Chuť melounů

• Tchaj-wan

Tian bian yi duo yun

• Francie

Un nuage au bord du ciel

(Francie)

Wayward Cloud, The

• CZ název

Umíněné mraky

(festivalový název)

Muzikál / Komedie / Drama / Erotický

Tchaj-wan / Francie, 2005, 114 min

Ming-liang Tsai

Spleť šialených komických, erotických i nedefinovateľných scénok, ktorá ako celok prekvapivo dáva zmysel a hlavne má skvelé "anti-romantické" vyvrcholenie. :)(5.10.2009)

• Houdini

Zlatý Medvěd - výběr(31.1.2006)

Je to můj první film od tohoto režiséra a asi jsem na takovou „ ujetost „ nebyla připravená. Některé záběry mi vyloženě víc než nesedly, což bylo zřejmě účelem, ale ..... prostě mi nesedly. Mix erotiky, porna, perverzí a barevných hudebních vsuvek. A v jedné z hlavních rolí - meloun. Rozhodně velmi podivné !!! Nakonec, po pečlivém zvážení, za 3*. Muzikálová čísla jsou úchvatná a úvodní melounová milostná scéna. nezapomenutelná, i když v době nedostatku vody sebou nese jistá, následná rizika : -). Vidět to znovu, ale už nechci.(24.6.2006)

Jeden z filmov, kde bodové hodnotenie u mňa nehrá žiadnu rolu. Viac je pre mňa zaujímavejšie sledovať tento film v kontexte predchádzajúcej Ming-liangovej filmografie. Zatiaľ z videného ide jednoznačne o jeho najživočíšnejší film, v ktorom je pozoruhodné sledovať ako s každou novou, muzikálovou sekvenciou narastá v príbehu dominancia ženskej sexuálnej fantázie a aktivity až k eruptívnemu finále... .(7.7.2005)

Naprosto šílené art soft-porno s geniálně na sebe nenavazujícími a s dějem téměř nic společného nemajícími muzikálovými retro scénami. Uaaaa. // btw - hobit je mimo..(5.7.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $342,076(9.5.2010)

Bizarní. Velmi bizarní. A to i na Asii. Ovšem zároveň originální. Velmi originální. A to i na Asii. Tsaiova artová masturbace nad chutí melounů mi však nezachutnala. Celou dobu jsem se nemohl zbavit pocitu, že koukám na sekci vystřižených scén a ne na film. Ale aspoň, že ty "rebelovské" muzikálové scény to drží nad vodou nezajímavé nudy. Jsou totiž, když nic jiného, tak - chvíle napětí - absurdně bizarní. Jak také jinak.(14.3.2008)

• hirnlego

Celkem netradiční malá obskurita, která je však až NE-SKU-TEČ-NĚ ZDLOU-HA-VÁ! Obsahově bych hodnotila možná za 3 (přeci jen, zas tolik zajímavého se tam nestane), avšak ani náhodou nehodlám promíjet fakt, že jsem sama sebe zhruba každých pět minut přemlouvala, ať to vypnu, jinak asi umřu nudou - jenže to já (bohužel pro mě) nedělám, takže jsem vydržela až do konce. Navíc zrovna nemusím muzikály, šikmooké jazyky mi zní nelibě a nesnáším ty příšerné pazvuky, které asiatky vydávájí při sexu. Tak. (2,5* za originalitu a chvílemi jakous takous atmosféru)(22.8.2007)

Melóny mi boli prezentované ako „film aký si ešte nevidel“.....a to je absolútna pravda. Antilovestory z prostredia natáčania pornofilmov poňatá ako muzikál, to som teda ešte nevidel. Ultradlhé zábery, minimum dialógov, absurdné situácie a s nimi do kontrastu v najprekvapujúcejšej chvíli postavené muzikálové čísla, ktoré konkurujú i výstupu v Cha no Aji. U mňa jednoznačne vedú dáždnikový taneček a naprosto neprekonateľná záchodová choreografická vsuvka „ty to zvládneš“. Hodnotenie berte s rezervou , toto sa bežnému chápaniu pojmu „film“ vymyká takže je úplne jedno koľko by som dal....bavil som sa kráľovsky. Nezabudol som na niečo ....? Ahaaa a sú tam melóny .......(x+1)/25z+ 13 / 10 kde x je počet melónov ktoré ste nezjedli a z počet melónov s ktorými ste súložili)(6.12.2006)

• Jossie

To byla tedy pořádná volovina, jen u těch hudebních čísel jsme se smáli čím dál víc.(30.6.2008)

Tahle speciální artovka mi vzdáleně připomněla Reygadasův Souboj s nebem - oba jsou to filmy velmi zvolna vyprávěné, do kterých se člověk musí ponořit, jinak hrozí minutí se a nuda, oba rafinovaně pracují se zobrazením sexu a diváckým šokem a o obou se docela těžko píše. Chuť melounů je pro mě nejvíc filmem o osamění a prázdnotě a jako takovému mu rozumím.(7.12.2007)

Ak je toto sonda do každodenného života Taiwancov, ešte dnes si rezervujem letenku. Veselá pesnička o popletených zaľúbencoch je asi best of Taiwanská ľudová akú som kedy počul. Zaujímavosť po uvedení do kín zaznamenali akcie melónov nárast o 10%(29.1.2007)

Mé chuťové pohárky jsou na rozpacích... bylo to sladké? hořké? kyselé? bez chuti? bylo to vůbec dobré? Těžko říct... už dlouho se mi nestalo, abych měla potíže s definicí svých pocitů vyvolaných sledováním filmu. Je to opravdu "divný" film, nebo možná spíše "zvláštní" film... nebo nevím. Mám ráda experimentální tvorbu, která vyčnívá z řad běžných norem, nicméně tenhle kousek mě nechal na rozpacích... V hlavní roli meloun. Meloun na několik způsobů. Žánr lehká pornografie. Opravdu neobvyklá pornografie - často účinkuje meloun. Dále opravdu barevné prostředí. Veselé barvy, zejména růžová - barva melounu. Zajímavá hudba příjemného ražení. Hudba nasládlá - chuť melounů. Příběh, zajímavý příběh, převálcován bizarním prostředím. Prostředím, v němž dominují scény s melounem. No... Některé scény ve mě vyvolaly opravdu nepopsatelné pocity, chvílemi to bylo dokonce nepříjemné, chvílemi příjemné. Nicméně mě film nenasytil tak, jak jsem doufala, že to učiní (**), každopádně originální nápad a kontroverzní přístup (****), takže výsledný dojem ***. Nutno podotknout, že se do tohoto šťavnatého melounů zakousnu znova, a třeba mi tentokrát nezůstane v ústech jen nepopsatelná pachuť.(18.7.2008)

Tak tohle jsem věru nečekal, originální film, který ví čím překvapit. Je to šílené, ujeté, ale jistým způsobem i úžasné. Prostě takový film, který by se mohl líbit snad i hirnlego.(16.3.2007)

• dobytek

Když si tady tak čtu ty komentáře uživatelů, kteří tomu dali 5 hvězdiček, tak se fakt musim smát. Tenhle film (jestli se to dá filmem vůbec nazvat) je naprostá hovadina a šílenost, která nedává absolutně žádnej smysl. Když tam zrovna někdo nemasturbuje nebo nesouloží, tak se tam odehrává absolutní hovno. Většina filmu obsahuje scény typu "číňanka minutu sedí a čumí, číňanka 2 minuty chodí po schodech, číňanka 2 minuty sedí a čte si časopis, číňanka minutu čumí do lednice, číňanka 3 minuty žere meloun" a podobně. Ve filmu se navíc téměř nemluví. Je to prostě o ničem. Za zmínku stojí masturbace PET lahví, při který víčko zůstane uvnitř, pak je taky bombastická hudební vložka, kdy asi 50 číňanek tancuje na záchodě s kýblama na hlavách a mezi nima pobíhá číňan, kterej má na hlavě klobouk ve tvaru pinďoura. Vrcholem filmu je pak závěr, kdy číňanka najde ve výtahu mrtvou pornoherečku, odtáhne si jí do bytu a následně s tou mrtvou pornoherečkou čtveřice číňanů natáčí porno ze všech možnejch pozic a úhlů :-) Celkově bych to ohodnotil jako pořádně úchylnej film pro totální úchyly, co jsou hodně zatížený na asiatky. Já mam pro asiatky slabost, takže za celkem hezkou číňanku v hlavní roli dávám 1 hvězdičku. Jinak je to ovšem odpad až na půdu. Z Číny jedině prostitutku nebo instantní polívku, ale filmy fakt ne. P.S. Proč maj všechny asiatky bobry?(5.11.2008)

Surrealistický shocker, který své rekvizity – melouny, plastové láhve a pornografický sex – recykluje v totálně překvapivých kombinacích, nemluvě o vynikajících muzikálových číslech v tradici Jacquese Demyho. Člověk by si oči vykoukal.(9.7.2005)

• Rex Mundi

Umelecko-erotický hybrid, ktorý nie je ani umením, ani erotikou. Pre mňa bizarnosť a "ujetosť" na dobré hodnotenie nestačí. Navyše je to príšerne dlhé a príšerne pomalé. Väčšinu filmu som pozerala pri dvojnásobnej rýchlosti a vôbec som nemala pocit, že je obraz zrýchlený. 1/2* za niektoré hudobné vsuvky. Apropos, nebyť textu distribútora, nemala by som ani šajn, o čom to je.(17.7.2006)

Po jednom dni si z Umíněných mraků pamatuji snad jen melouny a výtečná muzikálová čísla, zbytek skoro vyšuměl... Většina pomalých filmů asi holt není pro mě.(15.7.2005)

Filmu dominují dlouhé (na současné poměry dokonce velmi dlouhé) statické záběry, ve kterých se odehrává minimum akce. Každý záběr je pozoruhodný z hlediska pečlivé kompozice, přičemž v některých případech je zaběrování řešeno tak, že hlavní předmět zájmu ve scéně není přímo vyobrazen. Vyskytuje se zde jen minimum dialogů, postavy jsou stejně málomluvné jako ty z Kitanových nebo Kim Ki-dukových filmů. Takováto koncepce je pak několikrát narušena z hlediska mizanscény pozoruhodnými muzikálovými čísly, které mi však kupodivu vůbec nepřipadaly rušivé vůči zbytku, a to nejspíše díky všeobjímající bizarnosti. Je to super, ale jednou by se Tsaiovi to "vojebávání" diváka mohlo vymstít, neboť s onou koncepční vyprázdněností a moc moc chtěnou bizarností takzvaně bruslí na zatraceně tenkém ledě.(20.6.2011)

Rostomily rodinny film na nedelni odpoledne k obedu. Kachna, knedliky, cervene zeli ... a sladka chut melounu.(6.12.2007)

<< předchozí 1 2 3 4 5