Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající komedie, která si neuvěřitelně přesně dělá legraci z věcí, které zná každý, kdo kdy pracoval v "open space" v americkém stylu - idiotští šéfové, neplacené přesčasy a práce v sobotu, pokřivené vztahy, konzultanti "Bob a Bob", nenáviděná tiskárna..... Co myslíte, že se stane, když začnete na všechna firemní pravidla zvysoka s..t? Řekl bych, že právě kvůli absenci zkušenosti z práce v open space v některíé z nablblých "nadnárodek" tu část lidí nechápe, v čem je tahle komedie tak vtipná.......A já vím, o čem mluvím. Zaplaťpánbůh, že už delší dobu v takové firmě sám být nemusím. Mimochodem, za volbu českého názvu by odpovědný pracovník zasluhoval přesunout pracoviště do sklepa a odebrat sešívačku. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch malých méně známých komedií, které v sobě mají jisté něco co vás hned okouzlí, svou skromností, upřímností (škoda že dnes ve světě teen komedií se již pro ně nenachází místo). Vedle americké verze seriálu The Office modla a povinnost pro každého, kdo strávil alespoň jeden den "prací" v kanceláři. :-) 70 % ()

Reklama

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Komedie, která s nadhledem, ale přesto dostatečně přesvědčivě - abyste si udělali představu o všudypřítomné frustrující atmosféře potalučíjící veškerého ducha - zobrazuje práci úředníčků v betonových krabicích, které protkávají naše město, fascinují nás svojí bizarností a během nocí nás z každého okna atakují modrou září z monitorů. Jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších komedií, která dokonce podle časopisu Premiere již dosáhla kultovního statusu, tudíž mě dost zaráží čsfd hodnocení. Film je doopravdy velmi suchý, což však jak víme, rozhodně nemusí v komediích vyznít kontraproduktivně, a i přes některá hluchá místa jsem se bavil bez přestání. Každá postavička je svou pitoreskností a hereckým ztvárněním nezapomenutelná a všem kraluje Gary Cole. Jediná tzv. Hvězda tohoto filmu - Jennifer Aniston - mi přijde naprosto fádní (a ani mě to nepřekvapuje, protože si myslím, že jednoduše není dobrá herečka a jediné role, které doopravdy zvládala byla jako Rachel z Přátel a jako Sexuální bohyně v mém erotickém snu z mládí...) S čistým svědomím vám tento film naopak vřele doporučuji a kdybyste dohlídly na přehodnocení vašeho prvotního názoru, bylo by to supr... ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "korpo-bizar-komedie". Cast se opravdu povedl. Kdo stravil aspon nejaky cas v korporatnim open space pekle, uzije si o neco vice. Pokud navic ocenite i vyborny soundtrack plny hip-hopovych klasiku ala Geto Boys a par dalsich muzikalnich tresnicek ci necekanych kombinaci, neni co resit... :) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by si u nás určitě zasloužil víc než jen 66% a prazvláštní český překlad. Občas jsem z toho chytal takový Coenovský feel, občas Douglasovský feel Volného pádu, občas Clerksovský feel, takže to stále zůstalo koukatelné. U nás asi podobné práce nejsou tolik rozšířené, ale docela bych i věřil tomu, že v podobných korporacích v USA to podobně funguje. Klasická sonda, ve které, i včetně závěrečného medailonku, se nejspíš najdete nebo vám v hlavě zazní věta "Jo, to se mi taky stává." Taky bych chtěl někdy rozmlátit tiskárnu odplatou za všechny zničené papíry a problematické tisky. Na závěr už napíšu jen krátké poděkování panu režisérovi, že se rozhodl pro trochu pohádkovější závěr s hezkým poselstvím a ne pro nějaký smutný epilog s ústřední trojicí ve vězení, uhořelými pracovníky a Anistonovou na ulici. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)

Reklama

Reklama