Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Explicitní násilí, přemíra sexuálních scén a jedna dost vyšinutá rodinka kdesi v zapadákově v Texasu... Jeden by řekl, že to nebude fungovat, jenže ono to funguje skvěle. Já tyhle filmečky z opuštěnejch míst Států, kde pouštní prach je králem a kde se čas zastavil někdy kolem roku 1950, někdy ještě dříve prostě miluju. Samo prostředí pak nabízí celou škálu svérázných místních typů, kteří jsou vždycky něco jiného než normální... Rodinky Fireflyových je však o několik levelů ještě dál... Ta unáší lidi a poté co si s nimi jednotliví členové rodinky pěkně pohrají je zabíjí, případně jejich různé části přechovává po svém domě... V patách je jim polda, kterýmu zabili bratra a jehož duch nemá klidu, dokud je všechny nesejme... Ve filmu se objeví pár hereckých hvězd (Forsythe, Lewis, Trejo ad..) . Musel jsem uznat, že Sheri Moon Zombie byla v době natáčení pěkná baba, ale dostat se tomuhe ,,andílkovi'' jak jej rodinka láskyplně nazývá do postýlky bych tedy nechtěl.. .-). Za závěr přidávám hvězdu navíc a chválím vynikající sountrack. Tohle není pro každého, ale snesete-li krev a pouštní prach, jděte do toho ! Za mne to jsou 4 fotografie. * * * * ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola extrémna brutalitka a brutálna jednohubka. Skvelé vykreslenie psycho rodinky na pohľadanie, ktorí sú ozaj nechutní fa brutálni a ich fanatické činy presahujú všetky medze. Dobrá atmosféra a Filmová fanatickosť Roba Zombieho (priezvisko nemôže byť trefnejšie) sa mi začína sakra páčiť. 80%. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli Zombie počítal s navázáním na 1000 mrtvol, už když přidával otazník k nápisu "The End". Na každý pád se nezastavuje, neohlíží, pálí mosty a jede dál. Co zobrazovala jednička, netřeba opakovat a posouváme se k zase dalším hororovým subžánrům. Je to opět velmi sebereflektivní, i když méně černohumorné. Víc utržené z řetězu, ale zároveň méně přeplněné nápady, spíš rozvíjející jeden konkrétní. Závěr silný, ale jinak než minule - tentokrát nejde o kvantitu násilí, ale kvantitu nenávisti a agrese. Intenzivní zážitek, který překračuje hranici hororové zábavy a ke konci se stává nepříjemným. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zvrhlé, špinavě odporné a místy vlastně vtipné. Rob Zombie působí trošku jako drsnější Tarantino s Rodriguezem. Některé záběry třeba na holku rozjetou kamionem jsou opravdu Over The Top. Herecká sebranka a její herecké výkony výborné. Obzvláště zaujme fanda Elvise Forsythe, kterého bych nominoval na Oscara. PS: Duo Vyvrženců Kapitán Spaulding a Otis zase naproti tomu by neměli uniknout v nominaci Prasata roku:) 70% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wow. Že je Rob tak trochu deviantní úchyl, to ukázal už v předchozím lidumilném příspěvku do žánru "kdo k nám domů vejde, tomu hlava sejde", ale v tomhle dovětku doslova přikládá na svůj kontroverzní status střelný prach. Nadměrně stylizovaný thriller, který si nebere žádné servítky, nehledá kompromisy a na diváka to rozbaluje dost neotřelým způsobem, jímž zkušeně drží po celou dobu jeho plnou pozornost - Zombie totiž řádí jako utržený ze řetězu a vymýšlí desítky režijních postupů, které jsou sice čistě eklektické, ale jejich kadence a dokonalé sladění s aktuálním děním a perfektně zakomponovaným soundtrackem je činí hodně nápaditými a zábavnými (od montáže přes stop-motion až po překrývání obrazu a subjektivní hlediska). Samotný příběh je navíc vystavěn tak, aby se vysmíval hororovým konvencím a kritikům (skvělé cameo potrhlého cinefila), začíná akční pasáží, která by mohla být v podstatě konečnou, a ve finále nabízí hned čtyři postupná vyvrcholení. Sice se mi trochu zvedal kýbl z většiny postav (snad každá je alespoň trochu zlá, dobro zde zcela absentuje - což ale zajišťuje ještě větší nepředvídatelnost) a to, jak Zombie dělá z odporné lidské havěti v závěru skoro mučedníky, je vysloveně na přesdržku, ale jinak se zkrátka jedná o hodně zábavnou a morbidní jízdu plnou odkazů a filmařského elánu, což pro mě bylo tentokráte silnějším vodítkem při hodnocení... ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Kapitán Spaulding, jež hraje otce Otise B. Driftwooda, je ve skutečnosti jen o 12 let starší. (Geriel)
  • Bratr Sheri Moon Zombie si ve filmu zahrál cameo policejního strážníka v úvodní scéně. Původně byl na place jen jako návštěva, ale Rob Zombie ho postavil do záběru protože věděl, že umí dobře zacházet se zbraní. (c.tucker)
  • David Hess se ucházel o roli jednoho ze zabijáků, které ztvárnili Danny Trejo a Dallas Page. (slatkac)

Reklama

Reklama