Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak bych reagovala dnes, ale svého času jsem se na tomhle fakt pobavila. Jde o film žánru - "kolejní" humor. Legrace je to místy obhroublejší. Za připomínku snad stojí, že slovo nerd se nedá dočista přeložit jako šprt. Nerd je nemožně vypadající týpek na s minimalním společenským statusem. Často tak trochu intelektuál, nikoli ale bez podmínečně. Nejspíš čte hodně sci-fi a komiksů a tráví hodně času u počítače. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Teen komedie z 80' let byli naprosto odlišné než ty dnešní.Byli sice naivnější a potrhlejší,naopak míň vulgárnější a míň ujetější.Pomsta šprtů odstartovala "šprťáckou" teen sérii,u které za povšimnutí ovšem stojí pouze právě tento první díl.Humoru tu zas až tolik není,nicméně o nudu se zde nejedná,je to spíš zábavný a oddechový filmeček,než potrhlá taškařice.Děj je hloupoučký,ale má spád,herci jsou vesměs sympaticky potrhlí,takže zde nevydím žádný problém,skutečně oddychovka pro úsměv na rtu. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Rekl bych, ze jde o praotce vsech prcicek a ruznych teen komedii. A jako praotec si vede vskutku skvele a neni to az tak 100% fekalni humor jako v nasledovnicich. Tenhle film vsazi i na osvedcene gagy a na normaln vtipy v ramci slusnosti. Za puritana se nepovyazuju ale novejsi vtipy treba sperma ve vlasech mi rozhodne vtipne neprijdou. A na jednu hlasku z tohohle filmu asi nezapomenu: A:"Co cumis?" B:"Az budu mit misto oci syrecky budu na tebe smrdet blbecku". Mimochodem Curtis Armstrong hraje opravdu satanistickou postavu Boogera jen vylez na platno tak jsem se chlamal. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Šprtáci" je film, na ktorom som prakticky vyrastal. Predstavuje tu drsnejšiu odnož dokonalých 80's komédií - to znamená, že je tu viac sexu, viac nahotiniek, viac grgania a tak. Film má svoje geniálne pasáže (dokonalé cameo Jamesa Cromwella), ale aj slabšie (prvá tretina). Avšak ku koncu je to vygradované na maximum a školská súťaž je veľmi zábavná. Kvalitná komédia, ale zas v 80's sme boli svedkami lepších vecí. Spokojnosť a sentiment. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Samotný úvod s trochu bláznivou titulkou "Revenge Of The Nerds" (The Rubinoos) příjemně naladí a James Cromwell (v titulcích uveden jako Jamie) coby pan Skolnick nemá chybu. Písničkový doprovod je velmi bohatý a geniálně trefný. Při pohledu na hořící kolej "atletů" je slyšet "Burning Down The House" (Talking Heads)... Večírek "šprtů" načíná "All Night Party"... když dorazí holky "Are You Ready For The Sex Girls"... vrcholí "Thriller" (Michael Jackson)... pozvolna končí a několik jedinců zažívá první sex "Right Time For Love"... a "We Are The Champions" (Queen) na samém konci, nezněla nikdy tak sladce. K nejlepším momentům patří již zmiňovaný "večírek šprtů" a "dovednostní soutěž". A pominu-li ústřední dvojici, tak většina "šptů" jsou památné postavy - Booger (Curtis Armstrong), Poindexter (Timothy Busfield), atd. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Bratstvo Lambda Lambda Lambda bol fiktívny spolok vymyslený scenáristami. V roku 2006 bol na univerzite v Connecticute založený spolok s rovnakým názvom. (m.a.t.o.)
  • Predstavitelia Arizonskej univerzity najprv súhlasili s tým, aby sa natáčalo v areáli ich školy. Po prečítaní scenára však povolenie na natáčanie zrušili. Nakoniec si to rozmysleli. Mnoho študentov univerzity sa vo filme objavilo ako komparzisti. (m.a.t.o.)
  • Larry B. Scott (Lamar) prišiel na kasting s trblietkami vo vlasoch. Ako sám povedal, vedúceho kastingu tým strašne rozosmial. (m.a.t.o.)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama