foto

Jennifer Aniston

  • nar. 11.2.1969 (45 let)
    Sherman Oaks, Kalifornie, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matthew Perry o nej vyhlásil, že je najhorším šoférom, akého kedy stretol. Keď je ona za volantom svojho auta, Matthew radšej ani nejde do ulíc mesta a zostáva doma. Prelomovým okamihom v jej kariére bol akt s holým zadkom na obálke časopisu Rolling Stones. Jennifer sa už od malička pohybovala v prostredí šoubiznisu. Jej otec John pôsobí ako producent, matka Nancy bola herečkou a modelkou a starý otec menom Telly Savalas nie je nikým iným než starým dobrým detektívom Kojakom. Okrem herectva sa Jennifer zaujíma tiež o maľovanie. Počas štúdií bola dokonca jedna z jej malieb vystavená v new yorskom Metropolitan Museum of Art. V New Yorku tiež vyštudovala drámu a začala sa venovať účinkovaniu v nebroadwayských hrách, popri čom pracovala ako čašníčka.

Keď sa jej po dvoch rokoch zazdalo že to nikam nevedie, rozhodla sa presunúť do Hollywoodu. Tu bola hneď po príchode vlastným agentom donútená zhodiť 10 kilogramov a zanedlho sa jej podarilo získať roličky v niekoľkých béčkových filmoch a televíznych šou (Ferris Bueller, Molloy, The Edge, alebo Muddling Through). Napokon prišla postava Rachel Greenovej v "Priateľoch" a z Jennifer sa stala hviezda. Okamžite bola považovaná za sexy symbol seriálu a jej účes sa stal snom obrovského množstva diváčok po celom svete. Seriál sa stal jak pre producentov, tak i pre všetkých hlavných predstaviteľov dojnou kravou. Jennifer boli okamžite ponúknuté lákavé filmové ponuky a ona sa ich bez váhania chopila. A tak začala počas prestávok u "Priateľov" nakrúcať celovečerné snímky. Hneď prvým bola úspešná komédia o mladých ľuďoch a vzťahmi medzi nimi s názvom ONA, JEDINE ONA (1996), kde jej sekundovala Cameron Diazová. V žánri oddychových romantických komédií pokračovala aj filmami PERFEKTNÝ ZÁSKOK (1997), TIL THERE WAS YOU (1997) alebo Objekt mojej túžby (1998). Za posledný menovaný zožala nadšené ovácie kritiky a diváci si ju v roli sociálnej pracovníčky, ktorá sa zamiluje do homosexuálneho kolegu zamilovali tak ako nikdy predtým.

Veľkou kapitolou Jenniferinho života je milostný vzťah s Bradom Pittom. Ten sa kvôli nej rozišiel s Gwyneth Paltrow a po pár mesiacoch "intenzívneho priateľstva" sa 29. júla dvojica zosobášila.

Martin "POMO" Pomothy

Herecká filmografie

2015 Mean Moms
Miss You Already
2014 Cake
Horrible Bosses 2
She's Funny That Way
2013 Life of Crime
Millerovi na tripu
2012 Tohle je ráj
Žhavá láska (TV seriál)
2011 Šéfové na zabití
Zkus mě rozesmát
2010 Exmanželka za odměnu
Záměna
2009 Až tak moc tě nežere
Láska na druhý pohled
Město žen (TV seriál)
2008 Management
Marley a já
2007 Dirt (TV seriál)
2006 Rozchod!
Studio 30 Rock (TV seriál)
Zbožňuju prachy!
2005 Co je šeptem...
Hra s nevěrou
2004 Riskni to s Polly
2003 Abby Singer
Božský Bruce
2002 Hodná holka
2001 Rocker
1999 Maléry pana Šikuly
Železný obr
1998 Objekt mé touhy
Tenká růžová čára
Waiting for Woody
1997 Městečko South Park (TV seriál)
Než jsme se našli
Perfektní záskok
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1996 Ona, jedině ona
Sen pro nespavce
1994 Muddling Through (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
1993 Skřítek
Sunday Funnies (TV film)
1992 Edge, The (TV seriál)
1990 Ferris Bueller (TV seriál)
Jak jsem strávil léto (TV film)
Molloy (TV seriál)

Dokumentární

2014 Journey to Sundance
Unity
2012 $ellebrity
2004 Chováme doma grizlyho 2 (TV film)
Životopisy: Ohlédnutí s Přáteli (TV film)
2001 Rank (TV seriál)
1999 Making of 'The Iron Giant', The (TV film)
1998 Divas Live: An Honors Concert for VH1 Save the Children (koncert)
1995 Microsoft Windows 95 Video Guide (video film)

TV pořady

2014 Stand Up to Cancer (TV pořad)
2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Shirley MacLaine (TV pořad)
2012 MTV Movie Awards (TV pořad)
2011 37th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Daybreak (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 Comic Relief 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 Mezi dvěma kapradinami (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 Teen Choice Awards 2006, The (TV pořad)
78. Annual Academy Awards (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 MTV Icon: Aerosmith (TV pořad)
NBC 75th Anniversary Special (TV pořad)
2001 Friends: The Stuff You've Never Seen (TV pořad)
1999 51st Annual Primetime Emmy Awards, The (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Inside the Actors Studio (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1989 More You Know, The (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

2011 Pět žen (TV film)
2006 Room 10