Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Třicátá léta v New Yorku. Slavná zpěvačka Fanny Briceová se rozvedla se svým prvním manželem Nickym Arnsteinem. Během její deprese měla problémy sehnat si práci jako umělkyně, ale potkává Billyho Rose, který píše lyrické písně a vlastní nightclub. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Méně půvabně roztomilé, méně romantické, dospělejší a zemitější než starší klasika jménem Funny Girl. Vizuální vytříbenost nechybí ani zde, scéna opět hýři barvami a kamera je opravdu skvostná (už jen když Fanny sedí v šatně u stolku a kamera se vznáší kdesi nad zrcadlem). Barbra se předvádí ve vrcholné fyzické i herecké formě (jako zkušená sebevědomá showmanka mi přišla snad ještě lepší než v předchozím filmu) a s živočišným Jimmym Caanem, který je z úplně jiného těsta než uhlazený elegán Nicky Arnstein Omara Sharifa to prostořeké hrdince pekelně ladí. Důstojné, vysoce profesionální, jen snad nějaká jiskra a zapamatovatelnější skladby tomu schází. Ale pokud se někdy dostanu k soundtracku, třeba změním názor. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Popravdě už první film nebyl nic skvělého a tohle mě dlouho přišlo ještě horší. Z vtipné, skromné a hodné hrdinky se stala namyšlená kráva co neustále shazuje chlapa, který ji má rád. K tomu afektované herectví Streisandové a dvě camea opět slizkého Sharifa. A Streisandová sice skvěle zpívá, ale písničky jsou naprosto nijaké. Naštěstí to většinu filmu zachraňuje sympatický Caan a ten pocit, že je to tak nějak klasicky natočené, jak kdyby to vzniklo ještě v 60. letech. A ve finále to zachrání výborné realistické vyřešení obou vztahů jak k Nickovi, tak k Billymu, kdy padly moje výtky ohledně slizkosti Sharifa či neexistující chemie Streisandové s Caanem - ono to tak prostě mělo vypadat. Čili 3*, ale obrovský úspěch obou filmů v USA nechápu, stejně jako že ze všech slavných muzikálů se pokračování dočkala zrovna Funny Girl. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Muzikál to není - na to je tu příliš málo muzikálových čísel, které tu slouží spíše jen pro vytvoření atmosféry (často to jsou jen výseky), není to ani životopisný film - na to je to příliš pohádkové a nepravdivé, protože scénář je cele podřízen mýtu o umělcově trápení (čím více úspěchů na jevišti, tím horší soukromý život) a ty hlavní věci jsou tu odbyty jedním záběrem (její životní role v The Baby Snooks Show), a není to ani romance. Tak o co v něm vlastně jde? Je to one-woman show Barbry Streisand, která vlastně nevyjde ze záběru a která vyjadřuje každé hnutí duše zpěvem. Jenže i její charisma a sex-appeal (ten kostým v "Great Day"!) nezastře skutečnost, že se z Funny girl stala "Boring Lady". ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Opojení z Funny Girl u Funny Lady hodně vyšumělo už jen proto, že se ze skromné a vtipné dívky stala protivná a nudná dáma. Je faktem, že zde Barbřina hvězda tolik nezářila a neoslnila mě jako ve Funny Girl. Avšak choreografie tanců a hudba zůstaly stále skvělé a dobře propracované. Zkrátka takové sušší volné pokračování hodně svěžího prvního dílu. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

33. Zlatý Glóbus za rok 1975 - nominace (6) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Barbra Streisand, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - James Caan, Nejlepší hudba - John Kander, Fred Ebb, Nejlepší filmová píseň - "How Lucky Can You Get?" - Hudba John Kander, text Fred Ebb, Objev roku (herec) - Ben Vereen ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Snímek vznikl i navzdory tomu, že se Barbra Streisand jeho realizace nechtěla vůbec zúčastnit. Byla ovšem donucena smlouvou, kterou kdysi uzavřela s producentem Starkem. (Krissty)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama