Reklama

Reklama

Destino

Krátkometrážní / Animovaný
Francie / USA, 2003, 7 min

Obsahy(1)

V roce 1946 se Salvádor Dalí a Walt Disney společně pustili do krátkého filmu s názvem Destino. Od projektu bylo nakonec upuštěno s méně než 20 vteřinami hotového filmu. Po šesti desetiletích současní Disneyho umělci dokončili film s použitím původních Dalího storyboardů. Vysledkem je jeden z nejpodivnějších filmů, který kdy opustil studia Disney. (Ruuzha)

(více)

Recenze (58)

vojta1 

všechny recenze uživatele

Walt a Salvador. Jestli z původní spolupráce vzniklo pouze 16 vteřin, tak se u toho mělo zůstat. Zdá se mi, že žena je animovaná kresleně a že je původní. Prostředí, ve kterém se pohybuje, mi příliš připomíná flashové animace a to je u Disneyho škoda. Možná šlo o co nejvějrnější převedení Dalího imaginace do filmečku, kdy režisér nechtěl, aby se kdokoliv jiný pokoušel kreslit to, co Dali, ale výsledek mě právě proto zklamal. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dalího jsem objevil někdy ve čtrnácti, doslova osudové setkání! A asi nejsilnějším - až mysteriozním zážitkem pro mě byl jeho "Christus Hypercubus" - Kristus vskutku nadpozemský se zbožněnou mistrovou můzou Galou. Neříkám, že Dalí vyloženě formoval můj pohled na výtvarné umění a >surrealitu< světa vůbec, ale ovlivnil mě hodně. Jako jeden ze základních kamenů... Asi i proto jsem nemohl být nikdy ten strojař, že... . . . A tenhle filmek - navíc v kombinaci s hudbou Armanda Domíngueze a Michaela Starobina - je prostě fascinující, čiročirá krása, umění - byť vlastně v neobyčejné popkulturní podobě... - - - P.S. Další animované hrátky na Dalíovská témata: http://www.youtube.com/watch?v=U2Ft3E4nWac&NR=1 a tak dál... - - - - - (Poprvé viděno 5.7.2009 na YouTube, komentář zde jako čtvrtý, 5.7.2009) ()

Reklama

Themyth 

všechny recenze uživatele

Musím dať iba plný počet hviezdičiek. V tom nie je zarátaná iba vizuálna stránka, ale hlavne myšlienka filmu. Alebo skôr myšlienky. Na ploche necelých siedmych minút je totiž nakumulovaných toľko odkazov a symbolov ktoré reprezentujú osudy ľudí, že sa z toho dajú spraviť nekonečné variácie modus operandy. Toto bol podľa mňa pôvodný zámer Walta Disneyho a Salvadora Dalího, ktorý sa tesne po druhej svetovej vojne stretli, aby prediskutovali prípadnú spoločnú spoluprácu. Dalího surrealistické výjavy by tak nadobudli nový rozmer, po prvý krát v animovanom filme. Na filme aj začali pracovať, ale možno kvôli zaneprázdnenosti oboch titanov svetového umenia sa čoskoro práce prerušili a film zostal 57 rokov nedokončený. Práve cenná danosť filmu, vtisnúť na krátkej ploche do neho pečať ľudského osudu, ktorý sa dá použiť ako univerzálna a nanajvýš symbolická, to je jeho najväčší vklad pre nás. ()

standsiller 

všechny recenze uživatele

S krátkym filmom ma zoznámilo video s piesňou od kapely DYE - Hole in the ocean. Myslel som si, že je to celok aj keď mi grafika bola podozrivo známa. Napriek tomu aj samostatné video s použitou hudbou nie je o nič menej kvalitné. Kto má rád Daliho ( a teraz takých hračkárskych znalcov existuje viac ako je potrebné ), tak to bude pre neho mekka vkusne ladených surreálnych myšlienok . ()

easaque 

všechny recenze uživatele

oskarová nominace i zdejší komentáře mě nalákali k nevšednímu zážitku, který se ale bohužel u mě nedostavil. Určité fáze, scenérie a nápady byly působivé, ale kombinace s disneyovským stylem mi nesedla a možná až urážela a tím u mě shodila úroveň tohoto snímku. Dvě hvězdičky by byly málo, ale více než na 3 to nevidím, tak se snad Salvádor Dalí kvůli mě v hrobě nebude obracet - bůhví jestli by se mu to líbilo - http://vimeo.com/39728682 [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama