Gerardova dobrodružství

Dobrodružný / Komedie

Velká Británie / Švýcarsko, 1970, 88 min

Riz Ortolani

• Flego

Historická komédia z napoleonských dôb...na jedno pozretie.(16.2.2007)

• pakobylka

Poněkud zmatené ... a křečovitě veselé - jako z donucení, neboť komika jednotlivých scének je postavená na tom, že se všichni bez výjimky chovají jako naprostí pitomci ... 1,5*(7.3.2012)

Náhodou, povedeně dobré.(4.6.2007)

Uznávám, že film nic moc, taková celkem tuctová komedie. Ale miluji Claudii Cardinale a stejně tak (tedy samozřejmě jinak) i Eliho Walacha, jehož Napoleon je báječný. Takže s trochou nostalgie dávám kvůli svým oblíbencům 4.(7.3.2012)

Těšila jsem se, že se pobavím, ale nebavilo mě to. Vtipy jsou provařené i na dobu vzniku, hlavní hrdina je ňouma, jemuž zcela chybí charisma, které z ňoumů dělá hrdiny. Film ale stojí zato vidět, a to kvůli Claudii Cardinale, která ve vteřině kdy se objeví, strčí do kapsy ňoumy, hrdiny i všechny armády na světě.(12.3.2012)

Film na motivy knihy Dobrodružství brigadýra Gerarda od A. C. Doyla. Gerard je splašenej stejně jako v knize, ale ve filmu je vše podáno samozřejmě ve zkratce (v knize bojuje Gerard po celé Evropě). Peter McEnery se do hlavní role hodí. Na Claudii se vždy pěkně dívalo a tady je to stejné. Další doplňující role jsou také dobře obsazeny (nejvíce zaujme Eli Wallach). Výprava je standartní na tehdejší historické filmy - bohatá a exteriéry jsou vybrány také vhodně. Fanoušky historie tento film zaujme. Stále se něco děje a o to v tomto filmu jde. Dávám 75 %.(4.4.2010)

• Svadbos

Nemotorná fraška.(15.9.2011)