Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna Heymes (Arly Jover), manželka vysoce postaveného pařížského úředníka, již déle než měsíc trpí hrůznými halucinacemi a částečnou ztrátou paměti. Začíná podezřívat svého manžela, že vlastně není tím solidním a čestným mužem, jakým se zdál být... V turecké čtvrti Paříže jsou nalezeny tři brutálně zavražděné, zohavené ženy, které si jsou nápadně podobné. Případ dostává na starost Paul Nerteaux (Jocelyn Quivrin), houževnatý policejní kapitán, který požádá o pomoc bývalého kolegu Jeana-Louise Schiffera (Jean Reno). Schiffer se vyzná v podsvětí a používá tvrdé vyšetřovací metody. Anna mezitím nalezne útočiště u přátelské psychiatričky (Laura Morante)a začne odhalovat svou záhadnou minulost. Spojitost mezi ní a vraždami je stále více zřejmá... Temný, napínavý krimi-thriller byl natočen podle stejnojmenné knihy Jeana-Christopha Grangého (Purpurové řeky). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Jordan 

všechny recenze uživatele

vizuálne prečačkaný no pritom hrozne povrchne urobený, necitlivý a hlavne scenáristicky nepochopiteľne odfláknutý film bez štipky filmovej nonšalancie, guláš a nasilu vykonštruovaná zmes konšpirácií, teroristov, dusenej mystiky, výskumov, psychológie, akcie, masových vrážd, čudného podsvetia a do toho všetkého sa im podarilo nasúkať aj žánrové klyšé a otrepané formulky, skrátka - hrôza a des, až ma normálne mrzí, že v niečom takom hral môj obľúbený Jean Reno . . . ()

megan017

všechny recenze uživatele

První polovina filmu skvělá! Tajemná, napínavá, stylová, poutavá. Druha má velký spád, do trapnosti, nudnosti a přílišné absurdity. Neuspěšní pokus o originalitu, Jean Reno si ovšem s rolí zahořklého a ublíženého drsňáka, co si chce vyřídit osobní úcty, vyhrál výborně. Kvalitou je to slabší, než Purpurové řeky. ()

Reklama

chaturga odpad!

všechny recenze uživatele

Od doby, kdy vznikly Purpurové řeky (myslím tím první díl, který byl ještě docela dobrý) to jde absolutně do hrobu. Toto jestli je film, tak jsem asi magor. Odpad jak svině. Bez jakéhokoliv pozitiva! A ten neskutečně strašný český dabing (totéž jako u Purpurové řeky2), kdy jsou postavy dabované tak neuvěřitelně stroze, trapně a rovně, že bych to nadaboval líp já s mym kocourem a králíkem! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Knihy Jeana-Christopha Grangeho nepoznám, ale podľa scenárov podľa nich mi príde ako zručný autor "amerických" kriminálok. (Pripomína mi Jeffery Deaverov štýl - podľa jeho knihy zbúchali nepodareného ZBERATEĽA KOSTÍ, takže aj preto sa mi Grangeho adaptácie celkom pozdávajú). Ríša vlkov má veľa dobrých (scenáristických) nápadov a mohla byť tým, čím boli PURPUROVÉ RIEKY - temné krimi, v zaujímavom prostredí (s hlúpučkým finále, samozrejme). Výsledný film má však bližšie k dvojke riek - scenár (predloha) je očividne príliš komplikovaná a rozsiahla, aby fungovala vo filme, no technická stránka fracúzskych filmov je už tradične namakaná, Jean Reno hrá svoju "klasickú" úlohu drsňáka... a to mi celkom stačilo.... Na rozdiel od väčšiny som sa pomerne dobre orientoval v komplikovanom deji a povinné vysvetľovačky, ktoré občas postavy odriekali, mi prišli smiešne. Keďže mám rád aj PR: ANJELY APOKALYPSY, bavil som sa aj na Ríši. Film má kopu chýb a konanie postáv je občas bohovsky zle vysvetlené, ale stále som mal pocit, že by stačilo niekoľko jednoduchých úprav a logika by sa dala napraviť. Z Ríše vlkov cítim (aj keď nevyužitý) potenciál a nemôžem dať nižšie hodnotenie... IMHO čo čakáte od filmu, kde na začiatku absolútne namakane vybuchnú úvodné titulky :)... ()

r.deshain 

všechny recenze uživatele

Ja nechci oponovat, presto se mi film i na podruhe libil. Je pravda, ze oba pribehy jsou od sebe az tak daleko, ze jsem od poprve zapomel, ze to bylo v tomhle filmu.. Nadruhou stranu mi ale prijdou ony "modre" casti, jak bych je nazval prijemne kontrastni, oproti "cervenym". Myslim samozrejme pribeh zeny, ktere vylili pamet do zkumavky, nemocnicni prostedi, zatazeno, dest vs. drsneho detektiva ve vysluzbe, undergrounodve bary, poust, pisek, rozpalene slunce. Asi tak jako mi prijde povedeny plakat, stejne tak mi proti sobe fungovali ty dva pribehy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Herec Jean Reno si za roli ve filmu připsal na konto 1,4 mil. eur. (imro)
  • Snímek stál na evropské poměry průměrných 24 milionů eur a například v Německu vydělal za týden promítání 59 102 eur. (imro)
  • Ve filmu se několikrát objeví obraz Francise Bacona "Studie Vélazquezova portrétu papeže Innocenta X" z roku 1953. (Tomihiro)

Reklama

Reklama