Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Diskuze

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Habansz

A jak se daří Simonovi? Ve vašem světě prý ho máte v sobě všichni, říká tady bianci. Tak mi ho teda pozdrav.

Mimochodem, je tvůj Simon kamarád se Simonem tady bianci?

Úplně to vidím, ten svět plný Simonů. Hotová groteska.

na příspěvěk reagoval bianci

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

bianci

Aha. Takže Simon žije v nás všech? Fantastické! :-) Musím říct, že už si začínám pomalu zvykat na to, že Session 9 nutí lidi vymýšlet ty nejšílenější teorie, ale tahle je první, která mě opravdu pobavila. Palec hore. :-)

na příspěvěk reagoval bianci

bianci

bianci (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

A kde jako je tam Simon ? Simon tam není a ani nikdy nebyl protože jako osoba neexistuje. Simon promlouvá zevnitř Gordona, žije pouze v jeho mysli. Simon je vnitřní démon který vyjde na povrch když jsme slabí a zranění. 

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Habansz

Věřím, že si to myslíš, nebo že jsi dokonce přesvědčen, že jsi ho pochopil správně. Přesto (a nebo právě proto) bych doporučil další zhlédnutí.

Nakonec to, že lidi nacházejí v tom filmu tolik různých vysvětlení, je důkaz, jak sofistikovaný je to kousek.

Podle mě je to jeden ze čtyř nejlepších horrorů 21. století a jeden z asi dvaceti nejlepších horrorů vůbec. Viděl jsem ho možná už desetkrát. Ale to u mě není nic zvláštního - já se na dobré filmy dívám vždycky opakovaně.

Škoda, že Session 9 je většinou diváků tak podceněný snímek.

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

Ja ho pochopil. Dokonce jsem podal i nekolik argumentu, proc zadny Simon nikdy nemohl existovat jinak, nez v hlave, ani proc nemohl nikdy Gordon potkat v lecebne Mary atd. :)

Proste se shodneme na tom, ze se neshodeme. :) Tedy az na to, ze ta teorie, na kterou jsme oba reagovali puvodne byla tak jako tak nesmysl.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

To nebude potreba :) Protoze kdyby Simon byl opravdu duch, nemusel by na posednuti cekat nekolik desetileti. Mohl posednout jakyhokoliv fetaka, kterej chodil do te lecebny. Jestli fetak neni slaby a bezmocny, tak uz nevim kdo potom. Navic proc by neopustil Mary hned potom, co spachala ty vrazdy? Kdyz se v ni objevil hned potom, co se prastila a porezala. Asi tam jen tak nekrouzil kolem a necekal, komu se stane neco takoveho. Tzn celou dobu ho mela v sobe. A ty ostatni osobnosti ji zase pomahali potlacovat ty vzpominky. Byla to sebereflexe. A tim ji chranili pred Simonem.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

Simom byl uplne stejne jen dalsi osobnost, jako ti ostatni. Takze se Simonem se nemohl potkat. Tim, ze zije ve slabych a zranenych samozrejme myslel to, ze to je ten nejtemnejsi kout duse, kterej vyjde na povrch az kdyz je clouvek na samym konci svych sil. Proto vrazdil. Nic ho neposedlo. Jen prevzala kontrolu jina cast jeho osobnosti. Takze jedine. Jak se s nim mohl setkat je pouze metaforicky. O tom ten pribeh byl. Ze ma kazdy v sobe nejakeho Simona.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

Uživatel Mr.Apache smazal svůj příspěvek.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

Habansz

Kdo se zase nemohl potkat s kým? :-) Třeba takový Gordon se se Simonem rozhodně potkal. Princess a Billy byli schizofrenní osobnosti oné pacientky, Simon ne. Ten tam byl na návštěvě. Protože jak sám řekl: "Já žiju ve slabých a zraněných." A když už neměl hostitele, čekal tam na chodbách sanatoria, až přijde někdo jako Gordon.

na příspěvěk reagoval Habansz

Uživatel Mr.Apache smazal svůj příspěvek.

Habansz

Habansz (hodnocení, recenze)

jarkolar

Blbost. Nemohl se nikdy setkat s zadnym Simonem, protoze za A)  - SImon je stav mysli (stejne jako byla Princess a Billy). A za B) - Zenske a muzske kridlo byly oddelene. Imho nikdy se nemohli potkat. Pritom stacilo jen vnimat ten film.

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Mr.Apache

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Tohle je mozna jeden z TOP 5 horroru co jsem kdy videl (vzpominam jen namatkou, nejsem horrorlover), spolu s Rignem (japonskym), The Shining, Dead End a Sinisterem. Zaroven byl asi "nejpremyslivejsi" a nejzahadnejsi a asi nejmin postaveny na audiovizualnu a lekacich scenach (v Sinisterovi mne vylozene deprimoval ten maskovany manik).

 

Vylozene mne tesi, ze jsem za ty roky uz zapomnel presny obsah a pointu filmu, takze se na nej mohu podivat jeste raz a posrat se tak jeste jednou. Ze to nekdo vyhejtoval nebo nepochopil, bych vubec neresil.

Uživatel Ještěřák smazal svůj příspěvek.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnocení, recenze)

jarkolar

Celá ta tvoje teorie je docela úsměvný nesmysl.

Smutné na tom ovšem je, že už se našli i takoví pitomci, kteří si to tady od tebe přečetli, vzali to jako fakt a ještě se s tím chlubí ve svém komentáři, jak to prý celé "pochopili". Onen konkrétní pitomec ovšem nepochopil vůbec nic, protože kdyby ten film pochopil doopravdy, těžko by tomu mohl dát jednu hvězdičku.

Jinak je to velká ostuda, že snímek, který by měl být právem označen za horrorovou klasiku 21. století, naráží na tolik nepochopení.

Navíc "vychutnávat" si v českém dabingu film, u něhož tolik záleží na dojmech z poslechu jeho audio složky, v českém dabingu, určitě není zrovna ten nejlepší nápad. Navíc přejmenování na "Vražednou terapii" u nás tomu snímku taky moc neprospělo.

Za každého, kdo u sledování Session 9 (v originále) použije vlastní mozek, jsem vděčný. Film, jehož kvality jsou srovnatelné (např.) s Shiningem, si každého inteligentního diváka určitě zaslouží.

na příspěvěk reagoval jarkolar

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

SPOILERY ! ! Mně se líbí ten nápad, že  Gordon byl bývalý pacient ústavu a že se se Simonem setkal už tehdy jako pacient. Je fakt, že pár vodítek tam na to je. Na začátku říkají, že jak ústav uzavřeli, většina pacientů byla buď propuštěna na ulici a nebo do domácí péče a že se spousta z nich kupodivu vrací, načež má Gordon pořádně zamyšlený výraz. Jak je majitel nebo kdo to je provádí na začátku, tak ho Gordon předběhne, jako kdyby znal cestu a on mu musí říct "let me lead Gordon". Potom se při prohlídce zastaví v bloku, kde měla pokoj-celu Marry a Simon ho osloví jménem a zeptá se, jestli ví, kdo to je (možná se s ním setkal už jako pacient) a následně se zabydlí v pokoji 444 od Marry, stejně tak potom sedí nad jejím hrobem. Jak si prohlíží v její cele ty obrázky na zdi, tak říkají, že to byl dříve druh terapie a on vypadá, že se s tím někdy setkal, je tím hrozně zaujatý a potom použije stejnou věc během svýho zborcení, aby to potlačil.  

na příspěvěk reagoval Mr.Apache, Habansz

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Terrorko

Jsi normalni debil

"Ano, v porovnani s tebou ma mozu mnohi povazovat za Einsteina. "

Spis by sis jen pral abys nemel v bedne nasrany, jenze... Na tvych 0 bodu te povazuje za kopii Einsteina zrejme cely tento web :-DDDDDDD

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Terrorko

No mozna jsi ty mentalne nevyspely, kdyz takto uvazujes a tvrdis to o lidech, kteri dali pod 4 hvezdy, Ja jsem dal 2 a dozvim se ze mam kvuli tomu iq 90 a nizkou mentalnou vyspelost, ty vole to je sila. Takze ty to iq nebudes mit zrovna jako Einstein predpokladam, kdyz mas takhle jednotvarny a nekompromisni uvazovani bez nadhledu na zaklade toho, jak kdo hodnoti nejaky bezvyznamny film...

na příspěvěk reagoval Terrorko

Uživatel Deratizer smazal svůj příspěvek.

Terrorko

Terrorko (hodnocení, recenze)

Silvana

V prvom rade by si ludia mali uvedomit, ze sa nejedna o horor, takze pokial sa chcete pocikat, pre Vas ako nenarocnych divakov odporucam stary znamy ParAct urceny hororovym panicom a tinejzerkam. Je samozrejme, ze nie kazdy film sadne kazdemu, no hodnotit ho a este sa k nemu vyjadrovat takym sposobom ako tu niektore osoby je na zaplakanie. Pokial vam imponuju filmy pre slaboduchyh alebo len skratka nechapete pointe, zdrzte sa svojich obmedzenych komentarov.

na příspěvěk reagoval Deratizer

Terrorko

Terrorko (hodnocení, recenze)

Dalsi film, na zakade ktoreho sa da s lahkostou vyselektovat skupina ludi s iq 90 a nizkou mentalnou vyspelostou. Pre upresnenie - hodnotiaci pod 4*

na příspěvěk reagoval Deratizer

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

majo25

Ja jsem toto videl s dabingem Primy a mozna bud rad ze jsi to videl v puvodnim zneni, protoze ackoliv ten dabing jako takovej neni neprofesionalne namluvenej, namluveny to je dobre, tak je to zvukove do filmu spatne zacleneny. Je to vyrazny, citelny, ale nejak to do filmu nezapada, neni to citove a emocema sladeny s atmosferou filmu. Kdo je zvyklej na kvalitne zpracovanej dabing, tak ho to hned na zacatku praskne pres usi. Zni to tak nejak zive jako dabing tech rodinnych serilalu typu Ordinace.

Uživatel Deratizer smazal svůj příspěvek.

Deratizer

Deratizer (hodnocení, recenze)

Cekal jsem dost, divalo se na to dobre, ale nejak se nemuzu zbavit dojmu ze to byla hrozna volovina. Takze 2*, ikdyz jsem chtel dat tri.

Silvana

Silvana (hodnocení, recenze)

Ako opísať tento film jedným slovom? NUDA !!! Čakala som hororový príbeh z prostredia psychiatrickej liečebne, avšak žiadne "podivné veci" sa tam nediali a strašidelné to už vôbec nebolo. Nerada hodnotím film ako odpad, ale na tomto filme som nenašla nič, čo by si zaslúžilo aspoň jednu hviezdičku.

na příspěvěk reagoval kysna, Terrorko

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Musel si ich dať vrah sám na stenu, či už vedome ako autoterapiu po vraždách, alebo nevedome, jednou z osobností seba.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Hej, Simonov hlas bol zaujímavý, ťažko kopirovateľný, ale obetoval by som ho v prospech dabingu. Apropo, prečo vlastne nie je americký thriller z roku 2001 doteraz nadabovaný?

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

majo25: no mně teda vyhovovaly titulky víc :), s dabingem bych to snad ani vidět nechtěl, ten hlas ismona neměl chybu

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Zaujímavý film, škoda, že som ho pozeral bez dabingu, len s titulkami. Prvá polka sa síce vlečie, vykreslovanie postáv, charakterov, minulosti..., ale druhá je už v pohode. Ináč, tiež som čakal horor a vyklusal z toho "len" psycho-thriller, ale atmosféra v temných celách, hmm...celková spokojnosť. Rozštvorená osobnosť Mary (+Billy, + Princezná, +Simon)...samozrejme, že Simon je najlepší :) Chcel by som si to ešte niekedy v budúcnosti pozriet znova, ale už s dabingom. Hodnotenie: 75%

na příspěvěk reagoval Deratizer, Deratizer

Příspěvek byl smazán administrátorem.

LojZza

LojZza (hodnocení, recenze)

George Stobbart: No ja si nemyslim, ze by byl Simon nejaky zly demon jak se tam pise. Podle mne je Simon jen stav mysli, na kterou muze klesnout kazdy clovek pokud je nejak psychicky raneny (= zesili ). 

 

Ale celkove dobry film, rozhodne mam zase nejakou novou latku na premysleni.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

SPOILER Upřímně, atmosféra filmu je dokonalá, ale pointa trochu podivná. Nahrávky, které poslouchal Mike zapadají do děje pouze podobností s Gordonem, který stejným způsobem potlačil traumatické vzpomínky. Ale, mám chápat, že byl zavřen v izolaci? Toto mě napadá ve spojitosti s fotkama. Gordon pak všechny postupně povraždí a již mrtvý Phil ho pronásleduje jako halucinace? Asi mi v tom chybí logika, zvláště u těch fotek, protože popálení, které Gordy má, není přece starší než pár dní. 

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

no dalo sa .... asi najhodnotnejšie, čo som si z toho filmu odniesol, bola pointa poslednej vety.... 2*

Altec

Altec (hodnocení, recenze)

Výborný film. Film který staví na atmosféře a né na hektolitrech krve. Film který Vás nebude děsit, ale možná zanechá drobné mrazení v zádech....

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

Film mne nenechal klidnym! Musim rici ze neco tak psycho bajecneho jsem dlouho nevidel, zda-li vubec nekdy. Anglicky dabing v audionahravkach byla naprosto fantasticky, pribeh take. Fakt to bylo hodne kvalitni movie a mohu vsem doporucit!

Empire

Empire (hodnocení, recenze)

To mě vůbec nepřekvapuje, dva Slováci se hledali :D samozřejmě, že to byl dobrý film:)

HocKto

HocKto (hodnocení, recenze)

v podstate nie je co vysvetlovat, pointa v podstate ziadna, typ proste zabijal... hodina predstavovania postav, dalsia necela hodina kedy sa vrazdi... dokopy skoro 2 hodiny nudy...nic viac

Badguy

Badguy (hodnocení, recenze)

Zřejmě jsem slabomyslný jedinec, ale já to nepochopil. :-(
Může mi někdo osvětlit tu úžasnou pointu? Dík

Reklama

Reklama