Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (146)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Francouzské kriminálky a filmy vůbec jsou natočeny v takovém zvláštním stylu, který americký film nabídnout nemůže. Název zněl slibně a lákavě. Očekávala jsem pořádnou dávku tajemna. No, to se nedostavilo. Pohrávat si s halucinacemi a ztrátou paměti je sice skvělé, ale jde s tím pracovat mnohem lépe. Dvě hodiny jsou trošku příliš. Jednu chvíli jsem myslela, že Jean Reno na tom železném schodišti zemřel, ale nestalo se tak. Hudba se k filmu hodila akorát. ()

chaturga odpad!

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy vznikly Purpurové řeky (myslím tím první díl, který byl ještě docela dobrý) to jde absolutně do hrobu. Toto jestli je film, tak jsem asi magor. Odpad jak svině. Bez jakéhokoliv pozitiva! A ten neskutečně strašný český dabing (totéž jako u Purpurové řeky2), kdy jsou postavy dabované tak neuvěřitelně stroze, trapně a rovně, že bych to nadaboval líp já s mym kocourem a králíkem! ()

Reklama

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by to byl až takový shit. Samozřejmě to měl být nejdrsnější, nejtemnější a nejkomplikovanější thriller... na světě, kdy tlak na zuby pily je až místy neskutečný. Na druhou stranu Renovi ten knír slušel, deště bylo dosti a možná byl i pravý a kovové schodiště jednoznačně bylo jak ze Silent Hill. Tudíž krásný průměr. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že k Purpurovým řekám má tento film dost daleko. Nezačíná špatně, když odkrývá problémy Anny trpící ztrátou paměti. Jakmile Anna pozná, kdo vlastně je, tak začíná příběh filmu dost škobrtat a pokulhávat. Reno opravdu vypadá dost zvláštně v postavě bývalého policisty, který se celou kariéru specializoval na turecké etnikum. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Slátanina. Upocený přestylizovanýý blábol. Strašně cool kamera zabírá hromadu nesourodých scén v každou chvíly jiném žánru. Většina filmu je nudná, akční scény nepřehledné a o absentujícím scénáři ani nemluvě. Po shlédnutí Říse vlků jsem pochopil proč se tak často v komentářích k tomuto filmu objevuje že režiser Nahon musel být většinu filmu na tripu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Herec Jean Reno si za roli ve filmu připsal na konto 1,4 mil. eur. (imro)
  • Snímek byl volně natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Jean-Christophe Grange. Jean Reno hrál již ve dvou autorových adaptacích, a to ve dvoudílné sérii Purpurové řeky. (Terva)
  • Chris Nahon se do povědomí diváků zapsal před čtyřmi lety, když v produkci Luca Bessona natočil s Jetem Li, který je mimochodem autorem námětu, akčňák Polibek draka. Snímek se stal pověstný scénou, ve které hlavní hrdina vymlátí celou policejní stanici. (imro)

Reklama

Reklama