Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

H34D 

všechny recenze uživatele

Dobrá premisa, trošku vlažné provedení. Office Space neútočí žádnými bombami smíchu ani gagy, či hláškami, jež by fungovaly samostatně vytržené z filmu, ovšem ve svém souhrnu do sebe zapadnou pěkně. Vyjadřování některých postav je zábavné (a originální), Ron Livingston si roli flákače evidentně užívá, opět však musím zdůraznit, že žádný zázrak... Celkově decentní, svižná a lehce nadprůměrná komedie, kterou lidi, nepracující jako kancelářské krysy, pravděpodobně brzo vypustí z paměti. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vonkoncom nechápem zaradenie filmu do rebríčka 140 Greatest Comedy Movies. Prišlo mi to ako nudná blbinka, po humornej stránke nezáživná a dejovo hrozne vykastrovaná. Akoby filmu chýbal život a komediálna duša. Z tohto pohľadu ide teda o dosť sterilnú vec. Na druhú stranu oceňujem aspoň pokus o akúsi melanchóliu, pričom film mal aj svoje svetlé chvíľky, bolo ich však málo. Tiež by som vymenil herca hlavnej postavy, to bola podľa mňa rola ako stvorená pre Ricky Gervaisa. Snímok by tak určite dostal úplne iné grády. 55/100 ()

Reklama

Firebug 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudete k Office Space přistupovat jako gagy napráskané taškařici, ale spíše k úsměvnému indie snímku, nebude zklamáni. Příjemná zábava a nadhled od začátku do konce. Několik vynikajících scén (tiskárna, hypnóza, všechny scény s Bobem a Bobem) katapultuje snímek na žánrový nadprůměr. V USA (kde hodně lidí pracuje v "open office space") je tenhle film téměř kultovní záležitostí... a oprávněně. Parádní 4* ()

Seraph1 

všechny recenze uživatele

Pro kancelářské krysy jako já naprosto fenomenální záležitost. Otravný šéf, iritující kolega/kolegyně, kolega, jemuž jde sotva rozumět... Ten film je sice dohnaný ad absurdum, ale zakládá se tak moc na skutečnosti, až to je k pláči. Mimochodem jsme si tento film pustil s kolegy u příležitosti stěhování se do nových prostor s uspořádáním právě open office :-/ Když se koukám na ostatní komentáře, tak tento film dokážou ocenit právě lidi, kteří s prací v open office mají vlastní zkušenosti. Mimochodem, určitě doporučuji se na to dívat v angličtině a souhlasím s jinými komentáři, že ten kdo vymýšlel ten český název by potřeboval léčbu elektrošoky. 92% ()

wilczo2 

všechny recenze uživatele

Toto je chuťovka, ktorú ocenia asi len tí, ktorí to zažili... Práca v zaprdenej kancelárii, plno nezmyselných papierovačiek a hlúpych utužujúcich akcii typu "havajské piatky", 8 rôznych šéfov, ktorí človeka z**bú za to isté... no a to si tak jedného dňa poviete DOSŤ a "čo keby som si aj ja trošku zobral z toho, na čo driem ako kôň a beztak z toho mám prd?" Prípadne "ja to tu podpálim, keď mi už aj tú spinkovačku zobrali, šmejdi!"... A sused Lawrence, plný životných rád, to je ešte len tá červená spinka na štóse papierov, ktoré aj tak nikdy nikto čítať nebude... 10 rozmr*aných kopírok z 10! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)

Reklama

Reklama