Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak dějově se to docela dalo, protože to je většinu času buddy movie, horší je všechno to ostatní. Většinou nesympatické postavy, hodně infantilní humor, druhá půlka je docela nudná, hlavní záporačka se do toho vůbec nehodí už jenom svým vzhledem a celkově mě ten film moc nezaujal. Spíš mi to přijde jako lehce podprůměrný animák, na který člověk brzo zapomene. Zajímavé, že čím víc "klasických Disneyovek" vidím, tím narážím na stále horší, asi bych si od nich měl dát pauzu. Hlavně ale teda nechápu, kde se tu vzal ten mýtus, že "to je pro odrostlejší" a že "se pobaví hlavně dospělí", jelikož pravda je úplně jiná, každopádně mě Není král jako král (což mi btw přijde jako lepší název, než ten originální, odkazující na předlohu, se kterou nemá pranic společného) fakt moc neuchvátilo. Jak píše uživatel flouny8, ničím to nevybočuje - snad jen tím, že to (naštěstí) není muzikál. Což sice je klad, ale pořád je to málo. Lepší 2* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy klasická ruční animace byla nahrazována tou počítačovou, vznikla tahle svižná, vtipná a zábavná komedie, která bez problému zaujme mladší publikum krásnou animací a to starší komediálními frky a funkční chemií ústřední dvojice. Jen jsem zde nenašel nic navíc, co by mě k filmu nutilo se vracet. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Velice originální a velice zábavná animovaná pohádka PRO MĚ. V podstatě velké překvapení ... jak se studio Walta Disneyho odvázalo ... jak se odvážilo odvázat - a spolehnout se na pohádku, jejíž základní pravidla jsou sice jasně daná, ale fantazii (a trefným poznámkám) se přitom žádné meze nekladou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Překvapivě neinfantilní pohádka, která pobaví děti, ale kupodivu i dospělé. A to i přesto, že není plná dvojsmyslů. Všechny postavy kromě Pacha jsou vtipné a dvojnásob to pak platí o čarodějnici a jejím pomocníkovi. Navíc i když je zápletka pohádkově jednoduchá, některé vtípky jsou opravdu originální. A i když se při sledování Není král, jako král neprohýbáte smíchy, těch vtípků je tolik, že vám úsměv z tváře opadne až při zavěrečných titulcích. Škoda že podobných animáků Disney nedělá víc a nevybodne se na přiblblé Barbie a jiné hnusy. Ale i tak mi hlava nebere, co na placaté pohádce s relativně krátkou stopáží, stojí 100 mil. USD ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní animovaný film i pro dospělé, myslím si, že ti i více ocení ony vtipné pasáže než děti. V podstatě nemám, co filmu vytknout. Byl jednoduše perfektní. Nyní bych opět připomněla nějaké vtipné scénky, nebo gagy, co se mi líbily, jak jsem si všimla dělám to poslední dobou často, ale pokud se mi film hodně líbí, tak co jiného vypsat, než co se mi líbilo ne? Takže....jde se na to...:) "Ale ne." - "Nic neříkej, blížíme se k vodopáde."- "Jo." - "Ostré šutry na dně?" - "Nejspíš" - "Tak fajn." - "Aaaaaa.".........scéna s veverkou, když byl král Lama mezi jaguáry aneb pěkná pomsta s balonkem........jak Kuzco přerušil vyprávění, objevil se před plátnem, zakroužkoval sebe v pytli, škrtl Pacha "Tenhle film je o mě, ne o něm, jasné?" Vůbec veškerý komentář vypravěče lamy stál za to a bez něj by byl film asi jen tak z poloviny vtipný. A vůbec perfektní bylo, jak se vypravěč Kuzco-lama hádal s Kuzco-lamou na plátně při scéně, kde byl totálně promočený, sám a opuštěný. Další zábavná scénka? Hádání se sourozenců - jo,ne,jo,ne,jo,ne...ano opravdu se to dá dělat věčně. Honička taky neměla chybu, aneb proč máme před sebou červené čáry? A za náma se dělají modré čáry?:D Taková hezká parodie zobrazování tras na mapě. Proč tuhle páku vůbec máme?....a odkopne krokouše, který zaleze se staženým ocasem jak pes Horská dráha...to mluví za vše. Jaktožes tu byla dřív?" - "To nevím. Jakto Kronku?"- "Nemám tušení. Je to proti vší logice" a poukázal na mapu se stopami...............Objevil se tenhle a teď ještě čekáme na tebe....aneb jak si Kronk povídal se svým andělem a ďáblem a ti tři na něj civěli, co to jako dělá............."Zlu se dostane řádné odplaty zeshora." - žeby lustr?:D........................"Proměnil jsem se v krávu. Můžu domů?" - "Jo. Ještě někdo?" - "Ne dobrý." .............pojem nemuzikální kopec No a to by ode mě bylo asi vše:) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Patrick Warburton improvizoval, keď jeho postava Kronk niesla vo vreci Kuzca. Práva na melódiu, ktorú si pri tom pospevoval, vlastní štúdio Disney. To ho prinútilo podpísať dokument, ktorým im tieto práva priznáva. [Zdroj: imdb.com] (Abiosis)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama