Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príšerná rádoby komédia, ktorú sa mi podarilo dopozerať iba s maximálnym vypätím síl. Pekelne nudná, úboho nevtipná a žiadny zmysel nedávajúca sračka, bez štipky logiky alebo nadhľadu. Takýto imbecilný scenáristický kŕč bez hlavy a päty, ktorý akože coolersky a vtipne spolucíti s ľuďmi nenávidiacimi svoju prácu, by som doma zbúchal na kolene za jediný večer. Tento typ trápneho a rutinne zrežírovaného utrpenia čas od času zachraňuje aspoň herecké obsadenie, čo v prípade hentýchto odpudivých úbožiakov neplatí. Jediné, čo ma úprimne pobavilo, je slovenský preklad, ktorý je fakticky serióznym kandidátom o titul najdebilnejšie preloženého názvu všetkých čias. Velebnosti, jdu blejt... (1/10) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já jsem tenhle film viděl poprvé ještě jako študentík a to mě to zase až tak nechytlo. Později jsem začal pracoval jako kancelářská krysa a to na mě film působil skoro depresivně. Naštěstí už tuhle práci nedělám, ale když si vzpomenu na ty časy, tak mi to připadá, jako kdyby ten film byl o mně. Nenáviděl jsem svou práci, nenáviděl jsem nadřízený a tenhle film přesně dokázal vystihnout moje pocity. A tahle hláška mluví úplně za všechno: So I was sitting in my cubicle today and I realized, ever since I started working, every single day of my life has been worse than the day before it. So that means that every single day that you see me, that's on the worst day of my life. I když to nejspíš někomu bude připadat dost šílený, tak já tenhle film řadim mezi svoje nejoblíbenější filmy. Je to prostě srdcová záležitost. Ron Livingston, kterej je jinak spíš takovej herec vedlejších rolí, mě tady docela pozitivně překvapil. Naprosto skvělej je pak hlavně Richard Riehle, ale i ostatní herci mi docela seděli. Řek bych, že někdo měl při výběru asi šťastnou ruku. Jinak jestli umíte nějak trochu líp anglicky, tak je určitě lepší sledovat to v originálnim znění. S českym dabingem některý hlášky úplně ztratily smysl. On už stačí jenom ten debilní českej název. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejenže jsem se u týhle komedie výborně pobavil, ale zároveň mě utvrdila v tom, že již před dávnými léty (i když jsem začal poměrně pozdě, tušim, že někdy v druhý polovině prvního stupně základní školy) jsem se vydal na správnou cestu, když jsem místo zodpovědnýho makání začal všechno flákat, jelikož tenhle film ukazuje, že jedině tak se dá někam dostat. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Perfektní vyobrazení ducha doby: rok 1999, programátoři ve svých buňkách, nesmyslná práce, otravní šéfové... Matrix? Skoro. Office Space měl premiéru jen měsíc před Matrixem a jeho zachycení konce století se od toho v Matrixu vůbec nijak neliší, ta paralela je zjevná. Jenom Office Space se vydal cestou komedie, zatímco Matrix je akční sci-fi:) ()

Seraph1 

všechny recenze uživatele

Pro kancelářské krysy jako já naprosto fenomenální záležitost. Otravný šéf, iritující kolega/kolegyně, kolega, jemuž jde sotva rozumět... Ten film je sice dohnaný ad absurdum, ale zakládá se tak moc na skutečnosti, až to je k pláči. Mimochodem jsme si tento film pustil s kolegy u příležitosti stěhování se do nových prostor s uspořádáním právě open office :-/ Když se koukám na ostatní komentáře, tak tento film dokážou ocenit právě lidi, kteří s prací v open office mají vlastní zkušenosti. Mimochodem, určitě doporučuji se na to dívat v angličtině a souhlasím s jinými komentáři, že ten kdo vymýšlel ten český název by potřeboval léčbu elektrošoky. 92% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)

Reklama

Reklama