Reklama

Reklama

Márnice

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dojlova rodina se přestěhuje do venkovské oblasti Kalifornie, aby zde začala nový život. Možná je to zvláštní volba, jelikož opětně zprovozní pohřební službu ve dlouho opuštěném domě bratří Fowlerů . Místní obyvatelé se tohoto domu bojí a ve městě se povídá, že místo, kde tento dům stojí, je prokleté. Dojlova rodina brzy přijde na to, že na jejich pozemku se skrývá něco, co probouzí mrtvoly z jejich dlouho zapomenutých hrobů a živí se na smrti samotné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

T. Hooper natočil jen pár výborných hororů, zbytek je průměr. Přesto mám jeho filmy rád, i když zamrzí, že jeho talent se neprojevil u více snímků. Márnice jakoby vznikla v 80. letech, což kvituji, dojem snad kazí jen levné počítačové efekty v závěru. Hřbitov, márnice, tajemná plíseň a hrůza pod zemí. Škoda, že strachu moc nenažene a napětí dostává až poslední čtvrtina. Dojde na upadlou ruku, vytržené srdce i ustřelenou hlavu, z průměru to ale film nevytáhne. Plusem je pro mne sympatická D. Crosbyová, byť nejlepší role má už za sebou. Jinak barabizna je děsivá sama o sobě a na podzemí, kde jsou vidět odkazy na Texaský masakr, se tvůrci vyřádili. Výborná je hudba - Pentagram, Oedipus, Bongzilla, The Dillinger Escape Plan... A výživný konec si rozhodně ocenění zaslouží. Podivnost: vystudovaná patoložka používá při práci anatomický atlas, jako by to nikdy nedělala. Původní hodnocení ponechávám, znovu už se ale asi na film nepodívám. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přes atmosféricky zajímavou první půlhodinku se přeneseme ke spádnější druhé půlhodince,po které ovšem následuje k našemu nemilému překvapení třetí půlhodinka naprosto braková.Maloměstská poloopuštěná márnice skutečně nabízí sama osobě zajímavé prostředí pro natočení takovéhoto filmu,ovšem autoři zřejmně neměli naprosto žádné finance a navíc ani dobrý nápad a námět.Herci jsou béčkový až běda,triky laciného televizního ražení a naprostá impotence jakéhokoliv nápadu či jiskry originality,to vše dělá z Márnice přes svou úvodní povedenou atmosféru jen další průměrné béčko.Ale ty 2* jsou skutečně lepší.P.S.možná jsem staromodní,ale nepatří do horroru krev?P.S.2 Tobe Hooper by měl už nejspíš svou režisérskou židličku raději pověsit na hřebík. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný horror, ktorý sa snaží pôsobiť aurou 80.-tych rokov. Chvíľami sa mu to skoro aj darí. Vykráda snáď všetky vtedajšie témy a miesi ich v akýsi nepodarený príbeh. Ale nakoniec to nie je až taká katastrofa. Celkom sympatický mladí herci, chátrajúca márnica pri zanikajúcom cintoríne, ľahko humorne pojatá réžia, zopár nechutných scén. Najviac ma však zaujalo obsadenie hlavnej úlohy Denisou Crosby. Táto herečka v roku 1989 skvele stvárnila Rachel Creedovú vo filme "Pet Sematary". Škoda, že sa jej podobný výkon nepodarilo zopakovať aj v "Márnici". ** ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Dvě třetiny filmu Hooper buduje slušnou atmosféru. Divákovy je jasné že je něco v nepořádku, ale netuší co přesně se stane. Sem tam se něco šustne, semtam náznak zla a povídačky o zohavenem bývalem hrobníkovy, který žije v hrobce. Bohužel pak se všechno zvrhne v digitalní orgie, přehlídku sice celkem povedených ale přeplácených masek. Navíc prostory zchátralého domu a hřbitova režiser vymění za papundeklové levné podzemí a dílo zkázy je dokonáno. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdičky, ale úplný závěr filmu tomu nasadí korunu. Hooper byl klasik hororového žánru. Slovo byl sem naprosto pasuje. Kdyby aspon Marnici dokončil v tom stylu jak ji začal, tak mohl udělat solidní béčko. Ale toto je fakt zpackaný hnus. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nic moc, podivné osůbky, dosti tlachání, ale pak se rozjíždí děj, hluchá místa se vytrácejí a nakonec jde o klasickou zombiádu se vším všudy. Efekty sice nic moc, ale některé se povedly. Taktéž je tomu i s maskami. Autoři nepřinesli nic nového, ani netradičního, snad jen mimo závěr filmu. Scéna kamarádčoftu holčičky s Bobym ve filmu být nemusela. Celkové resumé, v podstatě jde o průměrný snímek. Film + dat. posouzení 12082008 8410/8938 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je celá řada odkazů na dílo H. P. Lovecrafta. Citované dvojverší "That is not dead which can eternal lie, and with strange eons even death may die" pochází z jeho povídky Call of Cthulhu, stejně jako název města Arkham. (gjjm)

Související novinky

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

Roň slzy, už brzy ozáří lampa dvůr

18.05.2006

Tedy alespoň něco na ten způsob. Říká vám jméno Dario Argento něco? Jestli ne, tak vězte, že je to jeden z nejlepších režisérů a scénáristů italských krvavě brutálních horrorů minulých několika… (více)

Reklama

Reklama