Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Matty 

všechny recenze uživatele

Příběh mdlý, pokoukání šmakózní. Masku zrcadla, ani jednotlivé záběry z ní, nemusím vidět podruhé, velice by mne nicméně zajímalo, jaké speciální hříbky v Británii rostou. Přece nemůže být náhodou, že ve stejné krajině často tvoří třeba Terry Gilliam. 70% Zajímavé komentáře: mm, kitano, Džebe ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Jako řekněme si to narovinu, fantasy skutečně nemusím, ale po Masce zrcadla pomalu měním názor. Hodnocení zvýšit nedokážu, ale postupem času se třeba přidám do řady fantasmagorů. Snímek mě opravdu zaujal, zdařilému ději přidávaly na zajímavosti právě veškeré fantasy prvky a film jistě stojí za zhlédnutí!..."Když to máš, chceš se o to podělit. Když se o to podělíš, ztratíš to. Co je to?":) ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Scénář:Gaiman s Dave McKeanem. Velká škoda tohodle filmu. Chybělo jen několik elementů, aby to byl fakt skvělý zažitek. Tak třeba, kdyby se toho zhostil Terry Gilliam. Od toho by se pak odvíjela další část a to, že by bylo použito daleko míň efektů a přibylo více loutek a skutečných kulis. Příběh byl podle očekávání velmi dobrý a zásobárna ztřeštěných nápadů Neil Gaiman opět nezklamal, ale člověk se do něj nemůže vtáhnout, když ví že tam ve skutečnosti nic není, jen 2, 3 herci a plátno. Což je ale problém všech novodobých snímků, ale já věřím tomu, že se tento nešvar brzy okouká a vrátí se na plac staré dobré makety a opravdová, 45% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, podle me az zbytecne uchylna stylizace a to na ukor pribehu. Ne, ze by byl pribeh spatnej, jen je takovej hodne jednoduchej, cela ta mytologie je taky hodne jednoducha a na zaver to tak nak vyzni do ztracena. Jinak co se tyce triku, ty jsou vetsinou takovy desne jednoduchy a cely to pusobi hodne pocitacove, ale v tomhle pripade to asi byl ucel a ono to fakt docela funguje, obcas fakt clovek nestaci cumet, ale misty to uz je skutecne trochu moc. Navic se to ani nejak poradne nerozjede, celej film jen tak pomalu plyne. Nicmene musim pochvalit Stephanie Leonidas, ktera byla fakt dokonala. Celkove lepsi 3*. ()

emo 

všechny recenze uživatele

Toto dielko Davea McKeanea a Nelila Gaimana je ťažko inak charakterizovať ako ťažkú haluz... Aj keď tvorbu Gaimana poznám dôverne, tento film som musel stráviť. Dej je strašne jednoduchý až primitívny a v mnohých ohľadoch pripomína Coraline. Zato však vizálne spracovanie a hudobná stránka uchvátia diváka na prvý pohľad. McKeanov rukopis je rovnako ako pri mnohých iných dielach vytvorených v spolupráci s Neilom Gaimanom rozpoznateľný na prvý pohľad a divákovi ostávajú oči pre úžas. Nie pre každého, ale keď vás raz osloví, už vás nepustí! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997). (HappySmile)
  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městě Brighton. (Saku)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama