Reklama

Reklama

Obsahy(1)

70. léta 20. století. Patrick Braden je mladý muž, který je ve společnosti oblíbený, ale marně si hraje na drsného chlápka. Již jako dítě si byl vědom si toho, že je jiný než ostatní kluci. Trpkým urážkám ze svého okolí čelí pomocí důvtipu a šarmu a nedovolí, aby jeho vlastní život kdokoliv nebo cokoliv změnilo. Nový film Neila Jordana, oscarového režiséra snímků Hra na pláč, Interview s upírem a Hranice lásky. Film obnažující svět transsexuální proměny mladého muže v reáliích Londýnských undergroundových kabaretů v období, ve kterém sexuální revoluce hippies už ovládla i konzervativní britskou kulturu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Červenky s červenými náprsenkami ví všechno. Pindík je záludný, a ať mu říkáte, co chcete, nepřestane ležet. Mít svůj domeček, svou pícku a svůj stoleček. - Úsměvné, rozverné, zábavné...a najednou bum!, smrt. Sledujeme cestu, hledání, nevzdávání se a nečekané nalezení. Působivý film s naprosto vynikajícím C.Murphym, skvělou kamerou a báječnou hudbou, kdy ještě dlouho po skončení mi v hlavě zněli - Rubettes, Slade, The Wombles, T-Rex, Dusty Springfield i Van Morrison ( Madame George, Cypress Avenue). Nečekal jsem, že film, který se snaží ukázat boj s jinakostí prolínající se s bojem za svobodu, víru a nezávislost, může být tak neuvěřitelně vtipný. Atentáty ovšem působily jak šlehnutí biče s ocelovými háčky. A přítomnost zde zvrhlého Bryana Ferryho jsem si musel potvrdit v závěrečných titulcích. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je životní role Cilliana Murphyho. Pokud totiž chcete vědět, zda herec umí hrát, obsaďte ho do role vyšinutého padoucha a nebo transvestity. Všichni tady Patricka přirovnávají k Forestu Gumpovi. Nevím, asi mají možná pravdu. Nevinná Cillianova tvář, dokonale zahrané ženské chování, vybrané oblečení, kde několik kousků opravdu závidím (ty kostkované modré zvonáče), to vše je důkazem jeho neskutečného hereckého umění. Neviděla jsem to origo, ale unikátní dabing Filipa Jančíka, kde mi strašně dlouho trvalo, než jsem si byla jistá že je to on mi úplně stačila. Vynikající film. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi, skutočne veľmi (skoro päťhviezdičkovo) podarená komédia, ktorá mi (možno to bude niekomu pripadať zvláštne, viem) svojim optimizmom pripomínala Améliu. Vskutku nevšedný životný príbeh mladého Íra, ktorému jeho nevšednosť (ktorú si on dobre uvedomoval) a neustále obracanie všetkého na srandu, neustále prežívanie v ríši rozprávok a ružových negližé pomohlo dostať sa z každej kaše. REžijne veľmi skvele, scenársiticky taktiež a herecky naozaj pôsobivo urobený film, ktorý ma naozaj príjemne naladil a očaril ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina ma napriek výkonu Cilliana Murphyho nepresvedčil - okrem toho, že bol vlastne "sirota" a iný než ostatní, neponúkol nič. Anglicko-írsky konflikt zbytočne vystupoval do popredia. Spočiatku zaujímavé triedenie podľa kapitol mi už v polovici prišlo ako scenáristická barlička... pekný záver trošíčku vylepšil dojem, inak ale dosť tápajúca "roadmovie". ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Sociální drama, fraška, vizuální ohňostroj i pohádkové snění Alenky v říši divů v jednom. Útěk do snění, flirt jako obrana a zatvrzelé odmítání mít cokoli společného s násilím, ošklivostí reality a vážností. Takový je životní postoj "Koťátka" Patricka/Patricie,kterému naprosto skvělým a vitálním hereckým výkonem vtiskl život Cillian Murphy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Literární adaptace distribuovaná v USA společností Sony Classics vydělala během prvního víkendu (18. – 20. 11. 2005) promítání 33 279 dolarů ve třech kinech. Celkový obrat na zámořské půdě nakonec přesáhl 1,5 milionu. (imro)
  • I když Eva Birthistle ztvárnila ve filmu matku Cilliana Murphyho, ve skutečnosti je jen o dva roky starší. (imro)
  • Cillian Murphy získal za svůj výkon nominaci na Zlatý globus. (imro)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama