Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Fóry v Utopencovi oscilují mezi trapnými a stokrát viděnými (kopanec mezi nohy, třetí ruka) a zlatým fondem tohoto žánru (lokomotiva, rybářský obchod). Spíše nadprůměrné jsou zde hlášky, například: ,,Promiň, musela jsem tě zastřelit, jinak by tě zabili!" Nielsen v roce 1998 ještě nepatřil do starého železa... ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Škoda nějakých dementních ftípků, protože ze spousty jsem nemohl pár hodin po filmu mluvit. Útěk před vlakem v lese je geniální a ty spousty detailů, jenom takové pronesení a je z toho povedená hláška. Asi můj nejoblíbenější Leslie Nielsen po střelách a Připoutejte se, prosím. A když Nielsen komentuje vnucení párečku psovi do zadnice, je odzbrojující. Rozhodně se na tohle kouknu raději než na prcičky (na ty vůbec), či nějaké Kluby sráčů atd... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl ještě před několika lety stále obsazován do rolí přitroublých charakterů a tahle parodie na Uprchlíka s Harrisonem Fordem není vyjímkou. Pat Proft je režisér, který umí udělat legraci a za skromnou minutáž 80 minut stihne vedle Uprchlíka zparodovat Titanic, Pobřežní hlídku, Mission Impossible a mnohé další a nebojí se pustit i do náročnějších kousků jako je Svědek nebo Na Sever severozápadní linkou a jeho slavnou scénu s dvojplošníky na poli dotáhne až do absurdna. Slepenec parodických scének téměř nedává smysl, ale několik gagů je výborně načasovaných a velmi podařených. Budete se ovšem bavit pouze v tom případě, že jste zde parodované filmy viděli. 60% ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Film těžící čistě z úspěchu BLÁZNIVÉ STŘELY a popularity Leslieho Nielsena. Povedených je ale jen několik parodických scén na UPRCHLÍKA. Upřímně jsem se zasmál jen při kratičké parodii POBŘEŽNÍ HLÍDKY (ta byla si nejlepší). Jinak slabota. Pokud nejste Leslieho skalní fanoušci, mohu film vřele nedoporučit. 27% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen pro mě bude vždycky jedním z nejšílenějších, avšak zásluhou toho nejtalentovanějších komiků, který dal nejen svůj um ale i své srdce do těch nejbláznivějších filmových parodií, které kdy vznikly. A v celé supervtipné a neutichající trilogii jménem Bláznivá střela i přiblblém, ale dokonalém Utopenci na útěku mě dokázal rozesmát každou svou grimasou, každým svým činem. Nezastávám se přílíš názoru, že se dá na ty nejlepší filmy dívat stále dokola. Pokud si chci ale skutečně odpočinout a zasmát se, sjíždím Leslieho parodie klidně i 2x do roka. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)

Reklama

Reklama