foto

Jack Scalia

  • nar. 10.11.1950 (68 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jack Scalia se narodil 10. listopadu 1951 v americkém Brooklynu. Patří k nejpopulárnějším a nejobsazovanějším hercům akčních filmů a televizních seriálů. Jack Scalia patří k těm hvězdám akčních filmů, kteří si všechny nebo většinu kaskadérských scén ve filmech dělají sami.

Umožňuje mu to skvělá fyzická kondice, se kterou neměl Jack Scalia nikdy žádné problémy. Již v mládí hrál na škole fotbal, volejbal, basketbal a běhal triatlon. Navíc pravidelně posiluje. K dobré fyzické kondici patří také správná životospráva, kterou Jack Scalia také dodržuje. Navíc je majitelem několika restaurací, které se specializují výhradně na zdravou výživu.

Hereckou kariéru odstartoval ve filmu režiséra Abela Ferrary STRACH V NEW YORKU. Poté oslovil specialisty na akční filmy Josepha Merhiho, Richarda Pepina a Lloyda A. Simandla a natočil s nimi několik akčních filmů. Objevil se také ve spoustě seriálů. V letech 1989-1991 hrál tajemného Nicholase Pearce v americkém seriálu DALLAS.

V roce 1992 natáčí kriminální seriál s komediálními prvky TEQUILA A BONETTI. Seriál vypráví o new yorském policistovi ( hraje ho Scalia ), kterého sžírá pocit viny, když při jedné policejní akci zastřelil nedopatřením malého chlapce. Scaliův hrdina je převelen do Kalifornie, kde získává za partnery krásnou policistku a policejního psa Tequilu, který má tendenci komentovat dění kolem sebe.

Seriál však nebyl v Americe příliš úspěšný a po třinácti epizodách byl seriál zastaven. Ovšem v Evropě seriál zabodoval. Proto se natáčení přesunulo právě sem, konkrétně do italského Říma, kde se v roce 1999 začalo natáčet pokračování nazvané TEQUILA A BONETTI V ŘÍMĚ. V letech 1994-1996 vznikl další kriminální seriál nazvaný POINTMAN. Jack Scalia si tentokrát zahrál burzovního makléře Connieho Harpera, který se vinou svých kolegů ocitne ve vězení. Zde si však získá spoustu přátel a naučí se tvrdým zákonům ulice.

Po propuštění si otevře na pláži vlastní restauraci a začne se také živit jako soukromý detektiv a bodyguard. Pro Jacka Scaliu nejsou cizí ani záporné postavy, i když v jeho případě se o typických záporných postavách hovořit nemůže. V jednom rozhovoru prohlásil, že pokud je dobře napsaný scénář a příběh se mu líbí, nezáleží mu, zda se jedná o akční film nebo romantický příběh. V soukromí se přátelí s hercem Johnem Travoltou.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2016 Lost Gold of Khan
2014 Becker's Farm
2013 The Thanksgiving House (TV film)
2012 The Dog Who Saved the Holidays (TV film)
Žraločí masakr v Jersey Shore (TV film)
2010 Black Tulip, The
Black Widow
2007 Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee
Nukleární katastrofa (TV film)
2006 Konec hry
Líbánky s matinkou
The Genius Club
Vražedné vody (TV film)
2005 McBride: Kdo chtěl zavraždit Martyho (TV film)
Noční let
2003 Hollywoodské manželky (TV film)
2002 Lež na lež
Sudden Fear (TV film)
2000 Pustina
1999 Cane e un poliziotto, Un (TV film)
Chřestýši (TV film)
1998 Charades
Hell Mountain
Jdi za hlasem srdce
Kritická situace
Mel
Poslední skřítek
Sladké lži (TV film)
1997 Pod přísahou
1996 Art of the Cigar, The (TV film)
Mlčení
Temný druh
Všechno za život (TV film)
1995 Kniha pohádek
P.C.H. (TV film)
Vražedná žárlivost (TV film)
1994 Beyond Suspicion (TV film)
Stín posedlosti (TV film)
Suverén (TV film)
Útočná síla T
Špatná pověst (TV film)
1993 Ach, ta láska
Oběti lásky: Příběh Lolity z Long Islandu (TV film)
Píseň o smutné lásce (TV film)
1992 Msta (TV film)
Zločinný záměr
Šéfka (TV film)
1991 Deadly Desire (TV film)
Otec bez závazků (TV film)
1990 A Země udeřila (TV film)
Dárce (TV film)
Průrva
Ring of Scorpio (TV film)
1989 Wolf (TV film)
1986 Nádherné prázdniny (TV film)
1985 Other Lover, The (TV film)
1984 Amazons (TV film)
Strach v New Yorku
1982 Devlin Connection III, The
1981 The Star Maker (TV film)

TV seriály

2014 Revoluce (TV seriál)
Tři amigos (S02E10)
2013 The Neighbors (TV seriál)
Thanksgiving Is No Schmuck Bait (S02E09)
2012 Parks and Recreation (TV seriál)
Halloween Surprise (S05E05)
2000 Tequila a Bonetti v Římě (TV seriál)
1995 Pointman (TV seriál)
1992 Tequila a Bonetti (TV seriál)
1989 Wolf (TV seriál)
1987 I'll Take Manhattan (TV seriál)
Remington Steele (TV seriál)
Steeled with a Kiss: Part 2 (S05E05)
Steeled with a Kiss: Part 1 (S05E04)
Steele Hanging in There: Part 2 (S05E03)
další epizody (5)
1985 Berrenger's (TV seriál)
Hollywood Beat (TV seriál)
1983 High Performance (TV seriál)
1982 The Devlin Connection (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

TV pořady

2002 The 29th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
1988 Battle of the Network Stars XIX (TV pořad)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Filmy

1994 Špatná pověst (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace