Reklama

Reklama

Putování tučňáků

  • Francie La Marche de l'empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každým rokem, tisíce tučňáků císařských opouští jistotu jejich hlubokého oceánu a putují stovky mil přes zrádný a odpudivý antarktický ledovec, aby se mohli rozmnožovat. Hrdinné odolávají teplotám hluboko pod bodem mrazu a nesčíslným dobrodružstvím. Podívaná na jejích putování očima Luca Jacquetse je plna humoru, plná odvahy malých tvorů vzdorovat drsné přírodě, plná záhad a tajemství. Putování císařů je výpravný snímek o jejich hrdinné námaze pro přežití (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tučňáci. Tito komičtí, nelétaví kujóni s plovacími blánami jsou fascinující na pohled a film nabízí spoustu krásných záběrů z jejich šmajdání po nádherných antarktických scenériích, které se neomrzí ani po 70 minutách. Docela fajn je i hudba tak trochu ve stylu islandských Múm. Potud vše v nejlepším pořádku. ALE bohužel je film vybaven i neskutečně dementními a patetickými doprovodnými komentáři a infantilními průpovídkami samotných tučňáků (v dabingu navíc v moravském dialektu), které jsou místy skutečně k nepřežití a které film degradují na trochu delší večerníček Václava Chaloupka. Škoda. Přesto film doporučuji, ale nechoďte na něj do kina. Sežeňte si DVD, stáhněte hlasitost na minimum a pusťte si k tomu Múm nebo třeba něco od Philipa Glasse. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5... Tučniaci sú tí najlepší komici pod slnkom, už len pozerať sa na ich chôdzu je zážitok... :) Veľmi pekný, výborne natočený, poučný aj zábavný dokument s fantastickými "hereckými výkonmi"...PS: Inak neviem čo tu niektorí točia o nejakých dialógoch tučniakov. Ja som tam okrem nádhernej hudby a naratívneho komentára Morgana Freemana nemal žiadne "dialógy tučniakov v ľudskej reči"!!!!! Ale ako tak kukám IMDB tých verzií je neúrekom a možno sa nejakému dabingovému magorovi zachcelo dokument "vylepšiť"... ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Záběry sněhové pustiny a ledového oceánu byly krásné, tučňáci jsou fajn a jejich putování přímo neskutečné. Přesto jsem se místy vcelku nudil. Pohledy na sníh, neustále čapající tučňáci a dlouhé čekání na „léto“ a potravu časem omrzí. Navíc tučňáci pro mě nejsou až tak atraktivní (a především akční) jako medvědi. Proč srovnání zrovna s medvědy? Tenhle snímek mi formou připomínal právě snímek Medvědi. Také komentář a doprovodná hudba nebyla nic moc. K tomu chybělo i odlehčení a naopak se příliš často ukazovaly dramatické momenty, které se mi na rodinný film nehodí (sledováno s dcerkou). Proto, při vší úctě k tučňákům, dostane jejich putování jen tři hvězdy. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokumentární snímek z prostředí syrové a lidskou rukou nedotčené Antarktidy se zaměřuje na ekologii a etologii tučňáků císařských v době jejich zásnub a rozmnožování. Pro své mladé musí rodiče trpět, podnikat nebezpečné a vysilující cesty za potravou, kde se buď stanou článkem potravního řetězce a skončí v čelistech tuleně leopardího nebo naopak uspějí a dokáží přinést pro své čerstvě vylíhlé mládě zásoby potravy. Snímku bych vytknul na dokument příliš dlouhou stopáž, pravděpodobně by šlo dobrých patnáct dvacet minut vypustit. Jinak se mi pohled do života těchto zvířat líbil, protože jsem se dozvěděl spoustu nových věcí, které navíc obaloval příjemný hlas zpěvačky Emilie Simon. 127,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Velice povedený přírodopisný snímek, který je navíc umocněn úchvatnou hudbou "francouzské Björk" Emilie Simon. Soundtrack, který nemá chybu a patří k tomu nejlepšímu, co jsem z filmové hudby kdy slyšel, a že toho nebylo málo...Samotný film zaujme, občas rozesměje ,a některé z diváků dojme...Ano, Francouzi tento žánr umí! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Část týmu se během natáčení ztratila, když je přepadla vichřice na cestě k základně. Byli nalezeni o 3 hodiny později. Jelikož měli omrzliny a další zranění, museli být na základně ošetřeni a léčeni a natáčení bylo na měsíc přerušeno. (Witta)
  • Rychlost větru místy dosahovala hodnoty až 150 km/hod. V těchto případech musela být kamera zatěžována, aby neodletěla. (Witta)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama