Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to vyzerá na celkom príjemný rodinný film, spoznávame hlavné postavy a ich psov, jednorozmerne zlú Cruelu a jej šibnutý plán na krádež šteniatok… no a vtedy sa to zmení na film čisto pre deti. Ľudské postavy z filmu úplne zmiznú (s výnimkou dvojice natvrdnutých zlodejov) a sledujeme záchrannú akciu v čisto zvieracej réžií. Podobnosť so Sám doma je pritom až zarážajúca, lenže tu sa masakrujú neboráci prepnutí do módu “full retard” čo sú schopní v plnom behu naraziť do obrubne, lebo si ju nevšimnú. Toto ani nie je zábava sledovať a užiť si to môžu len tí najmenší. 5-/10 ()

Pertinacia 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než původní animovaný film. 95 % kouzla originálu je pryč a místo něj tu máme nekonečné záběry na zmateně pobíhající zvířata a spoustu prvoplánového humoru à la Sám doma. Roger a Anita jsou strašně nesympatičtí. Jediná Cruella se vyrovná své animované předloze, ale má tu pohříchu málo prostoru, takže ani ona hodnocení příliš nevytáhne. ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Film pro celou rodinu na odpočinkové odpoledne. Americká pohádka, trochu navazující svým stylem na Sám doma. Taková klasická disneyovská zábava. docela sem se u toho bavil. Z celého filmu mi v hlavě utkvěla hlavně trojice padouchů v čele s excelentní Glenn Close, která si to nejspíš hodně užívala a dvojicí ňoumů Hugh Laurieho a Marka Williamse. Jeff Daniels byl vynikající. Jinak dokonalá práce se zvířaty. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie s velkou mírou infantility. Taková ryze animovaná látka se do hraného světa přenáší jen za cenu občasného kýče a přehrávání. Je to v podstatě stále stejné - uřvané, dojemné a občas vtipné. Lepší prodej plyšových chlupáčů ale způsobila hlavně neodolatelně zlá Glenn Close, jejíž charisma film táhne. Děti se budou bavit i bez ní, Vás ona zachrání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Cruella De Vil přece. Už jenom za ten nápad si to zaslouží pár bodů nahoru. Vždyť je to furt tak hezké oproti samotnému pokračování, a proč by ne. Vždyť psíci jsou roztomilí plní černých puntíků a pro děti je to rozhodně něco k zabavení, ale když už to člověk zná jak svoje boty a v knihovně mu číhá kniha plná obrázků z tohoto filmu, rychle si to všecko rozmyslí a uvědomí, že zas tak dobré to rozhodně není. Jako rodinný film mi to určitě stačí a možná se psy je to jeden z nejlepších filmů, a jestli ne to, tak nejznámějších určitě. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Pro scenáristu a producenta Johna Hughese jde o nejvýnosnější film v celé jeho kariéře. Smlouva mu totiž garantovala i část zisků z prodeje merche. (fiLLthe3DD)
  • Glenn Close zpočátku odmítla roli Cruelly kvůli problémům s rozvrhem, protože tou dobou zrovna hrála v divadle muzikál "Sunset Blvd.". Producenti následně nabídli roli Sigourney Weaver, která ale také odmítla. Tou dobou ale Close skončila své účinkování na Broadwayi, a když se jí producenti zeptali podruhé, nabídku přijala. (HappySmile)
  • Auto, které Cruella DeVil vlastní, je Panther DeVille. (Teres)

Reklama

Reklama