Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je naprosto skvostná sonda do života zaměstnance, kterou lze shrnout jako: "Protagonista je slabý a snaží se utíkat před svými problémy". V další části filmu je protagonista zhypnotizován, načež své problémy přestane řešit vůbec a nějakým způsobem mu vše jde na ruku. Poslední část filmu je zmatený spletenec o krádeži firemních peněz a romance s Jennifer Aniston, která tu je úplně nepodstatná. Mohl to být zajímavý film pro velkou většinu lidské populace, ale ve výsledku je to jen další lživý americký film, který si jen zoufá a mluví o povrchních ne-řešeních (kdyby to nebyla hypnóza, tak by si dal antidepresiva, to vyjde nastejno). Ale asi nikdo nechce vidět film o tom, kde protagonista pracuje sám na sobě a čelí svým problémům. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejenže jsem se u týhle komedie výborně pobavil, ale zároveň mě utvrdila v tom, že již před dávnými léty (i když jsem začal poměrně pozdě, tušim, že někdy v druhý polovině prvního stupně základní školy) jsem se vydal na správnou cestu, když jsem místo zodpovědnýho makání začal všechno flákat, jelikož tenhle film ukazuje, že jedině tak se dá někam dostat. ()

Reklama

RyanRainheart 

všechny recenze uživatele

Nevím, který chytrák vymyslel tomuto filmu tak debilní český překlad. Ten by si fakt zasloužil metál a nebo rovno přímou cestu na psychiatrické oddělení. Nicméně, jako komedie je to slabota, zasmála jsem se jen párkrát. Pro mě žádný zázrak, i ty postavy mi byli tak nějak jedno, co se s nima vlastně stane. Každopádně, takovou hypnózu bych chtěla také zažít. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pročpak má na IMDB tenhle film 79%, tedy o tolik víc než tady? Možná je to debilním českým názvem, který už po přečtení sníží hodnocení o 10% (asi jim na krabici s filmem spadnul popisek z animáku pro předškolní děti, naprosto nedává smysl), nebo možná tím, že v Čechách nepracuje tolik lidí v openspace jako za mořem, tak nepoznají, že to je ze života. Tak to zkusíme trošku zvednout, což? :) ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Komedie, která s nadhledem, ale přesto dostatečně přesvědčivě - abyste si udělali představu o všudypřítomné frustrující atmosféře potalučíjící veškerého ducha - zobrazuje práci úředníčků v betonových krabicích, které protkávají naše město, fascinují nás svojí bizarností a během nocí nás z každého okna atakují modrou září z monitorů. Jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších komedií, která dokonce podle časopisu Premiere již dosáhla kultovního statusu, tudíž mě dost zaráží čsfd hodnocení. Film je doopravdy velmi suchý, což však jak víme, rozhodně nemusí v komediích vyznít kontraproduktivně, a i přes některá hluchá místa jsem se bavil bez přestání. Každá postavička je svou pitoreskností a hereckým ztvárněním nezapomenutelná a všem kraluje Gary Cole. Jediná tzv. Hvězda tohoto filmu - Jennifer Aniston - mi přijde naprosto fádní (a ani mě to nepřekvapuje, protože si myslím, že jednoduše není dobrá herečka a jediné role, které doopravdy zvládala byla jako Rachel z Přátel a jako Sexuální bohyně v mém erotickém snu z mládí...) S čistým svědomím vám tento film naopak vřele doporučuji a kdybyste dohlídly na přehodnocení vašeho prvotního názoru, bylo by to supr... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno