Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Jordan 

všechny recenze uživatele

vizuálne prečačkaný no pritom hrozne povrchne urobený, necitlivý a hlavne scenáristicky nepochopiteľne odfláknutý film bez štipky filmovej nonšalancie, guláš a nasilu vykonštruovaná zmes konšpirácií, teroristov, dusenej mystiky, výskumov, psychológie, akcie, masových vrážd, čudného podsvetia a do toho všetkého sa im podarilo nasúkať aj žánrové klyšé a otrepané formulky, skrátka - hrôza a des, až ma normálne mrzí, že v niečom takom hral môj obľúbený Jean Reno . . . ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Byl jednou krásný slunný den. Počkat, to bylo později. Dnes je všechno ponuré, všude je tma, prší a ani v místnostech nesvítí světlo. V tomto nepříliš vábném prostředí se přitom pohybuje Jean Reno, což nikdy neškodí a spousta dalších postav, o jejichž nezbytnosti mám důvodné pochyby. Asi 100 minut se jedná o celkem koukatelný film, ale pak se děj vychytrale přesune do Turecka, kde vysvitne žhavé slunce patrně proto, aby byl dobře vidět závěr logikou připomínající zhovadilost vysokého stupně. ()

Reklama

LukKon 

všechny recenze uživatele

Ako čitateľ knihy, ktorá bola námetom pre tento film musím povedať, že som neuveriteľne sklamaný z toho, ako to dopadlo. Ak by záver natočili podľa knihy a nie ho úplne prekopali, prevrátili, otočili a nenapraviteľne zničili všetky postavy, ktoré sa tak úmorne vykreslujú počas celého filmu, mohol z toho byť aspoň priemerný thriller. Takto je to niečo nepozerateľné a budú vás mrzieť 2 hodiny zbytočne zabitého času. 1* je za vykreslenie atmosféry na začiatku filmu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Debilita maximálních rozměrů, která je slepencem několika žánrů, absurdních dějových zvratů, nefunkčních postav (především Reno má ránu jak po zásahu Dana Nekonečného) a zmateného střihu. Výsledek je tak zoufale nekonzistentní, že se na to nedá koukat ani při vypnutých mozkových závitech, protože svižnějších pasáží je tam tak málo (a jsou tak nepřehledné), až zůstává rozum stát nad tím, že Nohan kdysi natočil povedený Polibek draka... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Strata pamäti, strata tváre, strata identity, vedecké pokusy, psychohalucinácie, masový vrah, sekta, drogy, teroristi, vlci. Všetko fajn, aj keď asi trochu veľa. Dve nezávislé dejové linky, ktoré do seba (světe div se) s pribúdajúcim časom celkom bezbolestne zapadajú. Ale padla kosa na kameň pri voľbe režiséra. Nahon je sice dobrý klipár, ale ináč rutinér bez zmyslu pre tvorbu príbehu a nebodaj atmosféry. Upršaný Paríž a depka-hudba ešte nič neznamenjú. Celý čas sa ide záberu k záberu, riešia sa triviality, dialógy zväčša bláboly a dôležité posuny v deji prichádzajú len tak, náhodne. Ale koniec ma celkom potešil, celý ten zmetok vyjasnil a rýpavy pocit straty času sa na chvíľu vytratil. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Během hovoru v čase 01:12:00 je zmíněno 11. záři. V ten den se odehrál teroristický útok, při kterém se zřítily věže Světového obchodního centra v New Yorku. (Duoscop)
  • Snímek byl volně natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Jean-Christophe Grange. Jean Reno hrál již ve dvou autorových adaptacích, a to ve dvoudílné sérii Purpurové řeky. (Terva)
  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)

Reklama

Reklama