Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

HAL 

všechny recenze uživatele

Velice hutný psycho-horor nenápadně budující atmosféru z pohodového poznávání vztahu mezi civilními postavami až ke svíravému pohlcení. Žádné laciné lekačky, jen plíživá cesta do nitra narušené lidské duše. Superlevný vizuál nevadí ani trochu, fotogenické prostředí opuštěného blázince stačí samo o sobě, a důležité je hlavně to že herecké výkony jsou tu na velice slušné úrovni, žádný amatérismus. 8/10 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jako nevím jestli jsem neviděl nějákou prostříhanou verzi-pač minimálně jeden záběr z traileru v tom filmu nebyl...ale i když je tam slušně budovaná atmosféra a příběh se odvíjí pěkně zapeklitě-nakonec se všechno rozplete do naprosto tuctové pointy,kterou jsme už jakoby párkrát viděli.......Kupodivu jsem si nejvíc užíval herecké výkony,které jsou pěkně přirozené a vlastně by mi vůbec nevadilo,kdybych se místo "jakožehorroru" koukal jen obyčejný na pracovní týden těchle sympatických odstraňovačů azbestu :) ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Absolutně nudný a nevzhledný film. Jen mluvení a mluvení, několik vnitřních hlasů, několik vnějších. Zbytečně natahované a komplikované. Gordon se chová jako totální idiot a de facto tu nic nedává smysl. Našel tu někdo rozuzlení? Proč to všechno? Jsem velmi, velmi zklamaný. Jak píše canakja, psycho jo, horor teda ani omylem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Carusovo hraní si na drsňáckýho dělňase je k smíchu, vždyť ten chlápek vypadá jak podomní prodavač biblí. Jeho šéf je ve svým postupným šílení o dost důvěryhodnější a jeho postava je taky jediná, která jakž takž zaujme. Zbytek party jsou hovnaři. Vlastně mě ještě zaujalo i místo činu (budova sanatoria '...je celkem slušnej barák...') a to je asi tak všechno. Po vizuální i obsahový stránce podprůměrný nezáživný amatérský béčko s amatérskou kamerou a utahaným dějem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mrazivej horor, kterej čerpá svojí sílu hlavně z dokonale působivýho prostředí opuštěný psychiatrický léčebny a znepokojivý hudby a mně osobně se ještě hodně líbily zvukový záznamy rozhovrů s pacientkou s rozštěpenou osobností, to bylo takový hrozně divný a zároveň nesmírně zajímavý a mrazivý a dodávalo to celkový atmosféře ještě větší sílu, ovšem trošku zamrzí konec, sice je pravda, že myšlenka je dokonolá, ale tak nějak čekaná už jen tim, jak se film neustále snaží nutit diváka aby si myslel něco jinýho a taky já na tyhle konec moc nejsem. Ale jinak špičkovej horor ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • Děj filmu byl inspirován případem Richarda Rosenthala – vražda, která se odehrála v Bostonu, kde vyrostl Anderson v polovině 90. let 20. století, kdy muž údajně zabil svou ženu poté, co omylem spálila jeho večeři, a pak jí vyřízl z těla srdce a plíce. (Worry77)
  • K natáčení se využívalo jen velmi malé procento budovy kvůli jejímu stavu. (Chatterer)
  • Téměř celý film byl natočen v administrativním komplexu Kirkbride v křídle F, ale mnohé scény byly natočeny v tunelech  na střeše a v křídlech B, C, D a E. (Verka13)

Reklama

Reklama