Reklama

Reklama

Vražedná terapie

Trailer

VOD (1)

Gordon vede vlastní stavební firmu a získá zakázku na opravu části staré psychiatrické léčebny. Aby vyhrál, slíbil, že opravy zvládne v šibeničním termínu. Všichni dělníci jsou pod tlakem, a když během práce objeví nahrávky z terapie schizofrenní pacientky, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (335)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako kombinace Dirty Jobs a crossoveru Kriminálek Miami a Las Vegas, se rychle promění v úzkost působící psycho thriller o znepokojivém místě, co pohlcuje osoby náchylné k pohlcení (zdravím Jacka Torrance). Ten nekomfortní pocit je navozen v drtivé většině času za denního světla (!), digitální kamera nepůsobí rušivě a hodně prostoru postavám přináší žánrově vzácnou autentičnost. Pointa? S klíčovým prvkem snímků podobného ražení nebyl problém ani tak z hlediska podstaty, jako spíše ve způsobu podání. Andersonův Mechanik mě v tomto ohledu rozebral o něco důkladněji.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vlemi dobrý atmosférický thriller/horor s dobrým scénářem a především skvěle napsanými postavami. Ze začátku máte jenom takový příjemně nepříjemný pocit, ke konci se napětí mnohonásobně zvětšuje. Máme každý svého Simona? ... 85% Horror movie of the year ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Trochu težkopádně stravitelný film, který rozhodně není horrorem, jako spíš pomalu se rozplétajícím psychologickým thrillerem. Opuštěné rozhlehlé sídlo, zatuchlina jeho místností a temná zákoutí se nakonec na tváři filmu ani výrazně nepodílí. Děj si tak libuje ve vykreslování charakterů a stupňování napětí mezi jednotlivými postavami, které se ale projevuje mírným dojmem jednotvárného děje bez výraznějších, natož třeba děsivých momentů. A to nevyžehlí ani závěrečná pointa. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ke konci už dost překombinované a myslim si, že hlavní problém vidim v tom, že se dění odehrává během dne. Bál jsem se při jediné scéně a jen při dvou dalších jsem cítil mrazení v zádech. Herci nejsou nějak extra sympatický, ale vždycky budu mít radši bandu dospělejch chlapů v takovejch filmech, než teen osazenstvo. Nejvíc sympatickej mi byl Mike a myslim si, že i dialogy jsou napsaný solidně. Bohužel, ke konci to přestalo absolutně fungovat a z prostředí taky toho režisér moc nevytěžil. Možná je to i tou digitální kamerou. ()

swamp odpad!

všechny recenze uživatele

Já asi viděl úplně jiný film, než ostatní uživatelé. Takže - snímek Session 9 mi přišel jako naprosto dementní pokus o horor z prostředí bývalé psychiatrické léčebny, ve které se skupinka pracantů snaží zlikvidovat azbest a chce si za to nechat dobře zaplatit - na úkor šibeničnímu termínu. Ale komu tady vlastně zvoní hrana? Ne vše je takové, jak se zdá - jen herecké výkony jsou opravdu, ale opravdu příšerné - a nejhorší je snad David "Horatio" Caruso. K tomu si připočtěte amatérskou kameru, stupidní scénář i rozuzlení a máte na světě krásný azbestový odpad! ()

Galerie (32)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení se využívalo jen velmi malé procento budovy kvůli jejímu stavu. (Chatterer)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2001 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia. (Worry77)
  • Natáčelo se v Bonner Medical Building of Danvers State Hospital. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno