Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů mého dětství. Miloval jsem ho, jakmile skončil, přetočil jsem kazetu a zapl znovu. Nyní jsem si to snad po deseti letech zopakoval a musím říct, že nostalgie funguje jako sečná zbraň výborného zážitku. PS : Stejně jsou prostě nejlepší Dr. House a Weasley senior :D ... 100% ()

Pertinacia 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než původní animovaný film. 95 % kouzla originálu je pryč a místo něj tu máme nekonečné záběry na zmateně pobíhající zvířata a spoustu prvoplánového humoru à la Sám doma. Roger a Anita jsou strašně nesympatičtí. Jediná Cruella se vyrovná své animované předloze, ale má tu pohříchu málo prostoru, takže ani ona hodnocení příliš nevytáhne. ()

Reklama

Jansen 

všechny recenze uživatele

První film, na kterém jsem byl v kině. Doteď si pamatuji, jak na mě u vchodu nezbylo pexeso s dalmatinama. Ty pejsky z filmu jsem tehdy strašně chtěl, ale žádného jsem nedostal, tak jsem si alespoň pořád dokola pouštěl film. Hodnotím sice z nostalgie, ale proč taky ne, když je to film stejně především pro děti. ()

Prolog 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdičky jsou z naprosté nostalgie! Když jsem byl malej tak jsem na tom byl v kině a totálně si na tom ulítl... Včera jsem to viděl po letech znovu a přišlo mi to docela stupidní. Ale ta nostalgie tam je pořád. Navíc mě dostalo, že tam hraje Hugh Laurie asi jeho nejhorší roli v živote. To se prostě musí vidět :) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já mám pro tenhle film slabost, i když kvalitativně by si to asi zasloužilo nižší hodnocení. Tenhle snímek byl důvod, proč jsme cca rok na to pořídili jednoho malýho flekáče, takže při každým sledování mám nostalgický vzpomínky. Byla to jedna zásadní etapa, která se nedá smazat, takže tady prostě musím. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Jasper (Hugh Laurie) v jedné ze scén stojí na střeše starého sídla. Na konci filmu pak můžeme spatřit kulhajícího psa Kippera. V knižní novelizaci je pasáž, kdy Jasper s pistolí v ruce zastrašuje Kippea a ten následně spadne ze střechy. (fiLLthe3DD)
  • Dalmatin je plemeno zařazené do FCI sk honiči a barváři. Dříve doprovázel kočáry býval označován jako "kočárový pes". Průměrně se dalmatini dožívají 10-13 let. Štěňata se rodí bílá. Rasa má všestranné využití, zahrnující sport, lovecký výcvik, agility, dog dancing nebo se uplatní jako canisterapeutický pes. (valinka)
  • Majitelé štěňat se všude pohybovali se svými pejsky, produkce jim platila pobyt v hotelu, stravování a dostali pochopitelně i honorář. (HappySmile)

Reklama

Reklama