Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Gray je již několik měsíců pronásledován nevysvětlitelnými pocity smrti a sebedestrukce. To vše trvá až do chvíle, kdy ho dva spolužáci se střední školy, Dakota a Conrad, zasvětí do tajů mystické počítačové hry s názvem Cesta. Hra ale pomalu začíná měnit strašlivé sny v realitu a Jakeovy násilné vize se stávají skutečností. Aby unikl probouzející se noční můře, upíná se k nové kamarádce, přitažlivé Marisol, která je posedlá luštěním záhad. Vysvobození ale nepřichází a místo toho musí oba v tomto hororovém thrilleru čelit ještě větší hrůze spojené s temným tajemstvím Jakeovy rodinné historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

kingik 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů na satanské téma, který ovšem svojí sofistikovanou formou vzdoruje škatulce typický "teenage" horor. Mladík Jake (Jensen Ackles) jednoho dne prostřednictvím svého kamaráda objeví podivnou internetovou stránku s ještě podivnější hrou zvanou "Cesta". Každý účastník je následně telefonicky kontaktován a tajemný našeptávač v telefonu přesně zná jeho psychické slabiny, myšlenky a touhy a radí mu jak se pomstít těm, kteří mu nějakým způsobem ubližují. Jake si postupně začne uvědomovat, že hra je cestou do pekla a navíc ji začali hrát i jeho dva nejlepší kamarádi. Scénář bratří Grossů je trochu složitější a než dojde k finálnímu rozuzlení může vyznívat až zmateně. Vše je prokládáno nevysvětlitelnými úmrtími, mladík má bezpočet podivných vizí a začne si románek s tajemnou kráskou s exotickým jménem i vzhledem (Shannyn Sossamon), obeznámíme se s dávným satanským rituálem a ke slovu se dostane i mladíkův původ a nebude chybět Satan osobně. Na jeden horor je toho docela dost a nechyběla originalita, invence a dobrý výběr herců, ale na filmu je místy znát nízký rozpočet, který se podepsal na slabších trikových efektech. A pozitivní závěr to nemělo. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jo, je to trochu nuda. Sice je tu pár neuvěřitelně "novátorských" prvků, jako třeba že Satan je žena, nebo ďáblovo pokušení přes Internet, ale celkově je to trochu trapas. Ackles v pohodě, jak už jsem psala u Krvavého Valentýna, dobře se na něj kouká. I když někdy mi připadá, že se až zbytečně moc pořád snaží vypadat "pěkně", docela to občas otravuje :-) A samozřejmě by nezaškodilo víc peněz na efekty. Ale jinak celkem fajn zábava pro sobotní večer. ()

Reklama

Vala 

všechny recenze uživatele

Hlavní tahák k tomuhle filmu byl Jensen Ackles,který mě opět nezklamal a byl úžasný jako vždy. Děj byl fajn-nebylo to něco úplně extrovního a ten konec byl taky celkem amputovanej,abych tak řekla,ale vyloženě blbé to určitě nebylo.Jensen tu odvedl skvělou práci a celý film táhne,nebýt jeho,kdoví,jak by to dopadlo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem se odradit slabším hodnocením, mile jsem však překvapen nebyl. Začátek je velmi slibný - les, osamocený lovec, útok, opuštěná chata...a v ní zlo. Pak jakoby se tvůrci nedokázali rozhodnout, co vlastně chtějí točit. Satanský horror? Drama pošuka s morbidními sny, které se možná plní? Příběh o splněných přáních? Nu, nakonec je to všechno napůl. Celý film je poněkud zmatený, i když má jakési směřování. Bohužel, kromě herců není moc na co koukat - žádný sex, žádné gore, jen pár průměrných scén s kapkou krve. Bez toho se ovšem obejde jen velmi silný příběh, což není tento případ. A ruku na srdce - satan jako mendelský kozel snad už dnes nikoho ve filmu nevystraší. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většinu z vás nejspíš napadne, že jde zase jen o další kousek, který se točí okolo nějaké podivné hry. Nejste daleko od pravdy, ale ta je zde tak trochu pouze jakýmsi módním doplňkem, protože jak brzy poznáte, pravá podstata filmu je trošku někde jinde. Již na začátku nám tvůrci nabídnou několik velice podivných snových scén, či lépe řečeno vidin hlavního hrdiny, které patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Atmosféra se v tu chvíli dostává do slibného tempa a divák nedočkavě vyhlíží, jakýmže směrem se film vydá. To však ještě netuší, že právě tyto momenty patří k tomu nejlepšímu co nám film nabídne. Čím víc se blížil konec filmu, tím jsem začal být více zmatenější a především otrávenější. Původní myšlenka vyšuměla do ztracena a tvůrci se nám pokoušeli nabídnout hned několik svých vlastních alternativ, které je zřejmě napadli během natáčení, protože film svedly spíše na jakési velmi podivné rozcestí. Osobně mám sice rád vše co se týká satanismu, ale místo aby se jej pokusili trochu více ve filmu rozvinout, tak se úplný finish pokusili co možná nejefektivněji ufiknout. Tím si však rovněž zrovna dvakrát nepomohli, protože mě spíše ještě více znechutili a já si uvědomil, že jsem při sledování tohoto snímku zbytečně ztrácel čas a měl jsem jít raději na pár chlazených. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama