Reklama

Reklama

Krev a kosti

  • Japonsko Či to hone (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1923 se korejský teenager přestěhuje z Jižní Koreje do Japonska. Během několika let se z něj stane krutý a zlý člověk, který díky továrně na dušené rybí koláče kamaboko získá vytoužené štěstí.
V roce 1923 opustí Kim Shun-pei jihokorejský ostrov Cheju a odcestuje do Osaky v Japonsku. Sní o tom, jak ho v nové zemi potká štěstí. Navzdory svým tužbám ho však v Japonsku čeká jen krutá diskriminace a těžká práce. Díky své obrovské duševní síle, mazanosti a bezohlednosti si Shun-pei i přes všechny těžkosti splní celoživotní sen v podobě továrny na dušené rybí koláče kamaboko. Jeho posedlost penězi však nezná mezí, a tak se z něho postupně stává nelítostný lichvář. Film Blood and Bones je neohroženým portrétem jedince závislém na velikosti svého ega a posedlosti, která v důsledku ovlivňuje všechny jeho nejbližší – manželku, milenku, děti i ostatní příbuzné. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Název vše vystihl skvěle, neb Kim v podání Takešiho Kitana je bezmezně tvrdý až do morku kostí a prolití krve. Neúprosné dění asi mělo zachytávat proměnu lidské osobnosti pod vlivem okolitých podmínek a neochvějné touhy dosáhnout svého cíle, ale na mě často spíše působilo jako „výpravná sága“ místních bitev, rvaček, útoků, psychických výbuchů a znásilnění zkraje rozpoutaných příchozím cizincem. Prakticky veškeré ostatní postavy zůstávají nevýrazné kdesi v pozadí. Snad až na nepovedenou scénu skoku z mostu do řeky (s nepřesvědčivě využitou zadní projekcí) se film vyznačuje zručnou filmařskou stránkou, skvělou dobovou atmosférou a ani s dlouhou stopáží jsem kupodivu neměl problém. Jistý problém mám s obsahem, v rámci něhož vše negativní kolem hlavní postavy a historie násilí v daném japonském městě Jóiči Sai nevyvážil čímkoliv pozitivním nebo uzemňujícím přesahem. Inu, rval se týpek a násilně útočil na všechny a vše kolem celý život, má touhu rvát se a útočit pořád i coby vousatý senilní dědek s kulhající nohou a těžkou barlou... a já si jen můžu vydechnout, že jsem s ním nepřišel do střetu a mohl mi tudíž zůstat lhostejný. [70%] ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Beat Takeshi v Chi to hone opravdu strhává veškerou pozornost na sebe, jeho herecký výkon lze bez nadsázky označit za fantastický. Díky neskonalému charismatu a dokonale přesvědčivému vtělení do role necitlivého násilníka a hrubiána, jenž pravidelně znásilňuje vlastní ženu a surovým jednáním s jemu odporujícími lidmi zastrašuje své okolí, odsuzuje ostatní herce téměř ke statování. Když jedna z postav o něm mluví jako o "zrůdě", trefnější výraz snad ani použít nemůže. Za fakt, že se mi v hlavě nakonec rozleželo původně zamýšlené maximální hodnocení tohoto jímavého dramatu, nese odpovědnost jeho chladné, neemotivní vyznění. 9/10 ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky možno Blood and Bones označiť za japonskú verziu Once Upon a Time in America. Nie v rovine formálneho spracovania (Blood and Bones maju oveľa jednoduchšiu štruktúru syžetu, kompozícia obrazu a hudby ani zdaľeka nedosahuje extázových výšin Leoneho masterpiece), ale v rovine výpovedi deja ako aj orámovania príbehu posledným záberom. Blood and Bones je tiež rozprávaním o sne utečenca v novom svete, o naplnení života podľa svojích predstáv. Leoneho Amerika má viacero ústredných hereckých partov, Blood and Bones je komornejší - stojí na jedinom hercovi (čo je vo výsledku možno aj jedinou malinkou slabinou) - Takeshi Kitanovi. Jeho výkon v zápornej úlohe je ale bezchybný a neváham tvrdiť že v doterajšej jeho kariére ide o jednu zo životných rolí. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý náhled do života korejských emigrantů v Japonsku, o čemž našinec nemá ani ponětí. Vadí a s přibývajícími minutami čím dál více, jak pořád všichni neúměrně a mnohdy nelogicky ječí, rozbíjejí věci a sebe navzájem, zkrátka afekt - co nejsilnější a za každou cenu, až to ke konci otravuje. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Děj zabírá několik desetiletí, v nichž sledujeme japonskou ulici plnou Korejců. Vztahy mezi oběma národy jsou vypjaté. V této situaci se prosadí jen ti nejsilnější. Právě takový je „hrdina“ v podání Takeshi Kitana. Ten terorizuje celou ulici včetně své rodiny. Postupně si tak všechny znepřátelí. I přes vcelku omezené prostory dané kulisami, působí tahle rozmáchlá freska poměrně velkolepě, současně i neuvěřitelně komorně! Kitano je skvělý, člověk by nejradši skočil na plátno a začal se mu mstít za všechny, kterým ublížil. Ke konci už je film trochu zbytečně natahován. Jinak se jedná o velmi sympatický počin. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu je odvozem z korejské písně s názvem "I got the bone from my father, and the flesh from my mother". (Terva)

Reklama

Reklama