Reklama

Reklama

Krvavé divadlo

  • Velká Británie Theatre of Blood (více)
Trailer

Obsahy(1)

V Londýně řádí sériový vrah, který se zaměřuje na vraždění divadelních kritiků. Jeho vražedné metody jsou inspirovány Shakespearovými hrami. Podezření padá na egoistického herce Edwarda Lionhearta (Vincent Price). (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

pepua 

všechny recenze uživatele

Údajně mrtvý, kritiky zneuznaný herec výhradně shakespearovských rolí se vrací na scénu, aby se pomstil všem, kteří jeho herecké výkony vždy zatracovali. Kolovrátek vražd se roztáčí, k tomu nám Vincent Price recituje Shakespeara. No, námět špatný není, jen je to trochu dlouhé, ubral bych tak dva, tři kritiky… ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Injekci, rtěnku, skalpel, lavor, LAVOR, pilku, injekci!..." Zneuznaný herec v podání horrorové ikony skvostně vraždí své kritiky. Člověk si hned připomene nejvýznamnější díla Shakespeara i to, jak jsou jeho hry brutální. Až na výjimky se vynalézavé vraždy drží literárních předloh. Ožívají před námi hry - Caesar, Romeo a Julie, Kupec benátský či Othello. Mezi vážnými citacemi se odehrávají šťavnaté vraždy - vytržení srdce a jeho zvážení je komentováno slovy: ,,A je to libra...skoro..." (Kupec benátský) či vtipný šerm na trampolínách končí řeznými šlehami, které však ještě nemají zabíjet (Romeo a Julie). Tohle divadlo mne bavilo před lety stejně dobře, jako i dnes. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Za zmínku stojí Price a ono zajímavé propojení Shakespeara a vraždění. Myslím nápad, ne provedení, jelikož z vražd mě snad nezaujala ani jedna, akorát u "děťátek" jsem se pousmál. Což je teda dost podstatný problém, protože u filmu je po pár minutách jasné kam a jak se bude film vyvíjet, takže by měl překvapit originálními vraždami v Priceově asistenci. I když zase mě napadá, že pokud mám aspoň trochu přehled, tak vím o čem jsou ty nejznámější Shakespearovy zářezy na pažbě, takže si dokážu představit, jak asi bude vražda probíhat. Jistě, Lionheart a jeho crew se nedrží "předlohy" nijak striktně, ale přesto je to jasné. Nevím jestli to dává moc smysl, to co jsem napsal, chci se dostat k tomu, že samotné vraždy, či jiné druhy pomsty mi přišly dost beze šťávy, nudné, v některých případech k smíchu. Bez Price by film zapadnul někam do propadliště dějin. Mimojiné, ten jeho flashback ve kterém objasňuje své přežití jsem nějak nedal. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Detektivka, komedie i horor, a to ve velmi hravém stylu. Mistr převleků Vincent Price tu exceluje jako nikdy předtím: jeho postava šíleného herce, který se po své fingované smrti rozhodne pomstít skupině kritiků, co neuznávala jeho díla, je stejně tak děsivá jako zábavná. Za pomoci svých asistentů - lidských trosek a bezdomovců - popravuje jednoho za druhým, hraje s nimi své zvrácené hry a cituje u toho Shakespeara. Mordy jsou krvavé, nápadité i vtipné (často všechno dohromady), ba co víc, je jich tolik, až to připomene slasher, který byl tehdy ještě v plenkách. Rozhodně trefa do černého. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Ehm+echm. Já bych tedy byl poněkud více opatrný s těmi 4-5hvězdičkovými výkřiky o tom, jak je to prakticky brilantní film a tak vůbec. Je to lehce nadprůměrné? Jistě. Priceova kreace kadeřníka s afrem je k uválení se smíchy? Rozhodně. Zprovození ze světa jednotlivých kritiků jest kreativní? Si pište! Ale 90-100%? Musím prohlásiti, že nikoli. Především qulli poněkud mdlejší 1.pol., která může ne zrovna nadšené fanoušky/znalce Wildy Shakespearovic, trochu odraditi a možná i dílo toho dramatika, znechutit. Celkově mi na tom filmu něco chybí a já nevím přesně co a díky tomu to na více jak 3.5 (což je stále velmi slušné) včetně zjištění, že tohle si nechám, nevidím. Rozhodně se nejedná o ztracený čas. Kdo má kladný vztah k divadlu, hororu, případně komedii, něco si tu najde každý z těchto skupin. Byť já osobně H s prvky humory moc nemusím (spíše vůbec) tak zde jsem se i proti své vůli, parkráte nedobrovolně zasmál a nevadilo mi to. Třeba díky ve 2.pol. Priceových převlekových kreacích, či oné scéně s dekapitující operací, kdy si Lionheart řekne o lavor a dostane, krásný porcelánový nočník. Scéna se odehrává v ložnici.;-) Postava dcery byla poněkud nevyužitá. Já bych s ní pracoval více, páč zajímavě celkový děj svými krátkými vstupy, oživovala. A též bych jí trochu upravil odhalení, co se týče její úlohy v samotném příběhu a vztahu s otci. Závěr byl vlastně tak nějak melancholicky smutný. To ještě britové, uměli. P. s. 50% děje jsem měl pocit, že sleduji nově objevený a neznámý film od Monty Python.;-) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Vincent Price označil tento film za svůj nejoblíbenější. (Chatterer)
  • V průběhu filmu se Vincent Price zamiloval do herečky Coral Browne a nakonec se s ní oženil. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka Diana Rigg

Zemřela herečka Diana Rigg

10.09.2020

Z Velké Británie dnes přišla smutná zpráva, ve věku 82 let zemřela filmová, televizní a divadelní herečka Diana Rigg. Informaci s odvoláním na jejího zástupce zveřejnila stanice BBC. Hereččina dcera… (více)

Reklama

Reklama