Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V oceánu dochází ke ztrátě spojení s ponorkou Siren I. Armáda proto ihned posílá druhou ponorku tohoto typu Siren II, aby našla ztracenou ponorku a zjistila, co se stalo. Stopy zmizelé ponorky vedou až do extrémně hluboké mořské propasti, kde však čeká smrtelné nebezpečí nejenom z mořských hlubin, ale také z vlastních řad. (Chupacabre)

(více)

Recenze (53)

cariada 

všechny recenze uživatele

Příjmemný podmořský horor o ponorce, co se jede podívat co se stalo s jejím předchůdcem. Na palubu musí i konstruktér,aby si to taky užil. Dole v hlubinách čeká velké překvapení, a mnoho monster. Spoiler-docela mě překvapilo, že plán byl ty obludy zlikvidovat a né je dál vyvíjet. Celý film jsem čekal, jestli to bude jako všude jinde, že zlo je i mezi posádkou a nebo jen v hlubinách, překvapení se nekonalo. Krásná ponurá atmosféra, dobré herecké výkony a pěkný potvory, Docela mě překvapilo, že tak hluboko byla vzduchová kapsa. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro vodní horory mám slabost, a tak mě film s názvem The rift neminul, film umocňuje pěkná podmořská atmosféra to ano, i to že má krásnou stopáž a film je poměrně rychlý a stále se tam něco děje. Ale nejvíc mě potěšilo herecké trio Scalia, Ermey a Wise tihle 3 jsou sympaťáci a hrají skvěle. A proto jsem byl rád že je vidím v jednom filmu. Film doporučuju všem kdo mají rádi příjemný nenáročný horůrek, nebo mají rádi horory typu Leviathan či DeepStar Six. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dynamické podmořské sci-fi nabité skvělými dialogy, akcí i napětím. Nemá smysl srovnávat ho s Propastí či ostatními podobnými kousky. Průrva totiž funguje dost zdařile sama o sobě, bez potřeby něco kopírovat. Já žádnou podobnost s Propastí nenašla, krom toho, že se děj odehrává ve velké Hlubině:) Rovněž oceňuji masky zmutovaných tvorů, které na mě mnohdy dokáží zapůsobit více než dokonalé počítačové efekty. Film uběhl velmi rychle a snad jediné, co jsem postrádala, byl větší prostor pro krvelačné predátory, přišlo mi, že na scéně nepobyli dostatečně dlouho. Kdyby se filmu prodloužila stopáž o takových dvacet minutek, mohli jsme dostat ještě větší nářez v podobě "konfliktů" týmu s nebezpečným protivníkem:) Také mohlo být ukázáno více nahrávek z pásek, abychom měli konkrétnější představu o tom, co tam dole skutečně prováděli. Z hereckého ansámblu musím vyzvednout R. Lee Ermeye. Z toho chlapa mám respekt i obavy, jen co se na něj podívám už od jeho role v Texaském masakru:) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Béčkové motanie sa v prostredí, ktoré by mohlo byť vesmírom, aj vodou, to je jedno, kde vás dostihne genetický deformant. Zo začiatku sa to dalo, hoci interiéry lode sú chudobné ako Matovičovo daňové priznanie, potom už musel prísť k trikom a tie boli priehľadné ako by ich predvádzal vidiecky ťahač zajacov z klobúka. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

J.P. Simón ma tentokrát mierne sklamal. Hoci som pred projekciou nemal zbytočné ilúzie a nepochyboval som, že pôjde o ťažké béčko, očakával som do istej miery zábavný podmorský monster horor, no dostalo sa mi iba zmäteného príbehu, biednych ponorkových interiérov, nezaujímavého hereckého ansáblu, otravných mudrlantských dialógov a až na jaskynné scény so zmutovanými živočíchmi, ktoré to celé ako-tak zachraňujú aj značnej dávky nudy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v štúdiách Estudios Verona de Tres Cantos v Madride. Hlavná časť natáčania tohto filmu trvala osem týždňov od 3. októbra do novembra 1988. Okrem toho trvalo ďalších štrnásť týždňov, kým sa nahrali pre film špeciálne efekty. (Arsenal83)

Reklama

Reklama