Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Návrat Demi Moore na stříbrná plátna nevyšel. Řekněme si to na rovinu - ona si za to může sama. Vybrala si film, kde představitelka hlavní role musí hlavně hrát, a to Demi v poslední době nejde, otázkou je, zda jí to vůbec někdy šlo. Filmy si jinak vybírat umí, v pokračování Charlieho andílků byla jedním z mála plusů. Andílci měli alespoň vytříbený vizuál, což se o Half Light říci nedá. Začátek vypadá slibně, bušení do klávesnice psacího stroje přesně v rytmu klavíru, nádherné scenerie britské přírody a najednou jedny z nejhnusnějších CGI animací, s jakými jsem měl tu čest. Lepší animace vyplivne kterýkoli nadprůměrný grafik. Hádám, že právě zde došly tvůrcům peníze, jinak si takový kiks nedokážu vysvětlit. Kiksem je sám o sobě celá druhá polovina filmu, která doplácí na neschopnost autorů přesvědčivě převézt pointu z inkoustu na papíře do obrazové formy. Na papíře pointa vypadala určitě o mnoho lépe, a měla tam také zůstat. Jako kniha by byl příběh zajímavý, takhle po filmu (a po Demi) za týden neštěkne ani pes. Jediným plusem se tak stává hudba, která z filmu vyčnívá stejně jako onen maják v dáli. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak nudné a nezáživné až hrôza, a keď to človek povie na mysteriózny thriller, tak to zabolí dvojnásobne. Vážne neviem, čo na toto povedať, do pár hodín vyfučí z hlavy... vlastne mi fučí už teraz, takže radšej ukončím to kecanie o ničom, rovnako ako o ničom bol aj tento film. 30/100 ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Malinko zoufalý pokus o mysteriózní drama. Duchařiny jsem měl vždy rád, ale tohle jde jaksi mimo mě. Nudné, polopatické, trapné, neoriginální. Demi se tu snaží vydrat z hereckého hrobu, ale zůstal tu po ní jen matný přelud. Pokud by byla schopna vůbec něco zahrát, pak tohle rozhodně nebyla ta pravá příležitost, na kterou měla kývnout. Celkově průměr, který na konci filmu sklouzne do regulérní žumpy. 50% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak co to sakra vlastně bylo – začátek vypadá na psychologické drama, které se však lusknutím prstu mění v mysteriózní thriller, následuje romantika, že by se za ní Rosamunde Pilcherová nemusela stydět, pak detektivní zápletka a zase trochu mystérie a pak zase krimi. Demi Moore chvilku topí její mrtvý syn, chvilku randí se sedm let mrtvým chlápkem, chvilku je normální, chvilku blázní. Stejně tak zmateně působí i celý film, který se snaží být něčím, na co ani trochu nemá. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To bude dobrý, maminko !! Neboj se a pojď se mnou!!" Zajímavý thriller s mystery nádechem, jemuž se chvílemi nedá upřít velmi hutná atmosféra, v hlavní roli s naprosto zoufale nudnou a herecky prázdnou Demi Moore, o níž nemám odjakživa, co se týká těchto kvalit, vysoké mínění.. Může jen mile překvapit, což se zde bohužel nestalo, a mně tak nezbylo než alespoň počkat, jak to celé dopadne, a přetrpět tu nezvykle nedomyšlenou "rádobypointu", kdy zůstává jen spousta nezodpovězených otázek ke scénáři děravému jako cedník !! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (23)

  • Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu. (Lynette)
  • Původně se mělo natáčet v Kanadě, ale kvůli studenému počasí se štáb přesunul do Anglie a Skotska. (HellFire)
  • Filmování probíhalo na podzim roku 2004. (Lynette)

Reklama

Reklama