Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné mysteriozní drama, které ze začátku dost nudí, ale později nabere docela zajímavých otáček, které vyvrcholí sice dost předvídatelným koncem, ale konečně mě dokázalo v tomhle snímku něco zaujmout. Pro DEMI jsem měl vždycky slabost, ale tak jako ve filmu S.T.R.I.P.T.Ý.Z mě rozpálit nedokázala... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typicky domácí thriller (nazval bych tak snímek, který bych s čistým svědomím pustil celé rodině, včetně malých dětí) o hrdince s tragickou minulostí, která vidí to co ostatní ne a nikdo jí to nevěří. Nic nového, nic překvapivého, nic napínavého. Pro nenáročného diváka, který je napjatý u německých kriminálek, ideální záležitost. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra. Duchařské příběhy dost často ztrácejí dech, když začnou vysvětlovat (což je většinou, i když ne vždy, nutné). KOUSEK DĚJE zvlášť, když je to vysvětlení racionální. V tu chvíli napjatá atmosféra taje jak pěna v mýdlové koupeli. A tady to bylo až směšné, zejména logicky nesmyslná sebevražda podvodníka, která byla nutná jen ze scénáristického pohledu, protože s takovým chlapem by přece nemohla být, zároveň ale přece nešlo takového sympaťáka opustit, že? /1. 4. 12./ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brett Rosenberg: 1. Main Title ,2. The Drowning ,3. Dark Drive ,4. The Cottage ,5. Rachel's Theme ,6. Thomas Appears / The Island ,7. Dreams and Drownings ,8. Lighthouse Vista ,9. Love Theme ,10. Camera Flashback ,11. Boat Journey ,12. Morag's Vision ,13. "Thomas Was Here" ,14. Boat Journey (Alternate Version) ,15. Get It On ,16. Got It On ,17. Rachel's Healing ,18. "He's Dead" ,19. Haunted ,20. Broken Cross ,21. The Reflection ,22. Now You See Him... ,23. Losing It ,24. Who's There? ,25. Mr. Angus Regrets ,26. The Houdini ,27. Farewell ,28. Alone ,29. Girl in the Storm, ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o spisovatelých žijících a píšících v ústraní. I proto jsem si před časem půjčil Tajemné okno s Johnnym Deppem, které se mi moc líbilo. Po shlédnutí "Světla ve tmě" však lze pouze konstatovat známou frázi, že "tohle vše už tu víceméně bylo". Zde jsou sice nakonec dvě dějová rozuzlení, ale ona už tu obě fakt někdy dříve byla. Co tedy zbývá? Tak za prvé - nepříliš výrazné herecké výkony. Demi Moorovou jsem viděl po delší době a málem jsem ji nepoznal, Hanse Matthesona (Angus) jsem neznal, ale byl patrně ze všech herců nejlepší, o ostatních plochých postavách ani nemá cenu mluvit. Správně si kladete otázku, za co tedy dávám ty tři hvězdičky. A to je právě to "za druhé" - za nádhernou vizuální podívanou. Kamera je bezchybná, tvůrci si opravdu dali práci s každým záběrem, všechno ladí, vše je kompozičně bezchybné. Přítelkyně sice už po 15 minutách "frfňala", že je to zdlouhavé, nicméně musím přiznat, že mi to právě díky těm exteriérům až tak nevadilo. Jo, a taky mám rád filmy o spisovatelích ... ale to už jsem vlastně psal. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Komparz tvořili hlavně místní lidé z Newborough a Anglesey, kteří točili na ostrově Llanddwyn. (Lynette)
  • Tehdy 7letý Beans El-Balawi (Thomas) zkoušel "topící" scénu se dvěma trenéry nejprve v umělé nádrži. Poté ji zahrál už ve skutečném londýnském kanále za pomoci několika asistentů, jež mu ve vodě pomáhali a zajišťovali ochranu. Beans El-Balawi nosil při natáčení této scény pod oblečením speciální neoprenový oblek. (Lynette)
  • Podrobnější rozpis míst, kde filmový štáb natáčel:
    - ostrov Llanddwyn, Anglesey, Wales (Ynys Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Llanddwyn, Anglesey, Wales (Traeth Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Newborough, Anglesey, Wales (Traeth Niwbwch, Ynys Môn, Cymru
    - Malltraeth Bay, Anglesey, Velká Británie (Traeth Malltraeth, Ynys Môn, Cymru)
    - kostel Llanbadrig, Cemaes Bay, Anglesey, Wales (Eglwys Llanbadrig, Bae Cemaes, Ynys Môn, Cymru)
    - Prichard Jones institut, Newborough, Anglesey, Wales (knihovna & Bingo scéna)
    - Porthdinllaen, Gwynedd, Wales
    - hospoda "Ty Coch", Porth Dinllaen, Gwynedd, Wales
    - soukromá rezidence, poblíž Y Nefyn, Gwynedd, Wales
    - silnice A5, Betws-y-Coed, Wales (ve filmu letecké scény skotské krajiny)
    - Milook, Cornwall, Anglie
    - železnice Bodwin a Wenford , Cornwall, Anglie
    - Regent's Park Road & Canal, Primrose Hill, Londýn, Velká Británie
    - filmové studio Ealing , Ealing, Londýn, Velká Británie (Lynette)

Reklama

Reklama