Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amsterdamský úředník Walter si na svoji pracovní cestu pozve manželku a dceru Melissu. Protože mají problémy s ubytováním, nedávají pozor na svoji dceru, která se jim ztratí... Náhle se octne na ulici a stane se svědkem vraždy... Vrah ji spatří. Pronásleduje Melissu a ona se snaží žádat o pomoc a všechno vysvětlit... Má to skutečně těžké - je totiž němá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Dale 

všechny recenze uživatele

Detských svedkov vraždy sme už vo filmoch mali habadej, aj tých nemých, takže jediná vec, ktorá mohla zaujať, odpadá. V tom, ako 10-ročné dievčatko ťahá vždy za dlhší koniec povrazu s nájomných vrahom, by jej závidel aj sám Kevin. Aj keď tvorcovia nám veľmi neodhalia spôsoby, ako sa z niektorých situácií dostane (ako vyliezla na strechu výťahu, ako prišla na to, že je vrah v byte...) Zbytočne vypisovať všetky nezmysly tohto filmu, je ich tu na každých 10 minút tucet. Chudáci Holanďania, že sa toho museli zúčastniť a chudák William Hurt, kam až jeho kariéra padla. Tento film som si pozrel na jeho pamiatku a budem spomínať hlavne na jeho úlohy v skvelých filmoch z rokov 80tych RIP ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Jen oprava k "Obsahu": AMERICAN pharmaceutical executive Walter Richmond takes a business trip to Amsterdam, accompanied by his wife Cathryn and their 10-year-old daughter Melissa, ....... A dojmy?? Typické béčko, pokud ne ještě horší. Naivní, čestní a starostliví američtí rodiče a jejich sice němá, ovšem vysoce inteligentní a fyzicky zdatná dcerka se ocitají v nebezpečné Evropě, reprezentované Amsterdamem, kde panuje zkaženost, násilí, ulice jsou plné zlodějů a bezdomovců. Jsou konfrontování postupně s neochotnými úředníky, zaměstnanci hotelu a neschopnou místní policií. Stejně tak neschopný a doslova debilní je ústřední kriminálník, který po celou dobu filmu za asistence svého kolegy, usiluje o život Melissy. Kolorit evropské dekadence je dokreslován výskytem úchylné popové hvězdy a dam z "Red Light District(u)". Vše končí samozřejmě dobře, díky udatnému výkonu amerického tatínka a neohrožené Melissy. Rodinka se pravděpodobně vrací do "bezpečných a čitelných" Spojených států, poněvadž i návštěva Říma, kam by si možná rádi odskočili jim připadá příliš riskantní. (Polehčující okolností filmu je, že jeho tvůrci pocházejí z NL a D, ač do hlavních rolí obsadili herce ze zámoří.) Dvě hvězdičky dávám za krásný noční i denní Amsterdam a srozumitelnou angličtinu. A protože tenhle komentář vyznívá fakt negativisticky, tak jen podotýkám, že Holandsko i USA jsem měl to štěstí procestovat a mám obě země velice rád.. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film od ktorého som nič nečakal a dostal som neskutočne zábavný mix žánrov. Prvá tretina pôsobí ako čiernohumorná variácia Sám Doma: Stratená v Amsterdame. Sledujeme ako sa hluchonemé dievčatko stane svedkom vraždy a tak v uliciach Amsterdamu uteká o život pred dvoma zloduchmi. Dokonca aj spôsob akým sa stratí rodičom v hotely a skončí na ulici pripomína Sám doma 2. Síce nemôže požiadať nikoho o pomoc (prefíkaný scenárista), ale fyzicky je na tom sakra dobre a behom filmu zvládne pár nebezpečných kaskadérskych kúskov. Našťastie dvojica zloduchov je podobne imbecilne neschopná ako Mokrí banditi (Michael Chiklis je mozgom celej operácie a Corey Johnson je ten totálne vymletý poskok s pištolou), takže behom filmu budete viac ľutovať ich. Alebo skôr sa smiať nad ich neschopnosťou napríklad aj doraziť polomŕtveho človeka. V druhej polovici sa z filmu načas dievčatko vytratí a zloduchovia trochu zmenia taktiku, aby sa v poslednej tretine naplno rozbehol súboj medzi dievčatkom a jedným zloduchom. Tentokrát to má miestami až hororovú atmosféru, keďže sa o život dievčatka trochu bojíte, ale zároveň sa nasmejete jak neustále o niečo zloduch zakopáva. V tomto smere mi to pripomenulo sériu Vreskot. No a vo finále sa dočkáme parádnej naháňačky v uliciach v ktorej sa otec dievčatka (Hurt) na streche zbesilo idúcej sanitky zahrá na Jackie Chana z Police Story. Takže celkovo som nadšený to nízke hodnotenie tu nechápem. Ľudia asi už nemajú zmysel pre humor. 8/10. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pokračuji ve filmech režiséra Dicka Maase. Na tento přes který jsem se dostal k Fantomovi Amsterdamu jsem kápnul díky nečekaně pozitivnímu hodnocení od Laca, což mě zarazilo i vzhledem k tomu kdo ten film uploadnul. Každopádně souhlasím, že to není žádná nuda i když podle zdejších komentářů je zjevné, že spoustě lidí charakteristický rukopis tohoto režiséra nesedne, ale za mě zatím ok. Jasně tohle už je víceméně čistokrevná trashovka s občas hodně za vlasy přitaženými scénami, ale pokud to někdo bere vážně, tak je to jeho chyba a ne chyba filmu, protože ta nadsázka je tu zjevná. Každopádně souhlasím, že ta závěrečná akční scéna má i profesionální kvalitu. Ať nežeru Fantom mě bavil víc, ale i tak pohodová trojka.55% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale né, to je zase on ?? Učí tě mluvit, a tys mu nezaplatila nebo co ??" ;) Béčko jako kráva ?? Částečně jistě, především však Němý svědek platí za další hrůzně nepochopený a silně nedoceněný hybrid bláznivého Tulipána Dicka Maase.. Tahle typická maasovina tančí na hraně záměrné sebeparodie, tentokrát si pohrávajíc s thrillerovými klišé.. Znovu výtečně obsazené, znovu velmi zábavné.. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama