Reklama

Reklama

Já a Ty a všichni ostatní

  • USA Me and You and Everyone We Know (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režisérka Miranda July nabízí svět, kde se místo ironie či zlomyslnosti nalézá citlivost a jemný humor, kde se obyčejné stává mimořádným a všední lidé oslňují svými charaktery během naprosto běžných lidských okamžiků. Jemný, křehký, vtipný film je příběhem každého z nás. O mě, Tobě a všech ostatních, co znáš! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

castor 

všechny recenze uživatele

Všichni tak nějak celý život pokukují po té tajemné a zcela nepředvídatelné síle, jakou láska bezesporu je.. Americký nezávislý počin v úvodních minutách zcela náhodně rozhodí kostky v anonymním světě a představí několik nesourodých postav – umělkyně s videokamerou, právě se rozvádějící bílý prodavač v obuvi, jeho dva černí synové rádi chatující na netu, dvě naivní puberťačky zkoušející chutě dospívání. Jak už to tak bývá, osudy jednotlivých postav se postupně začínají prolínat, divák dostává smysluplná vodítka. Nechybí ani humor, pro některé na hranici snesitelnosti, pro jiné příjemná změna. Autorský počin Mirandy July místy pobaví, místy potěší, často šokuje. V dobrém i zlém. Toto smutné, přesto svěží vyprávění ale není rozhodně pro každého!! ()

Pan Filuta 

všechny recenze uživatele

7/10 Tak přesně takovéto filmy mi v dnešní době strašně chybějí. Pohladí člověka po duši a rád se k nim zase vrátí. Miranda July se jeví jako velice nadějný režisér s citem pro jemné vykreslení lidských charakterů. Film vhodný k relaxaci, kde na konci zjistíte, že vám dodal optimismus. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Objektívne skôr za tri, ale subjektívne vyššie, pretože som film pozeral v lete a pripomenul mi nostalgické spomienky na americké nezávislé letné pondelky na verejnoprávnej televízii niekedy už celkom dávno. Presne ten film, ktorý si radi pustíte po horúcom slnečnom dni a dáte si k nemu vychladené pivo. Nepotrebujete extra premýšľať, len sa zžiť s postavami a precítiť aj istú dávku melanchólie. Chvíľami sa zdalo, že z filmu sa stane o dosť ťažšia záležitosť, čo sa nakoniec, našťastie, nepotvrdilo. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

filmy Mirandy July jsou nezávislé, extravagantní, ironické a poetické. U tohoto se setkáváme s roztodivnými postavičkami, které mají ještě podivnější zájmy a představy o životě. Jejich životy se občas protnou a tak z toho vzniká zajímavá mozaika. Výsledek je poněkud nekonzistentní, ale jde tam hlavně o vytvářené emoce, vždyť to taky natáčela režisérka. Ale hlavně že je to chvilkami absurdně zábavné, takže jsem se docela bavil, i když po filmu jsem v sobě cítil prázdno. Nic mi to vlastně nedalo a tak přes 3hvězdy nepůjdu. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Performance byla vždycky zvláštní žánr, který nemusí být pochopen, protože jde více do hloubky a jeho tvůrce je součástí uměleckého díla. Miranda July zvolila tentokrát jako performanci celovečerní film, která propojuje všechny umění spojené s performancí. Krásné, milé, nevinné ale i pervezní, šokující a zvrácené. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama