Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Market Garden to byl odvážný plán Winstona Churchilla a britského nejvyššího velení, na jehož základě měla skončit válka do začátku vánočních svátků. 35 000 britských vojáků bylo vysazeno za nepřátelskou linií v Nizozemsku okupovaném německými vojsky. Uprostřed největší letecké invaze v historii se ukrývá i malá jednotka s kódovým označením Matchbox, která má své zvláštní úkoly. Když je Matchbox sestřelen jen kousek od místa přistání, naděje na úspěch se zdají být minimální. Sedm rozdílných britských vojáků se nachází mimo oblast spojenecké invaze a navíc se musí bránit trojici německých dezertérů, kteří na ně mají také políčeno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Vodny 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, čekal jsem vtipnou válečnou parodii nebo válečnou akční podívanou, ale vše se tak nějak zastavilo na půli své cesty. Zajímavé herecké postavy nemají co ukázat a když už ukazují, nestojí to za řeč. M. Madsen, asi největší hvězda filmu hraje zkouřeného amerického velitele, který snad ani neví, že je ve válce a chová se jako totální idiot. Nejspíš to tak mělo být, ale vypadá to strašně. Zajímavé téma vyústí v konečnou a špatně natočenou bitvu, která postrádá napětí, smysl pro válku a je bohužel nejméně zajímavou částí filmu. Nemastné, neslané, ale přesto koukatelné. Možná je to tím, že čekáte, čekáte a ono se pořád nic kloudného neděje. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Proboha. Napadá mne najednou tolik otázek. Co to mělo být? Že Michael Madsen s oblibou hraje v béčkách je známá věc, ale Billy Zane? Ten má fakt smůlu na tupé filmy... A co účast nebohého Rodena? Je vůbec čím se chlubit na coveru DVD, když náš herec ,,pronikne" do tak strašného filmu? A co ten ruskej socialistickej GAZ s těmi kříži a německou kamufláží???? A co ten šílený scénář s pekelným mixem žánrů? Tohle nebyl válečný film, to nebyl akční ani dobrodružný film tohle bylo ze strany Colina Teague cílené mučení milovníků válečných snímků. Za tohle by zasložil po výsadkářsku bajonetem do ledviny....nebo alespoň ocvočkovaným bagančetem nakopnout do hýždí... Tfuj. Tu hvězdu dávám za účast Rodena. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opět ujistil o pravdivosti přísloví, že "člověk se nemá těšit na nic dopředu". Byla jsem tak nepříjemně překvapena, že jsem konstatovala, že KAREL RODEN už je jako smrt, že bere všechno. Je možné, že nepříjemný výsledek tohoto filmu (námět nemusel být špatný) má na svědomí režisér, protože v březnu 1944 v Nizozemí byl ve všech filmech z tohoto prostředí sníh, jenom tady bylo dle listů na stromech tak počínající léto. To byla první volovina. Druhá volovina byla jak se velitel SS projížděl ve stoje v otevřené limuzíně, kdy hrozil 100% útok od snipra US armády anebo hollandského partyzána. Opět režisér udělal z německého velitele akce kardinálního pitomce a z vojáků kolem něj dezorientované idioty. Blbé kopírování scén na mostě (dva Němci v džípu,kteří neumí blafnout anglicky) bylo neuvěřitelně trapné. V německých školách byla totiž povinná výuka angličtiny již od r.1935. Celkově musím říci, že film smrděl amatérismem na hony. Celkový výsledek - obrovské zklamání. Dám 2* jenom kvůli RODENOVI. Billy ZANE byl též nemastný -neslaný jako v TITANICU z r.1997. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Válka je tu vlastně jen kulisa. Místama nevím jestli se mám smát. Roden a Madsen ale vypadali, že si role vyloženě užívají a právě oni dva byli hlavní důvod proč jsem se na tak pochybný film podíval. Přestřelky nepřehledné a hudbu k tomu jako vybíral kdo ? Avšak vůbec jsem se nenudil. Nevím proč, ale jako válečná komedie to bylo dobrý... ()

Beky 

všechny recenze uživatele

..velmi jsem se těšil a tak jsem se i zklamal!!!...nízký rozpočet se podepsal na celkové kvalitě filmu úplně nejvíce!!!!..přitom režije v určitých cénách nebyla špatná, kamera v určitých scénách také nebyla špatná!!!..., ale akce nebyla akcí ( velmi chudé ), dialog dialogem ( hodně stupidní a nesmyslné ) dramaticky nezvládnuté scela určitě ( vždycky změna v příběhu mi došla o 5 minut později na nesprávné místě, prostě jsem si jí nevšimnul dřív ), na konci filmu příběh se roztříštil do nesrozumitelnosti!!!!..o hereckých kvalitách jednotlivých protagonistů zmínim jen to, že všichni odehráli dobře ( to je za 3 ), akorát Madsen ve scéně na mostě nechutně přehrávall!!!....strašná škoda, kdyby rejža zvolil taktiku za málo peněz tak akorát muziky, nemuselo jeho dílo dopadnout zle!!! P.S. Roden má za hraní za 2:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (13)

  • Rukávová nášivka s americkou vlajkou na blůze amerického poručíka je moderní, protože má 50 hvězd, zatímco za války měla hvězd jen 48. (Maulincio)
  • Při scéně, kdy startují letadla s kluzáky, táhnou kluzáky britské Lancastery. Ve vzduchu už ale kluzáky táhnou americké C-47. (Maulincio)

Reklama

Reklama