Reklama

Reklama

Destino

Krátkometrážní / Animovaný
Francie / USA, 2003, 7 min

Obsahy(1)

V roce 1946 se Salvádor Dalí a Walt Disney společně pustili do krátkého filmu s názvem Destino. Od projektu bylo nakonec upuštěno s méně než 20 vteřinami hotového filmu. Po šesti desetiletích současní Disneyho umělci dokončili film s použitím původních Dalího storyboardů. Vysledkem je jeden z nejpodivnějších filmů, který kdy opustil studia Disney. (Ruuzha)

(více)

Recenze (58)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Jak obrovský prostor skýtalo tohle znovuzrození jednoho pokusu Disneyho a Dalího, jenže to by ho musel dělat někdo, kdo by chtěl opravdu vytvořit dobrý film se vším, co by se k němu hodilo, v tomhle případě se třeba vykašlat na nechutnou cgi animaci (nebo na to, co tak alespoň vypadá) a místo toho se chopit papíru a kreslit do zmagoření. Dost nevhodně taky působí pokus o dobovej hudební doprovod, je sice klidně možné, že ho zvolili už před padesáti lety, ale 1) dost o tom pochybuju a za 2) je to úplně jedno, protože se to k tématu ani stylu animace nehodí. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Celkem mě zaráží ta překvapenost z toho, že zrovna Disney s Dalím se dali dohromady. Vždyť první jmenovaný není až takový pohádkář, jak se obecně traduje, i na jeho starších filmech (mj. známý Steamboat Willie) jsou vidět rysy surrealismu, byť nezastírám, že při prvním doslechu o této spolupráci jsem se také na chvíli pousmál. Spojení dopadlo dle očekávání, jelikož k těmto vizím Disneyho styl kresby sedí. Potěší i odkaz na Andaluského psa (mraveniště v dlani). Jediné, co mě na díle mrzí, je fakt, který se ale nedal ovlivnit - myslím si, že stará, ruční kresba by zde byla více na místě, ale i tak jednomyslná spokojenost a pět hvězdiček. ()

Reklama

Quikeyed 

všechny recenze uživatele

Není to až tak divné jak by mohl jeden čekat, a ani tak vizuálně krásně zpracované. Dost tomu ubírá, že je to naanimované ve 3D, občas se to tam nepěkně projeví, klasické kreslé formě bych asi dal raději přednost. Každopádně je to zajímavý surrealistický příběh o lásce v Disneyho podání, což ve výsledku zní dost šíleně. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V prvom rade len zbežne zopakujem popis tohoto titulu, ktorý napísal uživateľ Ruuzha. V roku 1946 sa Salvádor Dalí a Walt Disney spoločne pustili do krátkeho filmu s názvom "Destino". Natočilo sa však len dvadsať sekúnd a projekt bol ukončený. Po šesdesiatich rokoch súčastní Disneyho tvorcovia dokončili film s použitím pôvodných Dalího storyboardov. Výsledkom je jeden najpodivnejších snímkov, ktorý bol vyprodukovaný spoločnosťou Walt Disney Studios. Tento môj komentár zhrniem slovami, ktoré vyjadril SOLOM. Fantázii sa hranice neurčujú a v tomto prípade sa Disneyho ľudia pekne vybláznili, čo samozrejme dokážem oceniť vysokým hodnotením. A celé to ukončím darkrobykovým konšatovaním, že sa jedná o úžasné spojenie dvoch umeleckých velikánov. **** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úžasné spojení dvou uměleckých velikánů! Surrealisty Dalího a mága klasických animovaných filmů (bez něhož by animovaný svět vypadal zcela jinak) Disney spojili tvůrci do snového příběhu plného fantazie. Dominují Dalího obrazy a jeho paranoicko-kritická metoda; nemůžou chybět Narcis, roztékající se hodinky, krajiny, oblohy, tekutá přání, mravenci a měsíc(Andaluský pes)...Disneyova kráska prochází celou fantazií, hledá, tančí a nalézá. Výborný hudební doprovod. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama