Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Barbra bola vcelku pekná, aj spieva dobre, v tom problém nebol. Problém mám so scenárom filmu, pretože je nečakane výlučne o dvoch ľuďoch a všetko ostatné je len komparz. Pritom takmer nič z ich dlhého vzťahu nie je zhudobnené, muzikálom by som nenazval, ak sa vo filme občas zaspieva. Zdalo sa mi, že piesne sú celkom zbytočné, nič nikam neposúvajú, a úplne by stačilo, keby boli iba podmazom. ()

Reklama

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Fanny Briceová je pro mě jedna z nejsilnějších filmových postav. Holka, která nemá vzhled, ani původ, aby se stala divadelní hvězdou. Má však odhodlání, pěvecký talent a hlavně smysl pro humor - takže se hvězdou stane. Chce, aby se lidi smáli s ní a ne ji, proto možná geniální číslo s těhotnou nevěstou, nebo kolečkovými bruslemi. "Děvčata promiňte, že jsem Vám zkazila to číslo, ale nemohla jsem si pomoct." Kromě této postavy a hříček na divadelním jevišti, však film moc nenabízí, hudba už v muzikálech byla lepší, vztah s Nickym Arnsteinem je jaksi těžko uvěřitelný, jeho postava je jen povrchně vykreslena, takže v druhé polovině filmu vás už ani nezajímá, co se s nimi stane a chcete zase Fanny vidět na jevišti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Velkolepý muzikál smíchaný ze špetek dramatu, romantiky a komedie, ve kterém září jako nejjasnější hvězda úžasná Barbra Streisand (Oscar zaslouženě!), která oslňuje jak zpěvem tak herectvím. Skvěle promyšlená a dobře provedená choreografie tanečních scén a také krásné a poslouchatelné písně a jejich texty. V první polovině filmu jsem si byl jistý, že dám plný počet, ale jelikož mě druhá polovina už tolik nenadchla (škoda!), tak dám krásné a solidní 4*. Ale i tak jde o snímek, u kterého jsem rozhodně nepromarnil čas a náhodou jsem se náramně bavil a to hlavně díky Barbře. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Přestože mám respekt k umění Barbry Streisand jako zpěvačky i herečky, muzikál jako žánr vlastně nesnáším (mám rád hudbu). Na tomto si nejvíc cením toho, co na něm příznivcům muzikálu nejčastěji vadí. Totiž ono drama, které prožívá dřívě úspěšný muž vedle manželky, která jej svým úspěchem přerostla. To by mohlo být opravdu dobré, ovšem žánr muzikálu a nažehlený Omar Sharif vylučují jakoukoli hloubku. --- Je to připomínka časů, kdy v Hollywoodu ještě platila morální autocenzura. Lidová zábava? Prosím, ale slušná! O pár let později už bylo všechno jinak. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Ještě před udílením Oscarů roku 1969 byla Barbra Streisand jmenována jedním z členů Akademie, kteří zlaté sošky rozdávají. Mohla tedy hlasovat sama pro sebe. (Krissty)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)
  • Tímto filmem se Barbra Streisand zařadila do elitního seznamu herců, kteří dostali Oscara hned za první filmovou roli. (Krissty)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama