Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

muti 

všechny recenze uživatele

Skvelá Komédia ktorú ocenia najmä ľudia pracujúci v kancelárii po ktorom sa potuluju pseudosefovia ktorí nemajú do čoho pichnúť a ich jedinou prácou je delegácia práce na podriadených. Vtipné scény môžu vzniknúť aj z maličkostí ako napr nevratena zošívačka :-) koment: užívateľ H34D. zamietnuta zaujimavost: céna kde sa Peter po vložení kódu do PC snaží vyhnúť šéfovi nápadne pripomína scénu z filmu Matrix (tiež z roku 1999), kde si agenti prichádzajú po Nea a ten nepozorovane uniká. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví práce, tak s ní mám seknout? Když mě nebaví platit účty, tak to nemám dělat? A když mě nebaví nechat se obsluhovat od Jennifer Aniston, tak s ní mám skočit do postele? No, tak já si to rozmyslím, protože mne práce baví, účty platím s velkým potěšením, ale ta Jennifer mi přeci jen trošku nedá spát. Než dojdu k nějakému smyslplnému závěru, tak musím konstatovat, že se mi právě zhroutil můj životní sen o práci kancelářského úředníka s vlastní sešívačkou, ale to nic nemění na tom, že šéf Bill Lumbergh se svými tisíci variacemi na téma "Myslíš, že bys mohla zařídit, aby ses otočila?" mne neskutečně bavil. I Peter byl při ignorování svého šéfa zábavný, jeho odposlouchávající soused Lawrence neměl chybu, ale z hlediska celku mi to čekání na dobrý fór chvílemi přišlo nekonečné. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Originální název snímku by se dal přeložit jako 'Kancelářský prostor' nebo jednoduše 'Kanceláře', čímž se jasně dává najevo, že se příběh odehrává v prostoru každodenního života úředníka. Lehce úsměvná komedie vypadá tak absurdně, až je v rámci daných skutků reálná. Snad každý má nepříjemného šéfa a zaměstnání, které urputně nenávidí. Co postava to charakter, ze kterých nejvíce v paměti ulpí samotný šéf oddělení se svými hláškami oslovující své podřízené a jeden úředník vypadající na mentálně postiženého s vadou řeči a velice silnými brýlemi. V hlavní roli je však především Peter (Ron Livingston), který se svůj osud snaží jen nějak přežít. Když však pohár přeteče, začnou se dít věci. A tak tu máme spolu s ním ještě dva jeho kamarády, kteří se rozhodli vzepřít nudnému a stereotypnímu kancelářskému životu. Vrcholná scéna s kopírkou je v rámci daných skutků kupodivu trefná. Na čem jiném si nakonec nejvíce vylít zlost, že? O bláznivou komedii, jak by se dalo asi očekávat, však v žádném případě nejde. Jako nenáročná odpočinková zábava postačit může, ale v paměti nijak zvlášť zůstane. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších českých "překladů" názvu, jaké znám. Ale když se od něj odprostíte, můžete se kouknout na dobrý film, který není čistokrevnou komedií, spíše kombinací žánrů, ale přesto pobaví. Prostředí kanceláře není kdovíjakým námětem, a proto budete překvapeni jak příběhem, tak i výkonem mnoha vedlejších rolí. Takový McGintley nebo Stephen Root (který na CSFD, jen tak mimochodem, nemá ještě zřízen svůj profil IMDb http://www.imdb.com/name/nm0740535/) jsou vynikající. Kdo má rád pohodový filmový zážitek, u kterého se sem tam od srdce zasměje, sem tam zvážní nebo se zamyslí, je tenhle snímek perfektní volbou. 75% = 4/5 ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Office Space je obávám se komedie, kterou pochopí jen ti, co něco podobného zažili. Ron Livingston (Peter) je typický nespokojený zaměstnanec firmy, kterou nenávidí. Znáte to. Začnete pracovat v nové firmě, chvíli se vám tam líbí a jednoho dne si uvědomíte, že nesnášíte své kolegy a obzvláště šéfa. Začnete snášet všechny ty přesčasy a buzerování. Potom přijde jednotvárnost a nakonec i vstávání za účelem jiným než pracovním je otrava. Tohle se filmu povedlo na jedničku. Perfektní jsou neustálé připomínky ohledně nepodstatných věcí, jako nové obaly na zprávy a kde vyplnit kolik kolonek a obligátní problémy s tiskárnou :D. Boss v podání Garyho Colea je přesně ten typ, kterého by neměl rád žádný zaměstnanec a postavičky jako stále se opakující žena za telefonem, podivínský kolega se špatnou pletí a popelníky velikosti Kanady a další, který se každý týden bojí toho, že ho vyhodí, jsou k pokukání. Peterovi se změní život poté, co jej terapeutista uvede do stavu uvolnění. Při této proceduře však terapeutista zemře a Peter je ve stavu ponechán. Od této chvíle bere život pohodově. V práci se zatím dějou věci. Je přizván "konzultant" v podání skvělého Johna C. McGinleyho, aby zefektivnil práci. Z toho plyne hodně vtipných scének, když se spolu se zaměstnanci baví o jejich pracovní náplni. Obzvláště o pracovní náplni Petera :). Věci se dají do pohybu, když je propuštěno několik zaměstnanců v čele s Peterovými kamarády. Společně tak na firmu ušijí boudu a s pomocí viru, který má za úkol převádět mikrotransakce na oddělený účet, se chtějí obohatit. Když ale virus převede částku, kterou očekávali za dva roky, za jediný týden, nastane problém :). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)
  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)

Reklama

Reklama