 minútovou akčnou scénou, na konci ktorej je hlavná hrdinka prenesená do futuristického mesta, kde spolu nažívajú obyčajný ľudia s novými ľuďmi, v podstate klonmy zbavenými citov, takže nepoznajú lásku ale ani nenávisť, takže v budúcnosti by nemali byť žiadne vojny. O túto budúcnosť však treba bojovať, pretože aj mierumilovný Bioroidi majú v ľuďoch nepriateľov. Ako som spomenul, prvé 2/3 filmu boli dosť nemastné neslané, kde bola viac-menej predstavovaná len vizuálna stránka filmu a zoznamovanie s postavami. V poslednej tretine však zrazu postavy získali svoj rozmer, ich úloha vo filme bola jasná a z 3* filmu sa zrazu stala nabušená 5* vizuálna žranica kde gigantický roboti začnú pochodovať mestom a všetká snaha sa sústredí na ich zastavenie. Skvelý soundtrack, technické spracovanie a dobrý pocit po skončení filmu. ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Ach bože, něco tak povrchního jsem dlouho neviděl. Dialogy opravdu jendoduché a bez potřebných informací, charakterová hloupka postav nulová (což má při mém hodnocení animy katastrofální důsledky). Pěkně naanimované interiery a exteriery to nemůžou zachránit. Nikde nedostanete vysvětlení toho, co se ve filmu odehrává (to, co nám postavy v průběhu děje řeknou, nepovažuji za vysvětlení ale za prachsprosté plkání o trivialitách). Z mé strany to bylo velké zklamání a proto dávám 1 hvězdičku (30%), ačkoli by si tento film zasloužil nejspíš 2. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stranke sice nic originalne, ale zato zabavne. Co sa tyka vizualu, aj ked mozem povedat ze je skvely, uplne na 100% mi nesadol. Po tejto stranke sa mi viac pacil napr taky Sky blue. Znova sak musim vyzdvihnut fantasticky dizajn ci uz mesta, alebo roznych mechanicky cyborgov a pod. V tomto Japonsko nema konkurenciu. (7/10) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno